Amazon vs alexandr hlasitost

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2020 07:06
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

Chtěl bych si tento rok pořidit nějaký nový druh a uvažuji o amazoňanech běločelych nebo oranžovokřídlych v chovu mám už alexandry male, velke a čínské nově od loňského roku a chci se zeptat jestli jde hlasitost nějak porovnat s amazonany nebo jak moc jsou horší na řev

1.2.2020 19:01
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

Pane, máte li čínské, tak intenzitu křiku znáte, to je jak když se ozve slabším hlasem páv , velké jsem nechoval, ale oranžovokřídlí zvláště v době toku ráno tak intenzivně křičí, že je z toho okolí na mrtvici.netrvá to dlouho, ale jak se rozední tak lidi vzbudí, pak je klid. Jinak jsou to milí ptáci. Třeba nodročelí křičí mnohem méně. Vše je na individuu jedinců a tak sám uvidíte.

1.2.2020 19:03
skrobisko96

XXX.XXX.60.103

Prave ze me cinani mi moc nervou aspon se mi zda ze alexandr mali rvou vic aspon jeden par co mam druhy par je uplne potichu

2.2.2020 04:52
besa

XXX.XXX.13.180

Měl jsem 3 páry Alexandrů velkých a ani jsem o nich nevěděl. Jeden pár Venezuelcu a museli jít pryč. Ani ary,eklekti,nebo kakadaci mi tak neřvou jako ty amazonani.

2.2.2020 07:58
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

Děkuji za odpověď

4.2.2020 20:48
Moudivláček

XXX.XXX.194.39

besa napsal(a):
Měl jsem 3 páry Alexandrů velkých a ani jsem o nich nevěděl. Jeden pár Venezuelcu a museli jít pryč. Ani ary,eklekti,nebo kakadaci mi tak neřvou jako ty amazonani.

Pane, pěkně jste to napsal. Ale záleží na jedincích .A. venezuelští - oranžovokřídlí jsou milí, levní ptáci. Nemám zkušenosti s mazlíčky. Zjara v době toku a i v létě za rozednění se sousedy nevydrtžíte.
Mně to nevadí, stářím jsem troch nahluchlý. Venku je lze zavřít uvniř a pustit ráno, hlavně v neděli.
Jen mě překvapuje, že ary křičí méně. Nechoval jsem je. Venezueláci mají opravdu osré stakato zvuku. A co několik párů amazonků, jendajové atd. Je to o toleranci a co kdo vydrží.

5.2.2020 05:59
besa

XXX.XXX.22.114

Samozřejmě že ary jsou hlučný,ale mě se ozvou hlavně jen když mě vidí a je to jen krátkodobé ozívání. Venezuelci řvali třeba 2 hodiny v kuse. Ale je to kus od kusu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík