WiFi žárovka jakou barvou?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2020 14:59
G.H.

XXX.XXX.22.111

Dobrý den, mám dotaz, jaká barva ranního a večerního přisvicování je pro papoušky nejpřirozenější ? Chovám alexandry malé, aratingy sluneční, korely chocholaté. Mám takzvanou chytrou WiFi žárovku ve vytápěném záletu, která umí 16000 odstínů barev.Možná kdyby umělá jen 2,tak mám jasno.Všude se dočítám jen o led bílém světle.Tahle mašinka klidně vyšlehne i západ,nebo východ slunce.Ale to je svícení od červené do žluté. A teď,, babo raď ''

4.1.2020 22:24
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
nejsem baba ale dědek. Teplá a studená barva světla je barva teploty světelného zdroje a udává se v K (Kelvinech). Teplé barvy jsou zhruba do 4000 K (červená, žlutá, teplá bílá) a studené jsou nad (studená bílá až do modré). Takže pro ranní a večerní přisvícení někde mezi žlutou a teplou bílou. Na noční svícení doporučuji červenou. Záleží ale také na Wattovém výkonu žárovky. Nevím kolik W má ta Vaše žárovka, ani jak dlouhý máte zálet. Při odhadované délce záletu asi 4m a watáži LED žárovky někde kolem 6W aby to mělo účinek by jste potřeboval tak 2 - 3 žárovky. To jen tak ve zkratce. Hodně úspěchů v chovu.

5.1.2020 08:53
G.H.

XXX.XXX.174.157

Díky za Vaší reakci.Žárovka má 9,1W a do 6500 K, světlo nebliká. Zálet mám 3,5m (D.) x 2m (V) x 1.5m (Š). Nastavím jim rozbřesk a západ slunce jako by byli doma v pralese 😊

Přidejte reakci

Přidat smajlík