Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Jestli to opět vypukne tak se máme na co "těšit"!Naši odborníci budou zase nejlepší.
Horák lutino
napsal(a):
Čeští veterináři zahájili kontroly kvůli ptačí chřipce v Polsku.Dnešní článek.
Budou závažnější problémy než ptačí chřipka v Polsku. Rád bych se mýlil.
Decimující morové nákazy, pokles obyvatelstva Evropy po třicetileté válce a žijeme.
Nějaká ptačí chřika, prasečí mor, rěšení přemnožení spárkaté zvěře, kůrovec a pod. je mediální kampaň o penězích.
Nikoho nevzrušuje strašák AIDS stále vzrůstající a bavíme se o prkotinách, jako je čipování psů, jako je boj proti množírnám. Nikoho nezajímají tak tzv. množírny koček a za chvíli to budou množírny papoušků.
Kam jsme to od sametové revoluce dospěli?
Vím, že to sem do exotického ptactva nepatří, ale nežijeme ve vzduchoprázdnu, vše souvisí se vším a snad i normálně myslící čtenáři sem zabloudí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pane Moudivláček opět jste to krásně probral od třicetileté války,přez AIDS až po čipování psů a samozřejmě se objevila i sametová revoluce.Sám píšete,že to do exotického ptactva nepatří-také jsem sem zabloudil,ale nic moc.Jem rád zase venku.Chce to držet se tématu-jestli není ptačí chřipka závažný problém tak už nevím co?PS -11.30 zprávy vTV ptačí chřipka na Slovensku.
Moudivláček
napsal(a):
Budou závažnější problémy než ptačí chřipka v Polsku. Rád bych se mýlil.
Decimující morové nákazy, pokles obyvatelstva Evropy po třicetileté válce a žijeme.
Nějaká ptačí chřika, prasečí mor, rěšení přemnožení spárkaté zvěře, kůrovec a pod. je mediální kampaň o penězích.
Nikoho nevzrušuje strašák AIDS stále vzrůstající a bavíme se o prkotinách, jako je čipování psů, jako je boj proti množírnám. Nikoho nezajímají tak tzv. množírny koček a za chvíli to budou množírny papoušků.
Kam jsme to od sametové revoluce dospěli?
Vím, že to sem do exotického ptactva nepatří, ale nežijeme ve vzduchoprázdnu, vše souvisí se vším a snad i normálně myslící čtenáři sem zabloudí.
Dobrý den.
Zareagoval jsem na zmínku o ptačí chřipce v Polsku poněkud obšírnějším příspěvkem, což v dnešní rychlo době nemá asi současná generace ráda.
Překvapilo mě, že přesto pár hlasů se mnou souhlasí, což jsem nečekal. Škoda, že nemohu vidět jejich tvář. Kdysi na VŠ a to bylo v době, jak se dnes říká zlatých šedesáítých let nám přednášející doporučil, ať získáme portréty autorů, že i tvář něco napovídá. Měl pravdu. Dnešní anonymní kontakty nás posílají mimo reálný svět.
Vážím si toho i dnes, protože jestli spolu přestaneme mluvit, nebude to mít dobrý konec.
A nyní, ti co čekáte v diskuzi reakce co se za co platí na burze mně odpusťte a nečtěte to.
Ono to není jen o chovu okrasných ptáků a co za to, na což celý život finančně doplácím, ale i o radosti z toho koníčka, že se podařil odchov něčeho vzácněnějšího.
Můj text se vymyká diskuzi, je příliš obecný, nekonkétní k tématu, ale domnívám se, že snad někoho přivede k zamyšlení.
l