Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ababa

27.12.2019 11:27
ababa

XXX.XXX.79.215

Kolegové, víte o nějakém zdroji, kde by bylo možné koupit senegalské proso v klasech tuzemského, nebo alespoň evropského původu? Krmit své chovance svinstvem čínského původu, které je dnes obecně nabízeno, je vzhledem k obsahu pesticidů stejné, jako je pomalu zabíjet. Kam se poděla produkce ze slovenského Tešedíkova, odkud jsme snad všichni brali?!

27.12.2019 11:49
Kokr

XXX.XXX.85.112

Senegalské proso si pěstuji již několik let sám a přebytek jsem prodával. Vzhledem k letošnímu studenému květnu jsem musel zaseté pole zaorat a nový výsev už nevzešel. To bude třeba ten důvod proč domácí proso není na trhu. A další důvod je cena, dřív jsem ho prodal překupníkům za 50 až 60 Kč za kg, po nasycení trhu z Číny mi začali dávat 30 Kč, tak jsem produkci omezil a pěstuji si sám pro sebe! Ta cena mi nezaplatila ani naftu.

27.12.2019 21:46
helixas

XXX.XXX.128.124

Zdravím pane "Kokr", letos jsem také zkusil vypěstovat senegalske proso. Klasy byly krásne, jen už nestačily dozrát. Sil jsem koncem dubna. Asi jste z Moravy nebo z nížiny. U nás i v horkém lete to asi nepůjde. 460 m/mořem. Nepestujete lesknici?

28.12.2019 06:34
Kokr

XXX.XXX.85.112

helixas napsal(a):
Zdravím pane "Kokr", letos jsem také zkusil vypěstovat senegalske proso. Klasy byly krásne, jen už nestačily dozrát. Sil jsem koncem dubna. Asi jste z Moravy nebo z nížiny. U nás i v horkém lete to asi nepůjde. 460 m/mořem. Nepestujete lesknici?

Ano, jsem z jižní Moravy. Máte pravdu u vás to nepůjde. V odborné literatuře jsem se dočetl, že půda by měla mít 18°C, při výsevu, to odpovídá konci května. Takto provedeny výsev by měl dohnat růstem proso seté o měsíc dřív. Lesknici jsem bohužel nezkoušel.

28.12.2019 08:05
helixas

XXX.XXX.128.124

Děkuji za odpověď. Lesknici jsem už 3x zkoušel, ale jen na záhonku. Pokaždé vyrostla a dozrala. Chtel bych ji zkusit na 1 ha. Potřeboval jsem nějaké info. Mějte se

ababa

28.12.2019 09:03
ababa

XXX.XXX.79.175

Pěstitelství je sice hezká věc, ale můj dotaz zněl - s dovolením - na možnost zakoupení! Nikdo nemá takový dobrý zdroj?

P.S. sbírám u nás planě rostoucí bér zelený (Setaria viridis), ev. bér sivý (S. glauca), ale "není to ono"

28.12.2019 09:09
Lavande04

XXX.XXX.132.4

Dobrý den . Bydlím nedaleko Olomouce 22O m na mořem . Senegalské proso pěstuji pro svou potřebu více jak 25 let . Zpočátku jsem vyséval 1. května . Posledních 5 let vysévám o týden dřív . Samozřejmě ho přetrhávám . Před dozráním ho kryji sítí proti vrabcům . Sklízím počátkem září . Musím napsat , že mám spíše laboratorní podmínky ( 10 x 10 ) m .
Proso mi dělá radost celý rok . Všem přeji mnoho úspěchů po celý příští rok . Pavel

28.12.2019 10:27
sharon

XXX.XXX.133.203

Ja som už dávno pestoval senegálske proso, asi tak na 20 árov a potom som úrodu posielal železnicou v papierových vreciach po celej ČSSR - to bolo ešte za socíku, posledné roky si kupujem každý rok po úrode cca 40 až 50 kg, teraz cena je až 4 eura/kg, toto množstvo my stačí až do novej úrody - chovám 3.3 pap. karmínové + 2.2 barnard čč modrý/ štepitelný + 1.1 barnard zelený klonkurský + 5.5 kakariky čč cremino + cremino straky, žlté

