Alexandr Malý

Prodám Alexandra malého - Prodám 2 samice Alexandra malého tříbarevný Stra...
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat zkušenějších. Máme doma roční samičku alexandra malého, která je ručně dokrmená, je to mazel, každý den v našem kontaktu, relativně hodná a poslušná. Naši mají asi destiletého samce korely, který žije v domácnosti, je relativně komunikativní, sedne na ruku, ale nenechá se pohladit, protože se mu nikdo takhle nevěnoval. Věřím, že trochou píle by se z něj stal mazel. Máme příležitost vzít si koreláčka do naší péče, ale máme obavy, aby se nezměnilo chování našeho alexandra, nebo aby korelák nedostával od samičky šikanu. Samozřejmě, že je uvažováno chování v oddělené kleci, ale pokud by se mělo změnit chování alexandra vůči nám, nebo by zde měla být značná nesnášenlivost mezi korelou a alexandrem, určitě do toho nepůjdeme.
Názory zkušenějších?
díky
LittleSiv
XXX.XXX.1.20
Řekla bych že nejvíce záleží na danných jedincích... Viděla jsem ochočené korely a alexandry pospolu, ale například třeba naše 3 letá samice alexandra na korely útočí, nemohou být pospolu puštění protože by je mohla úplně v klidu zranit nebo i zabít.Útočí i přes klec a to jsou spolu od malička a všichni ochočení a ke mě mazlivý. Prostě jiné papoušky nesnese
Pokud koreláka vážně chcete, budete to hold muset vyzkoušet, jinak to nezjistíte.
Co se týče změny chovaní i ta samozřejmě může nastat, ale taky nemusí... bohužel se to nikdy předem nedá s určitostí říct.
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď.
Chápu, nerad bych riskoval změnu chování našeho papouška, na koreláčkovi zase tak moc netrvám, u našich už bydlí 10 let, jen nás napadlo, že by třeba mohl být spokojenější v přítomnosti jiného papouška, ale už jsem někde častokrát četl, že alexové malí nejsou zase tak moc dobří společníci, ale jsem rád, že tu jsou chovatelé, kteří popisují své konkrétní situace a zkušenosti.
Svolám rodinnou poradu a domluvíme se, zda provedeme zkoušku nebo ne :)
děkuji