Časopis Fauna - konec. Nic se neděje?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2020 21:09
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Započal nový rok 2020.
Chovalé se těší na to, co se minule nepovedlo a mnozí i na počtení toho, co je roky 2 krát měsíčně a poslední čas jednou za měsíc oslovilo. Byl to řasopis FAUNA. Každého zaímá jen to jeho. Já naopak mám široký záběr a tak pro mě Fauna byla to nejlepší.
Protože jsem ji odebíral od jejího vzniku skromných inzertních začátků, tak je mně velice líto, že končí.
iFauna je pružnější se širokým záběrem, ale my starší si v posteli prolistujeme i to, co jsme před deseti lety četli.
Vůbec nevím důvod ukončení. Ekonomika, zdravotní stav atd.Je to věc vydavatele.
Za sebe jako dlouholetého přispěvatele chci vyjádřit veliký dík redakci za propagaci lásky k přírodě.
Možná se to nezdá, ale uveřejňované texty měly úroveň vědecých prací, ikdyž je mezdobily docentské tituly.
Asi jsem naivní, ale ani jediná reakce, že by to někomu vadilo, že po mnoha letech něco končí, ikdyž to není naše věc, kterou neovlivníme.
Když umře někdo, koho mám rád, prjevím lítost, ikdyž nic nezměním.
Co jsme to za lidi?

2.1.2020 22:28
Weivlad

XXX.XXX.229.197

Zdravím,
na toto téma zde příspěvek do diskuse již byl. A dokonce od samého autora. Reakcí na téma také pár bylo. V časopise byl poměrně dlouhý článek, který vysvětloval proč časopis bude končit. A tak si myslím, že psát stále dokola, jaká je to škoda, nemá smysl. To pochopila většina chovatelů. Jsem přesvědčen, že ani jeden chovatel-čtenář, by nenapsal, že ukončení časopisu je správné. A stejně by to postoj redakce nezměnilo. Buďme rádi, že redakce bude pokračovat alespoň v elektronické podobě. I tak s tím bude mít hóódně práce. Přeji redakci hodně zdaru a díky vám všem.
Weissar Vl.

3.1.2020 00:53
lesk

XXX.XXX.50.142

Nostalgické vzpomínání k dříve narozeným asi patří. Také jsem měl předplacenou Faunu v době kdy ještě vycházela na obyčejném novinovém papíře. Přispíval jsem do ní většinou recipročně (výměnou za zveřejnění inzerátu na naše burzy či výstavy). Nedočkavě jsem se vždy těšil na každé další vydání. Zajímal mne hlavně obsah a na formě mi ani tak moc nezáleželo. Když začala vycházet na křídovém papíře, obával jsem se, že to zvedne cenu, což bude začátek jejího konce. Mé obavy se bohužel nyní potvrdily. Faktem ale je, že navýšení ceny nebyl jediný důvod jejího konce. Technologie se neustále vyvíjí a těch věcí, které časem zanikly, je mnohem víc. Příkladem může být třeba pošta, kam jsem před téměř 40ti lety nastoupil (hrozné jak to letí). Objem doručovaných tiskovin (novin a časopisů) se s tím dnešním nedá vůbec srovnávat. Dnes jen samé obchodní letáky. Úplně zanikly telefonní a telegrafní přepážky, ubylo dopisů, pohledů i telefonních budek. Kdo by se tomu ale v dnešní době internetu a mobilů divil?

3.1.2020 21:14
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Weivlad napsal(a):
Zdravím,
na toto téma zde příspěvek do diskuse již byl. A dokonce od samého autora. Reakcí na téma také pár bylo. V časopise byl poměrně dlouhý článek, který vysvětloval proč časopis bude končit. A tak si myslím, že psát stále dokola, jaká je to škoda, nemá smysl. To pochopila většina chovatelů. Jsem přesvědčen, že ani jeden chovatel-čtenář, by nenapsal, že ukončení časopisu je správné. A stejně by to postoj redakce nezměnilo. Buďme rádi, že redakce bude pokračovat alespoň v elektronické podobě. I tak s tím bude mít hóódně práce. Přeji redakci hodně zdaru a díky vám všem.
Weissar Vl.

Ano, máte pravdu, já vím, ale je mně jaksi smutno, že nebyly reakce. Jaksi mně ušel ten článek, který vysvětloval, proč časopis končí. Bu´dťe tak laskav a oznamte mně číslo. Paměť už mě selhává, tak se omlouvám.
Mně vůbec nešlo o inzerrtní část, ale o články o ptactvu,ale od hmyzu až po koně a to žádný náš časopis nedokázal pokrýt. Ale asi jsem staromódní, škoda vyhodit pár desetokorun za tištěné stránky, když na PC to mám zdarma, hlavně, že se dozvím kolik budou platit za andule a agoše.
A tak šťastný nový rok milovníkům živé přírody,.

Přidejte reakci

Přidat smajlík