Dobrý den, prosím o radu kupoval jsem pár rozel zlutohlavych skořice ale bylo mi divné že mají tak červené hlavy pan mě přesvědčoval že po prepereni to měl tak i u starých uvěřil jsem mu jelikož jsem si myslel že to tak je u skořice ale teď mi to vrtá pořád hlavou jestli to není kříženec s pestrou děkuji všem za rady
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Při každém přepeřování bude červené ubývat až jako tříletí budou mít hlavu téměř žlutou.Musím,ale upozornit,že to přestává být pravidlem a některým část červené zůstává i déle.Ti na fotkách nejsou kříženci jsou tam jen vidět hříchy minulosti.Kdysi v začátku tam byla rozela pestrá,ale tvrdou selekcí se to dostalo do dnešní podoby,ale tímto způsobem vznikala většina mutací.
I u standartní (přírodní) rosely žlutohlavy se objevují u mladých červená peříčka na hlavě která jak píše jtkromer postupně přeperovanim mizí.Jsou tam vidět pozůstatky pestrý.Většina mutací u žlutohlavých je přetažena z jinych rosel třeba lutino,opalin (červená) z pestry.
Mate skořici ,ne křížence.Jen kdysy v minulosti byl předek vašich rosel,byla pestrá skořice.Mate nekolikatou generaci roseli žlutohlavy.Správným výběrem a používáním stepaku v standart. zbarvení se docili po nekolik generaci ciste linie.