Voliéra z plotových dílců

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2020 10:51
MystiQ

XXX.XXX.103.166

Dobrý den, zajímalo by mě jak máte řešené voliéry z plotových dílců.
Konkrétně i spojování jednotlivých dílů.

Přemýšlím také o postavení, tak pro inspiraci.

Děkuji

28.2.2020 11:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

Prominte mi, ale z tohoto materiálu dělat voliéru, to bude vypadat hrozně, leda tak ohradu na králíky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2020 11:42

JoPe napsal(a):
Prominte mi, ale z tohoto materiálu dělat voliéru, to bude vypadat hrozně, leda tak ohradu na králíky.

predajca hliníkových profilov a predraženého pletiva sa ozval

28.2.2020 11:50
JoPe

XXX.XXX.82.6

To jste vedle, všechny voliéry jsem si vždy vyráběl sám ze dřeva a pletiva. Ale každému se může líbit něco jiného.

Neregistrovaný uživatel

28.2.2020 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Když buduji něco nového je to většinou na více let a estetika hliníkových profilů na míru s tím co vidím na fotu"plotovky"se nedá vůbec srovnávat,vždyť je tolik možností.

28.2.2020 19:03
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Máte pravdu, ale má-li tazatel levné nebo zadarmo plotovky, tak z nich dá dohromady i esteticky vyhlížející voliéry, pokud je šikovný.
Ani zlatá klec není zárukou úspěchu chovatele. Mnohdy nerez krásně prezentované voliéry, v nich několik nejobyčejnějších druhů, ale každému se líbí něco jiného.
Ať se tazatel nedá odradit a v těch plotovkách může mít zdravé jedince a přirozené odchovy. Má- li na to, ať nelituje financí, je - li méně movitý, ať dělá z plotovek a ušetřené peníze vloží do nakoupených jedinců.
Krmení, prolet, teplota podle druhu, délka dne a hlavně častá přítomnost u voliér.

28.2.2020 19:38
luki10000

XXX.XXX.173.243

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
predajca hliníkových profilov a predraženého pletiva sa ozval

Jope má pravdu!!! Bude to hrozné a neviem si predstaviť robotu s týmto materiálom...😱

Neregistrovaný uživatel

28.2.2020 20:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Pane Moudivláček ta doba kdy se stavěly voliery levně nebo zadarmo je pryč.Stačí se podívat na vlákno- foto vašich volier-tam nebyla ani jedna plotovka,ale voliery kolem kterých se bude chodit třeba 30 let s radostí a jsou určitě pýchou majitelů.Neradím tazateli se do toho pouštět bude to velmi pracné a drahé a hlavně bez efektu.Ty rámy jsou opravdu vhodné na výběh když ne pro králíky tak pro drůbež.Nové voliery se nedají postavit jen z několika rámků plotovek, bude potřeba spoustu dalšího materiálu a samozřejmě i peněz.Tak taková je realita.Přeji hodně štěstí.PS Je to bez zbytečného okecávání.

28.2.2020 21:36
arčí88

XXX.XXX.158.34

Zdravím, nechci dělat machra ale z těchto plotovek by se dokázala udělat velice pěkná voliéra. Pletivo bych odrbal od staré barvy a rzi nachal to ozinkovat, udělal bych dřevěné rámy do kterých bych vyfrézoval drážku a vsadil pletivo tak aby nebylo vidět ty zahnuté roky těch rámů. Jelikož jsem truhlář tak bych to udělat tak ale i v železu nebo hliníku by to taky šlo. Hlavně to je o šikovnosti.

28.2.2020 21:46
JoPe

XXX.XXX.82.6

Já si než představuji, jak sedím na mojí houpací lavičce před voliérami a dívám se mnoho let na krásně smontované plotové dílce. Asi kdyby tam byli sebekrásnější chovanci, tak si to ani neužiju a máme to přece pro radost nebo ne ?

Neregistrovaný uživatel

28.2.2020 22:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

arčí88 napsal(a):
Zdravím, nechci dělat machra ale z těchto plotovek by se dokázala udělat velice pěkná voliéra. Pletivo bych odrbal od staré barvy a rzi nachal to ozinkovat, udělal bych dřevěné rámy do kterých bych vyfrézoval drážku a vsadil pletivo tak aby nebylo vidět ty zahnuté roky těch rámů. Jelikož jsem truhlář tak bych to udělat tak ale i v železu nebo hliníku by to taky šlo. Hlavně to je o šikovnosti.