Kontakt na pestovateľa senegálskeho prosa - +421 907 920 166 - TRSTICE - SR

28.12.2019 10:43
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Zdravím
O prodejci nevím,tady na Vysočině na burzách ceny jak v Tuzexu a kvalita mizerná.
Málo kdy se povede kolem 80kč za kilo.
Protože jsme 563n/m tak pěstování je tězké,nekolikrát jsem se pokoušel pěstovat proso z Moravy,ale jak zde již uvádíte těžko dozraje. Jediná výhoda je,že se nechá zkrmovat i v mléčné zralosti.
Pak mě ale napadlo zkusit to Čínské,které vypadá mizerně. Několik let již dávám koncem dubna dva záhony 1x4m.Do rohů sloupky a okolo špagát proti větru. Je to zahrádkaření. Jeden žluté jeden červené,většinou koupené v obchoďáku,jasně Čínské. A světe div se poměrně dobrá úroda i v našich drsných podmínkách. Jediné co dělám,že záhony přikryji bílou netkanou textílijí a sundávám ji až po zmrzlých. Jasné že ve velkém to těžko proveditelné ale i jen jako přilepšení se to vyplatí.
Kdo má chuť může vyzkoušet. Možná by to šlo i na větší ploše.

28.12.2019 13:16
Kawulok

XXX.XXX.114.192

Taky něco malo pro svou potřebu oblast Severní Morava nadmořska výška 550. Se ji koncem dubna,sklízím v říjnu úroda krásná hlavně zalévání dodržovat.

28.12.2019 14:28
ali120

XXX.XXX.25.19

Hodně by mě zajímalo jak máte vyřešenou ochranu proti vrabcum.Já mám plochu přibližně 10x10 m.měl jsem tam i sítě , ale stejně to nebylo moc platné vrabci se na to stejně dostali asi zespoda děkuji za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.12.2019 15:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

U prosa hodně záleží na počasí 🌾.

28.12.2019 15:51
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

pterodactyll napsal(a):
Zdravím
O prodejci nevím,tady na Vysočině na burzách ceny jak v Tuzexu a kvalita mizerná.
Málo kdy se povede kolem 80kč za kilo.
Protože jsme 563n/m tak pěstování je tězké,nekolikrát jsem se pokoušel pěstovat proso z Moravy,ale jak zde již uvádíte těžko dozraje. Jediná výhoda je,že se nechá zkrmovat i v mléčné zralosti.
Pak mě ale napadlo zkusit to Čínské,které vypadá mizerně. Několik let již dávám koncem dubna dva záhony 1x4m.Do rohů sloupky a okolo špagát proti větru. Je to zahrádkaření. Jeden žluté jeden červené,většinou koupené v obchoďáku,jasně Čínské. A světe div se poměrně dobrá úroda i v našich drsných podmínkách. Jediné co dělám,že záhony přikryji bílou netkanou textílijí a sundávám ji až po zmrzlých. Jasné že ve velkém to těžko proveditelné ale i jen jako přilepšení se to vyplatí.
Kdo má chuť může vyzkoušet. Možná by to šlo i na větší ploše.

Jen se zeptám. Jaké máte zkušenosti s firmou Soukal?
Roky od něho beru červené. Žluté klasy, ikdyž jsou levněší ptáci nepreferují. Cena je domnívám se rozumná, já beru přeběr s neúlnými klasy za menší cenu. Jestli je původ tuzemský nebo čínský mně je jedno. Vidím své odchovy chuť ptáků, ale to může trvat i 4 roky a víc. Dnes musíme být chytří každý za sebe. A ta reklama pozitivní i negativní jak kdo.
V tento vánoční čas použiji slova z pohádky, když vlk říká kůzlátkům.
Nesmíte věřit všemu, co se o mně povídá.
Šťastný a veselý nový rok všem diskutujícím.

28.12.2019 16:19
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Moudivláček napsal(a):
Jen se zeptám. Jaké máte zkušenosti s firmou Soukal?
Roky od něho beru červené. Žluté klasy, ikdyž jsou levněší ptáci nepreferují. Cena je domnívám se rozumná, já beru přeběr s neúlnými klasy za menší cenu. Jestli je původ tuzemský nebo čínský mně je jedno. Vidím své odchovy chuť ptáků, ale to může trvat i 4 roky a víc. Dnes musíme být chytří každý za sebe. A ta reklama pozitivní i negativní jak kdo.
V tento vánoční čas použiji slova z pohádky, když vlk říká kůzlátkům.
Nesmíte věřit všemu, co se o mně povídá.
Šťastný a veselý nový rok všem diskutujícím.

