Dobrý, chci se zeptat zkušenějších chovatelů a zároveň si ujasnit o jakou mutací se přesně jedná. Přikládám fota dvou samic ze předu a ze zadu. Na prvních dvou fotkách by měla být modrá skorice/pastel a další dvě fotky modrá opalinová skorice. Je to opravdu tak? Děkuji za slušné odpovědi.
peet888
napsal(a):
První rosela modrá skořice,druhá modry opalin.
Zdravím dekuju za názor, ale modrý opalín to nebude, ten je výraznější, přikládám foto. Ta skořice tam je.
judaass
napsal(a):
Zdravím, ta první opalinová skorice nebude, když srovnám ty fotky, tak je tam vidět ten rozdíl. Ta první je kupovaná jako modrá skorice/pastel a myslím, že to tak je.
Ano máte pravdu. Po důkladném prozkoumání těch dvou fotek je tam opravdu rozdíl. Je to modrá skořice a modrý opalín.
judaass
napsal(a):
Dobrý, chci se zeptat zkušenějších chovatelů a zároveň si ujasnit o jakou mutací se přesně jedná. Přikládám fota dvou samic ze předu a ze zadu. Na prvních dvou fotkách by měla být modrá skorice/pastel a další dvě fotky modrá opalinová skorice. Je to opravdu tak? Děkuji za slušné odpovědi.
Opalinovou mutaci poznáte bezpečně podle širokého pruhu pod křídly.
Dobrý den,
obnovím staré vlákno, ať nezakládám nové. Můžu vás taky poprosit o určení mutace. Chci se zeptat jestli se jedná o 0,1 modrá straka skořice a nebo o 0,1 modrá straka skořice pastel. Děkuji Martin
MIST
napsal(a):
Ano, tím pádem se to potvrzuje. Je to jak jsem psal. Modrá pastelová skořicová straka 😊
Já si myslím, že nepotvrzuje,protože samec byl než štěpitelný a z takového páru může mimo jiné vzniknout i skořicová/pastel, pokud tedy majitel rodičovského páru správně určil mutace. Je obecně známo, že skořice nechává vyniknout pastel ve světlejších barvách, ale zde to vypadá, že to velké zesvětlení způsobila mutace dom.edged. Nakonec na mladých se ukáže, jestli je samice v kombinaci mutací skořicový pastel, nebo jen štěpitelná.
JoPe
napsal(a):
Já si myslím, že nepotvrzuje,protože samec byl než štěpitelný a z takového páru může mimo jiné vzniknout i skořicová/pastel, pokud tedy majitel rodičovského páru správně určil mutace. Je obecně známo, že skořice nechává vyniknout pastel ve světlejších barvách, ale zde to vypadá, že to velké zesvětlení způsobila mutace dom.edged. Nakonec na mladých se ukáže, jestli je samice v kombinaci mutací skořicový pastel, nebo jen štěpitelná.
Pastel je recesivní, takže pokud majitel určil správně rodiče..Je to tak jak jsem psal. Ikdyz je to jak říkáte..na 100% se to ukáže až podle mladých. Pokud majitel nepřesně popsal rodiče, nebo nemá potvrzené na co přesně štěpí, může být vše jinak 😊😁