Nebylo by rozumnější a levnější pracovat s novým materiálem i když věřím že jste velmi šikovný,když vás napadlo něco takového.To dřevo,železo,nebo hliník bude zdarma a to jsem zapomněl ještě na"ozinkování".

28.2.2020 22:32
arčí88

XXX.XXX.158.34

To je jasný že nový materiál je nový materiál. Tak ono když by jste ty plotovky měl zadarmo a dal to ozinkovat tak si myslím že by to vyšlo laciněji než pletivo esafort pokud bych chtěl někdo nějaký kvalitní pletivo. Tak ono taky záleží kdo na co je zvyklý jestli železo, hliník nebo dřevo. Co mám výlety kde mám Alex velký, nobilisky, aratingy tak rámy mám z plotovek, jelikož jsem je sehnal za flašku tullamorky akorát výplet byl shnilý tak jsem to to upravil a dal místo toho výpletu pletené pletivo. Aby tam nebyli ty rohy oblouky tak jsem to odříznul hned za tím obloukem a svařil tak přímo na míru.

28.2.2020 22:42
luki10000

XXX.XXX.173.243

arčí88 napsal(a):
To je jasný že nový materiál je nový materiál. Tak ono když by jste ty plotovky měl zadarmo a dal to ozinkovat tak si myslím že by to vyšlo laciněji než pletivo esafort pokud bych chtěl někdo nějaký kvalitní pletivo. Tak ono taky záleží kdo na co je zvyklý jestli železo, hliník nebo dřevo. Co mám výlety kde mám Alex velký, nobilisky, aratingy tak rámy mám z plotovek, jelikož jsem je sehnal za flašku tullamorky akorát výplet byl shnilý tak jsem to to upravil a dal místo toho výpletu pletené pletivo. Aby tam nebyli ty rohy oblouky tak jsem to odříznul hned za tím obloukem a svařil tak přímo na míru.

Nechcem vás odrádzať, ale podľa mňa je to úplná blbosť...😬 Do toho by som nikdy nešiel!

28.2.2020 23:09
arčí88

XXX.XXX.158.34

luki10000 napsal(a):
Nechcem vás odrádzať, ale podľa mňa je to úplná blbosť...😬 Do toho by som nikdy nešiel!

Já neříkám že do toho jdu já voliéry mám hotový jen jsem chtěl napsat jakým stylem by to šlo udělat když tady je psáno že je to blbost. Je to akorát všechno o penězích. Dělal jsem pro austrálii dřevěnné tak mě vyšli cca na 55000kč a kdybych to měl udělat ze železa nebo hliníku tak by mě to stálo asi 85000kč co jsem počítal. Jelikož jsem truhlář tak jsem si dělal všechno sám nářádí mám co jsem potřeboval.

29.2.2020 07:34
kubanec

XXX.XXX.103.242

Já jsem z toho viděl kostku 2na2 pro odchov aru .jen lezli po vetvi a dělali mladý asi to bylo k sobě svařený pokud to máte někde za rohem kde to neni vidět tak proč ne .máte volieru za pár korun . Chovatele co jim je vice let tak maji voliery z roxoru nebo jeklu který je rezavy a už to předělávat nebudou

29.2.2020 08:04
Ladamusa

XXX.XXX.209.4

Jen doplním, že materiál bude potřeba upravit je jasné. Vzhled nechci posuzovat, každý má jiný vkus. Ale co jste všichni opomněli je lidská práce. Pokud si to propočítám tak mě nakonec vychází hliníkové skládací voliéra lépe. Jen pro představu minimálně 50 hodin práce + dokup materiálu. 15 000,-?

29.2.2020 09:32
kareta

XXX.XXX.172.89

Potom že to bude špatně vypadat. PARÁDA.

29.2.2020 09:35
vegh

XXX.XXX.113.131

kubanec napsal(a):
Já jsem z toho viděl kostku 2na2 pro odchov aru .jen lezli po vetvi a dělali mladý asi to bylo k sobě svařený pokud to máte někde za rohem kde to neni vidět tak proč ne .máte volieru za pár korun . Chovatele co jim je vice let tak maji voliery z roxoru nebo jeklu který je rezavy a už to předělávat nebudou

Ja tiež mám 40-ročné z roxoru a silné pletivo 2,2mm.hrdzavé ale ešte pevné a už prerábat nebudem.

Neregistrovaný uživatel

29.2.2020 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

petikk napsal(a):
Plotovky nehliníkovky

Až na ty krmné misky pohled do sedmdesátých let minulého století.Ta práce je poctivá je to vidět.

29.2.2020 10:22
lada3

XXX.XXX.58.3

petikk napsal(a):
Plotovky nehliníkovky

Pekne udelane

Jak jste to udelal, ocistil ty ramy a vidim dobře, pospojoval hadicovou sponou?
A jak jste to cistil od koroze? Nechystam delat nic podobného, ciste ze zajimavosti..

29.2.2020 10:43

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Až na ty krmné misky pohled do sedmdesátých let minulého století.Ta práce je poctivá je to vidět.

Zdravím nejsem chovatel exotu,můžete zde zveřejnit fotky vašich voliér?Pozastavuji se nad Vámi zdělenou kritikou nejen plotových dilců ,ale i kritikou zmíněných misek???Chovatel, ktery zde zveřejnil fotografie volier ,jsou nádherně zpracované ,má můj obdiv!!!!Nic ve zlém,ale v dostupných fotografiich na profilu ,spíše Vaše voliery poukazuji na pohled do sedmdesátých let minulého stoleti....nic ve zlém,chovu Zdar Adamčik E

29.2.2020 11:07
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

petikk napsal(a):
Plotovky nehliníkovky

A nemá to chybu.

29.2.2020 11:10
JoPe

XXX.XXX.82.6

Ale nepřehánějte, koukněte na prví fotky od zadavatele a posudte sám. Miska nemiska ,tady nikdo nekritizuje pěknou práci dalších lidí, no a když se někdo zeptá veřejně na názor, tak každý odpoví jinak. Když mi přijde , že to není zrovna nejleší nápad, tak to napíšu a co je na tom k rozčilování ?

29.2.2020 11:14
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Zdravím nejsem chovatel exotu,můžete zde zveřejnit fotky vašich voliér?Pozastavuji se nad Vámi zdělenou kritikou nejen plotových dilců ,ale i kritikou zmíněných misek???Chovatel, ktery zde zveřejnil fotografie volier ,jsou nádherně zpracované ,má můj obdiv!!!!Nic ve zlém,ale v dostupných fotografiich na profilu ,spíše Vaše voliery poukazuji na pohled do sedmdesátých let minulého stoleti....nic ve zlém,chovu Zdar Adamčik E

Stačí se podívat do jeho profilu na fotky a vidíte předminulé století. Rovněž tuto kritiku nechápu.

Neregistrovaný uživatel

29.2.2020 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Přečtěte si řádně můj příspěvek a snad zjistíte,že ohledně misek tam není žádná kritika,také je tam pochválená práce.Teď nevím o co vám vlastně jde, když nejste chovatel exotů.Ten pohled do minulého století mi něco připomíná,mimo jiné i mé voliéry a protože jsem si je zhotovil vlastníma rukama za poctivě vydělané peníze v nepoměrně jiné době tak se za ně nestydím,jsou částečně vidět na mém profilu.Nemějte obavy mě tak něco nerozhodí-natož nechovetel exotů.

Neregistrovaný uživatel

29.2.2020 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

pterodactyll napsal(a):
Stačí se podívat do jeho profilu na fotky a vidíte předminulé století. Rovněž tuto kritiku nechápu.

Můžete mi zdělit jak mám chápat vaši reakci?

29.2.2020 12:04
Martin-rosely

XXX.XXX.39.214

petikk napsal(a):
Plotovky nehliníkovky

Moc pěkný 👍

29.2.2020 12:32

Přečtěte si řádně můj příspěvek a snad zjistíte,že ohledně misek tam není žádná kritika,také je tam pochválená práce.Teď nevím o co vám vlastně jde, když nejste chovatel exotů.Ten pohled do minulého století mi něco připomíná,mimo jiné i mé voliéry a protože jsem si je zhotovil vlastníma rukama za poctivě vydělané peníze v nepoměrně jiné době tak se za ně nestydím,jsou částečně vidět na mém profilu.Nemějte obavy mě tak něco nerozhodí-natož nechovetel exotů.

Přečetl a moc dobře,jenom ty misky jste mohl vynechat a to je kritika....někdo tady psal o rozčilovaní ,ale ja to nebudu.....jinak mi o nic nejde,jenom se svoji připomínkou k miskam a vše co jste k tomu dodal ,mě to zaráží když kritizuje někdo kdo sám nic lepšiho nema a nedovede!.....a jak jsem psal nic ve zlém!!!!!možná nejsem chovatelem exotickeho ptactva ,ale zajimam se o něj a z plotovych dilců mám postavené zázemí pro chov. účely a né jedno...takže to je duvod proč mě toto téma zaujalo.....hezký den

29.2.2020 12:42
JoPe

XXX.XXX.82.6

Pane Altemburák trošku si ve vašem posledním příspěvku protiřečíte.

Neregistrovaný uživatel

29.2.2020 12:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

alternburak-teď jste to korunoval vůbec jste nic nepochopil, ta vaše reakce je ubohost sama.Napsat o někom koho vůbec neznám,že nic nemá a nic nedovede na to musí být žaludek,končím protože by to určitě neprošlo přez admina.

29.2.2020 13:29

alternburak-teď jste to korunoval vůbec jste nic nepochopil, ta vaše reakce je ubohost sama.Napsat o někom koho vůbec neznám,že nic nemá a nic nedovede na to musí být žaludek,končím protože by to určitě neprošlo přez admina.

Nepochopil jste to vy! Ja se pořád bavím o volierách .... ano neznám Vás a proto jsem se tázal proč taková kritika a zároveň zda můžete přispět fotografii volier a stale jste neodpověděl ani fotografii nepřispěl. Tak asi to máte lepší než ostatní.....tak se pochlubte.Podle te vaší reakce to mluví za vše...neni třeba komentovat ,hezky den

29.2.2020 18:49
jarri14

XXX.XXX.79.96

Nepochopil jste to vy! Ja se pořád bavím o volierách .... ano neznám Vás a proto jsem se tázal proč taková kritika a zároveň zda můžete přispět fotografii volier a stale jste neodpověděl ani fotografii nepřispěl. Tak asi to máte lepší než ostatní.....tak se pochlubte.Podle te vaší reakce to mluví za vše...neni třeba komentovat ,hezky den

"Až na ty krmné misky pohled do sedmdesátých let minulého století.Ta práce je poctivá je to vidět."

Kde tam vidíte kritiku?
Chápu to tak, že tam je napsáno, že provedením se to podobá voliérám stavěným v těch sedmdesátkách. A pochvala té práce by měla znamenat, že to není míněno nijak hanlivě (zejména, když sám autor příspěvku má asi voliéry podobné).
Jediné, co tam na tom ze sedmdesátek být asi nemůže, co tam "nesedí", je ten otočný krmný pult s miskami. Přesně takovéhle jsem totiž nikde neviděl jestě dlouhé roky potom, co sedmdesátky skončily.....

Možná by to chtělo zvážit nějakou malou omluvu, ne?

29.2.2020 20:12
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

jarri14 napsal(a):
"Až na ty krmné misky pohled do sedmdesátých let minulého století.Ta práce je poctivá je to vidět."

Kde tam vidíte kritiku?
Chápu to tak, že tam je napsáno, že provedením se to podobá voliérám stavěným v těch sedmdesátkách. A pochvala té práce by měla znamenat, že to není míněno nijak hanlivě (zejména, když sám autor příspěvku má asi voliéry podobné).
Jediné, co tam na tom ze sedmdesátek být asi nemůže, co tam "nesedí", je ten otočný krmný pult s miskami. Přesně takovéhle jsem totiž nikde neviděl jestě dlouhé roky potom, co sedmdesátky skončily.....