Dnes již nemám tolik ptáků abych bral ve velkém ,takže nakupuji po burzách.
Telč nebo Soběslav,tam jezdí jeden a ten samý a ceny neodpovídají kvalitě.
Za stejné peníze,nebo jen nepatrně vyšší nakoupím u nás v Kamenici nad Lipou ve zverimexu.
Takže mě zbývají jen České Budějovice. Tam je docela výběr a ceny proso 13-15kč i méně,když si objednám dopředu. Beru každoročně od firmy Pavlík ,Žabovřesky. Inzeruje i zde na Ifauně. Namíchanou směs :čtyři druhy prosa,lesknice,semenec,oves,slunečnice,ostropestřec a ani nevím co ještě,za 15kč kilo.Toho Senegalu moc neberu,ale jestli tam má firma Soukal zastoupení za tyhle ceny,tak je docela možné že od něho beru.
Myslím tedy ceny co uvádí na svých stránkách. Jestli to dováží s Číny je mě jedno,hlavně že proso vypadá k světu. A to i ty neúplné menší klasy.
Taky kupuji jen červené,žluté mě stačí to co vyroste doma.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/3547331/krmiva-pavlik/

5.12.2021 15:47
Santi

XXX.XXX.44.203

Nechci zakládat nové téma. Můj dotaz je, zda někdo nemáte tip na prodejce senegalského prosa v klasech v okolí Hradce Králové? Mimo burzy, které tu teď nejsou.
Případně sháním i sépiové kosti.
Ve zverimexech je to vše předražené :(
Nemám mega velkou spotřebu, ale proso bych chtěl koupit kolem 5 kg.
Předem díky.

alfonzo

5.12.2021 16:45
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Tak to trvalo dvě minuty,nevím jestli má,ale píše zlomkovou sepiovku za levno,čumízu také,teď už je to na vás.

https://www.soukal.eu/inpage/senegalske-proso/

5.12.2021 17:13
Santi

XXX.XXX.44.203

Tak tam jsem poptával.Bohužel osobní odběr od 10 tis Kč a více. Dle nabídky na webu prodává jen od 15-18 kg senegal a sépiovky 13-15 kg. To bych měl opravdu na hodně dlouho. Bohužel nemám nikoho s kým bych se podělil.
I když níže píše od 5 kg +příplatek 40 Kč za každé kg a k tomu doprava 600 Kč To už mně vyjde podobně ten zwerimex
https://www.soukal.eu/inpage/ceny-pro-chovatele/

5.12.2021 17:57
ONV

XXX.XXX.217.21

Santi napsal(a):
Nechci zakládat nové téma. Můj dotaz je, zda někdo nemáte tip na prodejce senegalského prosa v klasech v okolí Hradce Králové? Mimo burzy, které tu teď nejsou.
Případně sháním i sépiové kosti.
Ve zverimexech je to vše předražené :(
Nemám mega velkou spotřebu, ale proso bych chtěl koupit kolem 5 kg.
Předem díky.

Červený senegal v klasech i přírodní kosti koupíte na burze v Týništi. Prostřední hala.

5.12.2021 18:00
Santi

XXX.XXX.44.203

Jasný, pokud bude, tak vyrazím...
Zkusím ještě oslovit chov. potřeby z Týniště..na webu sice nemají, ale třeba něco bude.
Díky za info.
Příští rok možná bude mít p. Hrdina z Roudnice. Letos se nevyvedlo.

5.12.2021 18:05
Santi

XXX.XXX.44.203

Ještě mám dotaz ohledně burzy v Týništi. V kolik je dobré dorazit, aby tam něco bylo? Nechci kupovat, žádné ptactvo jen doplňky.

alfonzo

5.12.2021 18:15
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Santi napsal(a):
Jasný, pokud bude, tak vyrazím...
Zkusím ještě oslovit chov. potřeby z Týniště..na webu sice nemají, ale třeba něco bude.
Díky za info.
Příští rok možná bude mít p. Hrdina z Roudnice. Letos se nevyvedlo.

JJ,uvidíte jaká bude u Hrdiny cena,zvedli cenu hnojiva o 370 kč q,tak hned přidal na metráku slunečnice 700 kč,povídal mě do telefonu.Jsem ze zemědělské rodiny,to by musel dávat 40 q na hektar.Zdražil nehorázně vše.Začínal skromě,dnes neví co by si za krmení řekl.Již jsem pár podobných opustil,nejsem troškař kupuji na tuny,asi nepotřebuje stálé spolehlivé zákazníky.Já se s tím nepářu,hned najdu jiného za slušnou cenu.Vždy platím v desetitisících.

5.12.2021 20:15
waltin

XXX.XXX.24.254

Senegal u pana Soukala při osobním odběru? Nezájem.... Jedině za 5000 a víc...

6.12.2021 10:29
Karel1979

XXX.XXX.152.95

Co takhle pan Crha z Kurimi inzeruje v každé Exote 😉

2.1.2022 17:19
Santi

XXX.XXX.42.132

Dávám zpětnou vazbu. Senegal nakonec pořešen v Týništi http://www.rv-krmiva.cz/
Cena kolem 130 Kč za kg...už si to přesně nepamatuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík