Na jaře začnu dělat nevytápěnou voliéru se záletem, (naproti posezení, tak abych se mohl kochat) rozm. výletu 2x3,5 metrů. Nemůžu se stále rozhodnout na osazenstvu, proto bych chtěl jen vědět co by jste ideálně do společné voliéry sami dali (nemusí jít o páry) - jen abych měl inspiraci. Jen je třeba vzít v potaz že voliera bude v zástavbě RD a jsou v okolí sousedé byť tolerantní, tak abych je zase neobtěžoval nadměrným křikem. (raději bych společnou voliéru). Děkuji za tipy.
yara17
napsal(a):
Na jaře začnu dělat nevytápěnou voliéru se záletem, (naproti posezení, tak abych se mohl kochat) rozm. výletu 2x3,5 metrů. Nemůžu se stále rozhodnout na osazenstvu, proto bych chtěl jen vědět co by jste ideálně do společné voliéry sami dali (nemusí jít o páry) - jen abych měl inspiraci. Jen je třeba vzít v potaz že voliera bude v zástavbě RD a jsou v okolí sousedé byť tolerantní, tak abych je zase neobtěžoval nadměrným křikem. (raději bych společnou voliéru). Děkuji za tipy.
No ono to moc na kochani neni,ani ta velikost,ja jsem prez zimu spichl volieru 2,5x5x2vyska a zda se mi to tak akorad pro par kralovaku,jeden par uz mam a premyslim o druhem paru,kralovaci jsou klidni .Drobotinu bych vyloucil ta je hlucna cely den.
králováci jsou klidní dokud nezahnízdí a pokud se samec nebude učit "cizí řeči". Mám králováka co se naučil od kosa protivný pískot. Kosa asi sebral krahujec a královák terorizuje celé okolí. Musel jsem už párkrát vysvětlovat, že tak komunikuje se samicí v budce a po vyhnízdění to přestane, ale řeknu vám, že je to síla. Nepomohlo ani zavěšení vycpaného půjčeného krahujce na voliéru.
Dobrý den,
nejosvědčenější kombinace do společné voliéry, zvláště pro začátečníky jsou andulky a korely, křepelky. Popřípadě andulky a pár papoušků horských. Ti řvou o něco méně než korely, většinou ráno a v podvečer. Ovšem jejich řev je příjemnější, než u korel.
Co se týče papoušků královských, tak ty bych do společné voliéry nedával. Obzvláště v době toku a hnízdění jsou samci agresivní. Obával bych se i o vylétnuté mladé andulek. K dospělím jedincům mohou být králováci tolerantní, ale k mladým už tak ne. Ty samé zkušenosti mám s papoušky nádhernými. Zato kouřáci jsou v mém chovu doslova flegmatičtí jak k andulkám, tak i křepelkám. Kolikrát andulky proženou horáky :-)
Někdo tu zmiňoval, že se mu královák naučil napodobovat kosa...zlatý kos, ten můj napodobuje vrzání stavebního kolečka :-D
Uživatel s deaktivovaným účtem

PapaAus
napsal(a):
Dobrý den,
nejosvědčenější kombinace do společné voliéry, zvláště pro začátečníky jsou andulky a korely, křepelky. Popřípadě andulky a pár papoušků horských. Ti řvou o něco méně než korely, většinou ráno a v podvečer. Ovšem jejich řev je příjemnější, než u korel.
Co se týče papoušků královských, tak ty bych do společné voliéry nedával. Obzvláště v době toku a hnízdění jsou samci agresivní. Obával bych se i o vylétnuté mladé andulek. K dospělím jedincům mohou být králováci tolerantní, ale k mladým už tak ne. Ty samé zkušenosti mám s papoušky nádhernými. Zato kouřáci jsou v mém chovu doslova flegmatičtí jak k andulkám, tak i křepelkám. Kolikrát andulky proženou horáky :-)
Někdo tu zmiňoval, že se mu královák naučil napodobovat kosa...zlatý kos, ten můj napodobuje vrzání stavebního kolečka :-D
Dobrý den, presne to hrdzave kolečko mám aj ja na dvore. To je niekedy masaker, susedia sa stazovali to ako keby niekto tlačil starý hrdzavý fúrik, to je tak hnusný zvuk. Zlaté ary a ich skrekot:D
Dobrý den, mám dvě společné voliéry. Jedna je andulky, kakariky- andulky po ránu řvou, ale jinak celý den až na pár výjimek brebentí. Pak mám drobotinu-zebry+ holoubky diamantové+kanáry+křepelky+neofémy a jestli kanáří zpěv je řvaní ,tak asi nenejdete nic. Jestliže použijete různě barevné mutace, tak je na co koukat. V zimě je mám pod plachtou a bez problémů. Jana