Alexandr čínský / Rosela Penant přírodní ....

Prodám Alexandra čínského - Prodám Alexandr čínský 1,0 r.23 (1900,-)plně př...
1900 KčchovatelJ
XXX.XXX.127.168
Dobrý deň, aké pletivo (typ, hrúbka) na voliéru dať pre alexandre čínske ? stačí hrúbka 1,8 alebo je potreba viac ?
Mám dva páry čínanů a na voliéře mam pletivo 2x2 oko a drát 2mm a je dostačující ale i drát 1.8 bohatě stačí pokud mají dostatek větví k okusu a to že jich za sezonu rozkoušou hodně, jsou to dřevorubci tak si pletiva nevšímají jinak jsou to velice koumaví a nadherní papoušci, uvažuji že si etos ještě jeden pár pořídím.
chovatelJ
XXX.XXX.127.168
ďakujem za rady chcel som vedieť hlavne tú hrúbku pletiva aby sa neprehryzli z voliéry. Voliéra je zváraná a oplechovaná, drevené budú len konáre.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
kubanec
napsal(a):
Nevíte někdo jak je to s tim ořechovým dřevem dá se použít dutý kmen na budky ?
Používal jsem přírodní budku mnoho let u páry rozel žlutohlavých při zdárných odchovech bez jakýchkoliv následků.Používal jsem kdysi dávno i bidla z ořechu neměli však zájem je okusovat,podotýkám že se jedná o ořech vlašský!
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Karelch
napsal(a):
Takže, dal bych jen pár vlašských ořechů na chuť a výživu a na víc bych se neupínal. Dávejte osvědčené větvičky na o kus a budku si vybere stejně každý druh sám. Kmenovou budku každý pár nevybere.
Od pletiva jsme se dostali k budkám tak poslední postřeh:u mne téměř všichni papoušci kteří mají možnost výběru mezi montovanou nebo přírodní volí přírodní-jabloň, hrušeň, topol a pod.
Zdravím ,já dávám svojim alexandrům budky z plastových trubek na odpad je to praktické ,dobře se udržují čistí a hlavně je nezničí jediné co raz za čas vyměním je větev u otvoru který zničí.
chovatelJ
XXX.XXX.227.96
Dobrý deň, tak som podľa vašich rád hľadal pletivá na internete ale pri pletivách s okami 25,4 x 25,4 mm s hrúbkou drôtu 2,05 sa mi zdá že sa tam môže dostať napr. lasica, tak neviem ako to spraviť lebo som iné veľkosti oka s hrúbkou od 1,8 po 2,05 mm nenašiel ale na inzerátoch som si všimol, že niektorí chovatelia majú zvárané pletivá a niektorý nezvárané zapletané. Vie mi niekto poradiť, ktoré z pletív je najvhodnejšie a nejakú overenú stránku kde kúpiť takéto pletivo ?
Já měl číňany v pletivu esafort 24.5x24.5 a sila 1.75mm a nikdy jsem neměl ani náznak nějakého ničení. Každý rok novou budku a častá výměna bidel. Ať se daří chov
hari2
napsal(a):
Zdravím ,tuším že pruměr mám 40 cm. A na výšku 70 cm tak jsem ji koupil nijak jsem ji nezkracoval jenom jsem vyřezal otvor vletovy a kontrolní mám ze záslepky trubky pruměr 160mm a vše funguje jak má .
Zdravím,
Jak řešíte vlhkost v budce? Přece jen plast neodvádí vlhkost jako dřevo. A když jsem se díval na fotografii, nemáte potíže z nestálostí teploty v budce? Plášť se rychle ohřeje, ale v noci zase rychle chladne.
Děkuji za odpověď.
Číňany mám, ale budku jsem dal kmenovou, jen jsem oplechoval vchod.
Číňani začínají hnízdit brzo a teplota hodně kolísá. Proto by mě zajímala Vaše zkušenost.
Ladamusa
napsal(a):
Zdravím,
Jak řešíte vlhkost v budce? Přece jen plast neodvádí vlhkost jako dřevo. A když jsem se díval na fotografii, nemáte potíže z nestálostí teploty v budce? Plášť se rychle ohřeje, ale v noci zase rychle chladne.
Děkuji za odpověď.
Číňany mám, ale budku jsem dal kmenovou, jen jsem oplechoval vchod.
Číňani začínají hnízdit brzo a teplota hodně kolísá. Proto by mě zajímala Vaše zkušenost.
Budky jsem přemistil do záletu ,venku jsem je měl jenom jednu sezonu a z vlhkostí jsem nikdy neměl problem a kdyby se to stalo tak není problém navrtat pár dírek po obvodu budky.
hari2
napsal(a):
Budky jsem přemistil do záletu ,venku jsem je měl jenom jednu sezonu a z vlhkostí jsem nikdy neměl problem a kdyby se to stalo tak není problém navrtat pár dírek po obvodu budky.
Děkuji vám za odpověď, zarazily mě budky venku, kde na ně svítilo sluníčko. Proto můj dotaz.