loňské korelky

Prodám Korelu albino - Prodám loňské korelky, 1x lutino a 3x bílé, je to 1...
Kraz
XXX.XXX.11.24
Takhle jsem našel ráno mrtvy par. Neumím si to vySvetlit? Co si o tom myslíte?
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..veterina by mala konat v CZ či to nie je Vtacia chripka odobrať vtakov a urobit rozbor,vtakov uhynutych a zabraniť prípadne šíreniu choroby, u tychto dvoch panov...
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8572/ptaci-chripka-realita/
Uživatel s deaktivovaným účtem
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
..veterina by mala konat v CZ či to nie je Vtacia chripka odobrať vtakov a urobit rozbor,vtakov uhynutych a zabraniť prípadne šíreniu choroby, u tychto dvoch panov...
Jestli myslíte, že kdyby tito ptáci uhynuli na chřipku, že by veterina něčemu pomohla, tak to houby. Tyto viry šíří dál divoké ptactvo, hlavně vodní, a to nikdo nevybíjí ani mu nezastříhá křídla (aby se přestalo stěhovat), takže jen jestli ta jejich opatření nejsou fakt trochu na ... Popravdě málokdo má ptáky tak skvěle oddělené, aby se s nějakým tím rezervoárem nepotkali nikdy.
Mám dokonce doma kačeny, které bývaly na rybníku s divokými, teda spíš tam povětšinou bydlí a já je zimuji doma. A přitom zachovávám chladnou hlavu (předpokládám, že moji opeřenci se už museli s viry setkat).
I když je fakt, že AI často mutuje, a tak když se hlásí nějaké poplašné zprávy, tak se radši na zahradu přezouvám, převlíkám a k rybníku nebo řece nechodím vůbec.
TrebaDravec
XXX.XXX.139.16
gruchy77@pobox.sk
napsal(a):
Vypadá to hrozně, bohužel když to padne tak rychlé úhyn a tak vedle sebe?? divné ??
Kurňa ale nemohlo je něco jen vyplašit ? v noci?? Kuna - Sova?? je toho možné :-( ??hned ptačí chřipka? to musí ověřit veter.lékař ?? . Je toho moc jak někde zde ve vláknu psal Nick: Moudliváček Medializace : Prasečí nemoci dále africký mor prasat , dnes nález Tulamorie králíků, Ptačí Chřipka tu ale mají divoci vodní ptáci ne Korely? ne Holubi ????????
TrebaDravec
XXX.XXX.139.16
Aby zase neudělala chybu a škody!! Kauza ptačí chřipky jak zde https://tn.nova.cz/clanek/kvuli-ptaci-chripce-vybili-vzacne-postovni-holuby-slo-o-velky-omyl.html
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Za nás starších jsme tomu říkali únik před bolestí-většinou zažívacího traktu.Pokud nenajde nějakou skulinu kam se snaží v šoku schovat, najdete ho většinou v rohu voliery.V tomhle případě je asi náhoda, že jsou dvě.Jistotou by však byla pitva.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,
tazateli,dejte více fotek té voliéry,stěny strop,podlahu kde jste našel ty mrtvé korely,mám jiný názor,zveřejním až vše přiblížíte.Nafoťte i zvenku.Děkuji.
Korele
XXX.XXX.139.16
Kraz
napsal(a):
Takhle jsem našel ráno mrtvy par. Neumím si to vySvetlit? Co si o tom myslíte?
Příčin může bejt mnoho 1, vnitřní parazité? , 2 , dovolená a někdo nekrmil smrt hladem? , 3,umřel jeden kus druhý u něj tesknil a umřel 4, špatné nebo ztuchlé krmivo ?otrávené krmivo postřikem?, 5.podával/a jste Jed do voliéry a korele pozřela návnadu? 6. Dravec smrt ze stresu 7.Infekce .
lada 4
napsal(a):
Zas se ozval chytrák co vše ví ..určitě znáte chovatele osobně že tak zasvěceně komentujete ....
Pane Linku,
pokud jste nepochopil můj ironický komentář ,tak ho nekomentujte. Nemusím znát chovatele osobně, stačí co vidím na fotografii. Vy ten bordel na podlaze nevidíte?
Jinak chovem ptactva se zabývám 40 let, takže jsem se za tu dobu spoustu věcí naučil. Nicméně se budu opakovat, to co vidím na podlaze je bordel a na to nemusím být chytrák, co ví vše...
Miroslav Bláha
napsal(a):
Pane Linku,
pokud jste nepochopil můj ironický komentář ,tak ho nekomentujte. Nemusím znát chovatele osobně, stačí co vidím na fotografii. Vy ten bordel na podlaze nevidíte?
Jinak chovem ptactva se zabývám 40 let, takže jsem se za tu dobu spoustu věcí naučil. Nicméně se budu opakovat, to co vidím na podlaze je bordel a na to nemusím být chytrák, co ví vše...
Tak reaguji jako stejně starý chovat jen o deset let více praxe. To se počítám za chovatele od 25. let ne jako dítě chovající ptáky od 10. let.
Jen musím oponovat názoru, že nemusím znát chovatele osobně, stačí fotka.
Nestačí a osobní kontkt nenahradí, protože tam Vám s mobilem a chytrým telefonem chovatel nic nenalže, akorát Vás k sobě nepustí.
Tzv. bordel na podlaze podle fotky bych si netroufl hodnotit. Já mám v zimních ubikacích někdy i horší. To mě meomlouvá. Jsem starý a chov už nestíhám. Ale koukl bych se na čistotu misek s vodou, krmítek, misky s gritem, větve na okus a co je tzv. bordel na zemi ty ptáky příliš nezajímá. Pak bych hodnotil.
To nepíšu jako návod, ale někdo má super voliéry za desetitisíce, tam obyčejné nebo i drahé papoušky o kterých nic neví a drobného astrilda ani nepozná. Ptáci mají přerostlé drápy, nevhodná bidla atd.
Jen závěr: Myslíte si, že super velkochovy v krásném sterilním prostředí produkující uměle odchovaná mláďata jsou lepší, než ten zde uvedený bordel na podlaze? Zeptejte se kosa u vašeho domu, kdyby uměl mluvit. Divil byste se, z čeho si vybere.
Nyní probíhá mapování ptáků. Je tristní úbytek druhů. A dpomnívám se, že díkiy chovatelům, a ZOO, lze zachovat původní druhy. Ale to by nebyly smět přijímány stupidní zákony o tzv. ochraně druhů a jejich zákazuvu vzajetí, díky tomuto chovu nadšenců tyto druh v přírodě nevymřely. Obyčejný papouček kakariky za pár kaček v Evropě a v původní Ausrálii na vymření. Co Vy na to ?
Sohlas
XXX.XXX.139.16
Moudivláček
napsal(a):
Tak reaguji jako stejně starý chovat jen o deset let více praxe. To se počítám za chovatele od 25. let ne jako dítě chovající ptáky od 10. let.
Jen musím oponovat názoru, že nemusím znát chovatele osobně, stačí fotka.
Nestačí a osobní kontkt nenahradí, protože tam Vám s mobilem a chytrým telefonem chovatel nic nenalže, akorát Vás k sobě nepustí.
Tzv. bordel na podlaze podle fotky bych si netroufl hodnotit. Já mám v zimních ubikacích někdy i horší. To mě meomlouvá. Jsem starý a chov už nestíhám. Ale koukl bych se na čistotu misek s vodou, krmítek, misky s gritem, větve na okus a co je tzv. bordel na zemi ty ptáky příliš nezajímá. Pak bych hodnotil.
To nepíšu jako návod, ale někdo má super voliéry za desetitisíce, tam obyčejné nebo i drahé papoušky o kterých nic neví a drobného astrilda ani nepozná. Ptáci mají přerostlé drápy, nevhodná bidla atd.
Jen závěr: Myslíte si, že super velkochovy v krásném sterilním prostředí produkující uměle odchovaná mláďata jsou lepší, než ten zde uvedený bordel na podlaze? Zeptejte se kosa u vašeho domu, kdyby uměl mluvit. Divil byste se, z čeho si vybere.
Nyní probíhá mapování ptáků. Je tristní úbytek druhů. A dpomnívám se, že díkiy chovatelům, a ZOO, lze zachovat původní druhy. Ale to by nebyly smět přijímány stupidní zákony o tzv. ochraně druhů a jejich zákazuvu vzajetí, díky tomuto chovu nadšenců tyto druh v přírodě nevymřely. Obyčejný papouček kakariky za pár kaček v Evropě a v původní Ausrálii na vymření. Co Vy na to ?
Čistota je sice potřeba ale i v trochu zaneřáděné voliéře se někdy daří ptákům lépe než v desinfikované a drahé voliéře. PS: Jinak jako každý rok je tu ptačí chřipka která jak rychle přijde tak rychle odejde . Akorát letos je toho dost Prasečí mor ,africký, Tulamorka zajíců. Čipování psů, a Setoboxe přechod na DVB-T2. A s toho má někdo nemalé peníze
Sohlas
napsal(a):
Čistota je sice potřeba ale i v trochu zaneřáděné voliéře se někdy daří ptákům lépe než v desinfikované a drahé voliéře. PS: Jinak jako každý rok je tu ptačí chřipka která jak rychle přijde tak rychle odejde . Akorát letos je toho dost Prasečí mor ,africký, Tulamorka zajíců. Čipování psů, a Setoboxe přechod na DVB-T2. A s toho má někdo nemalé peníze
Pěkně jste to napsal.A nyní napíšu něco, co drtivá většina odsoudí, ale i to by bylo možné.
Některé levnější druhy okrasných ptáků se tíž prodávají. Je převis nabídky, ceny stlačeny na minimum. Viz diskuzi okrasné ptactvo. Vybití většího neprodejného odchovu z důvodu ptačí chřipky, ikdyž virus není přenosný na papoušky ani holuby, koumáci to jistě dovedou zařídit, by znamenal pro dotyčného velkochovatele ekonomický přínos. Dělá se v ohnisku soupis všeho ptactva, které nepřenáší chřipku. Proč? Jaksi tomu nerozumím.
Možná je to co jsem napsal fantasmagorie, ale doplácí na ni ti drobní nevinní, Jak dnes televize uvedla rozhovor s pánem ze Štěpánova, co má 2 korely. Osobně jem se s ním před lety dobře znal.. Hlavně, že se dodrží zákon, to nezpochybňuji. Jen jestli to není paskvil.
Stále čekám na jasné vyjádření příslušných orgánů. Ale ticho po pěšině.