Velký papoušek a udržení čistoty.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.2.2020 11:26

Dobrý den, v práci mi kolega tvrdil, že nadřízený jeho manželky má velkého papouška - nevím přesně jaký druh, a tvrdí, že ho naučil chodit kálet do klece, bylo to údajně za pomocí bičíku, kdy ptáka za vykonání potřeby mimo klec vždy důrazněji upozornil až to papouch pochopil...takže papouch celodenně puštěný z klece, chodí do ní vykonávat potřebu..... z mého pohledu to možné není navíc pokud se papoušek trestá myslím si, že to dokáže pak pěkně odvděčit ne zrovna hezkým chováním vůči svému chovateli. Jak to tedy je, dokáže se všeobecně papoušek naučit chodit na potřebu do klece anebo prostě kálí tam kde to na něj přijde.....děkuji předem za odpovědi a omlouvám se za hloupý dotaz.

25.2.2020 11:38
eli22

XXX.XXX.58.41

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den, v práci mi kolega tvrdil, že nadřízený jeho manželky má velkého papouška - nevím přesně jaký druh, a tvrdí, že ho naučil chodit kálet do klece, bylo to údajně za pomocí bičíku, kdy ptáka za vykonání potřeby mimo klec vždy důrazněji upozornil až to papouch pochopil...takže papouch celodenně puštěný z klece, chodí do ní vykonávat potřebu..... z mého pohledu to možné není navíc pokud se papoušek trestá myslím si, že to dokáže pak pěkně odvděčit ne zrovna hezkým chováním vůči svému chovateli. Jak to tedy je, dokáže se všeobecně papoušek naučit chodit na potřebu do klece anebo prostě kálí tam kde to na něj přijde.....děkuji předem za odpovědi a omlouvám se za hloupý dotaz.

Naučit se to může, můj mníšek se tak naučil, ale za prvé určitě ne pomocí bičíku, a za druhé, občas mu to taky "ujede" jinde, takže se dá říci, že na jedno místo chodí tak na 80%. Podmínkou je pozitivní motivace ne bič.

25.2.2020 11:39
Rotvik

XXX.XXX.176.249

Nadřízený jeho manželky by potřeboval bičíkem dostat sám.Ještě že ho nenaučil chodit na záchod a spláchovat

25.2.2020 11:41
kubanec

XXX.XXX.103.242

Naučit se to dá ale to znamená se mu celý den věnovat

25.2.2020 15:55

eli22 napsal(a):
Naučit se to může, můj mníšek se tak naučil, ale za prvé určitě ne pomocí bičíku, a za druhé, občas mu to taky "ujede" jinde, takže se dá říci, že na jedno místo chodí tak na 80%. Podmínkou je pozitivní motivace ne bič.

...ta pozitivka mně také nakonec napadla.......

25.2.2020 15:56

kubanec napsal(a):
Naučit se to dá ale to znamená se mu celý den věnovat

...což s jeho profesí až tak docela nejde.......

25.2.2020 15:56

Rotvik napsal(a):
Nadřízený jeho manželky by potřeboval bičíkem dostat sám.Ještě že ho nenaučil chodit na záchod a spláchovat

.....souhlasím.....

25.2.2020 16:04
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Rotvik napsal(a):

Přesně to mě napadlo. Pan chytrý bičíkem přes hubu. Jak něco takového z té huby dokáže vypustit.

25.2.2020 22:21
Karelch

XXX.XXX.69.45

Rotvik napsal(a):

Souhlasím,

25.2.2020 22:28
Karelch

XXX.XXX.69.45

Naučit se to dá, ale ne na 100%. Naše nobiliska je naucena chodit na jedno místo po vypuštění z klece, se slovy, udělej bobík, během dne si tam občas zaletí vykonat potřebu se stejnými slovy, ale pak se dožaduje se slovy, máš dobrůtku, nějaké ňamky, ne rány bičíkem. Zbytek volného pobytu mimo klec si taky upustí, kde se jí to zrovna zamane.

vtakológ

25.2.2020 23:27
vtakológ

XXX.XXX.7.158

"nadřízený jeho manželky"

Bavili sa skutočne o operencoch, alebo tak všeobecne o "vtákoch"?

26.2.2020 00:00
mirďas1

XXX.XXX.35.134

Náš ara se to naučil tak jako sám od sebe, asi tím že vždy poznám kdy to chce vykonat, tak jsem ho tam vždy dal na klec, se slovy "vyser se" a dnes to umí dobře. tak i žako..

Přidejte reakci

Přidat smajlík