Ararauna okna v záletu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2020 19:29
zobak

XXX.XXX.116.225

Dobrý den,
momentálně buduji zálety pro aruše a chtěl bych vás poprosit o radu, jak docílit deního světla v záletech. Zálety pro dva páry budou 2x4x2,5 (šxdxv) pro každou páru. Co upřednostit: plastová nebo nějaká okna a nebo část zdi vyzdít kvůli světlu z luxfer? Prosím o postřehy či zkušenosti.

Díky

16.2.2020 22:05
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím. Já bych luxfery nedával energeticky nehospodárné, plastové okno s čirém sklem to nebude to pravé ořechové když se vám arové splaší tak nejdříve poletí do skleněné čiré výplně okna. Znám z vlastní zkušenosti takto jsem dříve použil starší dřevěné okna 90cm vysoké a 60 široké. Buďto bych udělal jakoby dvojsklo z makrolonu a nebo z drátěného skla. A taky by bylo ideálně udělat okno do obvodé zdi to je taky znát. Moje zkušenost. Jinak mám dvojsklo z makrolonu 1cm silný makrolon 4cm laťku a zase 1cm makrolon a naprostá spokojenost.

16.2.2020 22:18
zobak

XXX.XXX.116.225

A únik tepla z makrolonu je menší jak přes luxfery?

17.2.2020 20:05
arčí88

XXX.XXX.158.34

Netuším, ale kolega co má 8 stejných voliér rozděleny po 4 voliér na jedněm má makrolon a na druhém luxfery tak říkal že makrolon je lepší vůči propouštění tepla. Hlavně to bylo znát v létě když byli vedra že na luxfery se nedalo šáhnout jak byli rozpálené. A u makrolonu to bylo na pohodu. To máte jako u skleníku. Když máte skleník ze skla nebo z makrolonutak přes sklo je větší teplo než u makrolonu. Mám to vyzkoušeno z vlastní zkušenosti.

18.2.2020 10:10
zobak

XXX.XXX.116.225

Díky moc za reakci. Asi to udělám z toho makrolonu, jak jste popisoval.

Přidejte reakci

Přidat smajlík