Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.2.2020 19:42
doktorito

XXX.XXX.90.230

Dobrý den, chystám se na stavbu venkovních volier pro astridy. Rád bych si zde prodloužil chovnou sezonu cca od konce dubna do října. Co doporučujete - udělat to jako skleník z lexanu, nebo tmavou střechu a lexan na bokách, plné boky (případně zateplené) a střecha lexan. Rád bych to na léto otevřel minimálně z přední strany, čili lexan v rámech.

Jaké máte zkušenosti a co se vám osvědčilo. V diskusi se řeší jen voliéry pro papouchy a na teplomilné ptactvo se zapomíná.

17.2.2020 20:29
Colt

XXX.XXX.109.75

Záleží co chcete chovat za astrildy

17.2.2020 20:30
doktorito

XXX.XXX.90.230

především afriku

17.2.2020 21:55
Colt

XXX.XXX.109.75

To budete muset mít asi zateplený. My máme agose taky z Afriky a zatím se drží. Austrálie vydrží i v mrazu. Sem ale zvědavý na zebříčky

17.2.2020 22:01
doktorito

XXX.XXX.90.230

To je právě to - když to zateplím, tak to odizoluju i od tepla - když na jaře, nebo na podzim vysvitne slunce tak je to vyhřáté hned. Jestli volit plné stěny a jen na jih nechat lexan, nebo plné stěny, plný strop a ve střeše lexan jako střešní okno.
Je mi jasné, že když se ochladí tak v jarních/podzimních měsících budu muset lehce přitopit

17.2.2020 22:21
Colt

XXX.XXX.109.75

Takle jak to říkáte tak si postavím zimoviště

18.2.2020 00:10
Eska1939

XXX.XXX.79.220

Astrildy máme od května do konce září venku.rákosáky,APC,rudokrke,vlkované a žádný problém.Jsou přidaní ke kouřákům a kakarikům.Do 10 stupnu.Jsou v normálních dřevěných záletech a jsou výborně vylétaní a připravení na chovnou sezonu v zimě doma.

18.2.2020 06:35
doktorito

XXX.XXX.243.58

Eska1939 napsal(a):
Astrildy máme od května do konce září venku.rákosáky,APC,rudokrke,vlkované a žádný problém.Jsou přidaní ke kouřákům a kakarikům.Do 10 stupnu.Jsou v normálních dřevěných záletech a jsou výborně vylétaní a připravení na chovnou sezonu v zimě doma.

Vy to máte ale naopak - v zimně hnízdíte a přes léto je máte na "odpočinku" ve voléře. Mít jen menší kryté zálety a velké otevřené voliéry mně taky napadlo, ale neumím si představit jak bych jim vysvětlil, že mají hnízdit v záletu, který by sedal při ochlazení i zavřít a kam bych jim dal i budky a kokos. vlákno. Jak by ve venkovní voliéře uviděli první keř, tak by všechno vytahali a hnízdili venku

18.2.2020 08:07
Eska1939

XXX.XXX.79.220

Špatně jsme se pochopili.Hnízdí i v létě.My je pak na zimu necháváme ty co hnízdili v létě jen jednou.Většinou hnízdí ti co nechtěli doma v bednovkách. Budky máme v záletu ,ale ptáci létají v 4,5m volierách a staví hnízda kde chtějí.Všude máme rákos ,atd.Ochlazení není problém.V květnu už jsou ptáci v pohodě i když v noci sleze někdy teplota míň než na 10 stupnu.
Největší problém je oko na pletivu,aby nefrnkli a velcí ptáci,aby ho necvakli.Používáme 16/1.2.Ten zálet je klasický pro Austrálii. Tedy Tři strany a vrch.Nedáváme jen Guldy,protože ty jsou na změnu teplot háklivý.

18.2.2020 08:42
eli22

XXX.XXX.58.41

Astrildy rákosní mám venku od konce dubna nebo od května (dle počasí) tak do půlky října. Vloni tam byli možná déle, skoro mrzlo a koupali se. Pak jdou domů, kde mám zvlášť samečky a zvlᡚt samičky.

18.2.2020 08:44
doktorito

XXX.XXX.243.58

Já je mívám taky cca od konce května venku, ale mám rámy potáhlé folii a těmi je zakrývám - dle počasí, někdy úplně otevřené, někdy jen z půlky .. a je poznat, že když je zavřu, tak je jim líp. Zakrývám hlavně na noc.

Zálety jsem myslel , že máte uzavřené ze všech stran a máte jen malé výletové okénko.

19.2.2020 16:49
doktorito

XXX.XXX.90.230

Můžete zveřejnit fotky vašich voliér?

Přidejte reakci

Přidat smajlík