Vážení diskutující, už jsem na téma reagoval, ale různé napadání opačných názorů mě vyprovokovalo k další reakci.
Kdo chce chovat okrasné ptactvo, píšu pro laiky, za trochu větší peníz, ostatní to nečtěte ,musí o tom něco vědět, mít určitý prostor na chov a peníze.
Jestli je pletivo a rámy nebo otočné krmné pulty takové nebo makové je jedno, pokud nejde majiteli o chlubení se super zařízením.
I když to vše má, musí mít i trochu chovatelského štěstí a to je s hůry dáno. Kdo má venkovní výlety ví, že obrovský problém jsou myši, jaksi se zde o tom dlouho nepíše a řeší se věci estetické hodnoty voliéry.

Kdo to chováte pro potěšení, nelitujte financí a času ve prospěch exotů. Na vzhledu klece a voliéry nezáleží. A kupec bude posuzovat chované a odchované jedince, jejich rodiče. A v čem to bylo, bude vedlejší.
Nesmí tam být "vysoká podestýlka". Po desítkách let chovu se mně to stává, to není omluva, že nestíhám. Jen můj poznatek. Ptáci nevezmou plesnivé, kysané, pokud mají další nabídku kvalitní krmné dávky. Domnívém se, že chovat vzácněšjší exoty na "dálku " nelze.
I v přírodě, pokud je dostatek potravy, tak ptáci vadnou nepřijímají. Žasnu,co shnilých a namrzlých jablek sežerou kosi a z textů o jejich krmení v zajetí, co se doporučuje by už měl být dávno mrtvý, Dnes mám už jen jednoho, 13 let a ja fit.možná díky psím granulím K 9 a všemu dalšímu co v chovu drůbeže a papoušků zbývá.
Můj příspěvek není diskuzní. Tištěná Fauna skončila a i mně její texty chybí.
ON

29.2.2020 20:30

jarri14 napsal(a):

Kde tam vidíte kritiku?

Ano,nicméně vznětlivý člověk obavajíci se smazání zpráv adminem .Který snad chce použít sprostotu, vůči me osobě(jinak nevím co by admin mazal) ,na základě mého názoru jsi omluvu nezaslouží. Kritiku vydím v tom,že když někdo použije takových slov cituji...,,Až na ty krmné misky pohled do sedmdesátých let minulého století.Ta práce je poctivá je to vidět."

Ta práce je poctivá je to vidět .....a v úvodu tohoto příspěvku,na začátku věty..... ,,Až na ty misky.........." Až na ty misky ...opakuji! Až na ty misky
Dále se k tomuto tématu vyjadřovat nebudu. soc.síť, někteří postrádají jaký je význam některých slov...,hezký večer

29.2.2020 22:06
V.N.

XXX.XXX.62.2

MystiQ napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě jak máte řešené voliéry z plotových dílců.
Konkrétně i spojování jednotlivých dílů.

Přemýšlím také o postavení, tak pro inspiraci.

Děkuji

Dobrý večer předně jsou to rámy z konstrukce vytahů,které se montovali někdy v 80 létech m.století....jsou vidět i příchytky které se přivařili k uheníku. Jsou z kvalitního materiálu,drát tl.3mm,oka 2cm krát 2 cm,rám...kulatina.Jediný problém spoj mezi rámy...dá se vyřešit navařením čtvercoveho plechu o síle 1mm.Jsou různé rozměry a ty se k sobě nehodí svařovat.Jen stejné rozměry jak navaříte čtyři pletiva k sobě vznikne díky oblým hranám mezera tu vyplnite tímto plechem.Nebo je musíte navařit do profilů T,nebo svařených dvou uhelníků.Očistit jak rám tak pletivo od prachu,mastnot natřít na černo a voliéry mohou sloužit i pro Ary.Chovu zdar V.N.

29.2.2020 22:21
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

V.N. napsal(a):
Dobrý večer předně jsou to rámy z konstrukce vytahů,které se montovali někdy v 80 létech m.století....jsou vidět i příchytky které se přivařili k uheníku. Jsou z kvalitního materiálu,drát tl.3mm,oka 2cm krát 2 cm,rám...kulatina.Jediný problém spoj mezi rámy...dá se vyřešit navařením čtvercoveho plechu o síle 1mm.Jsou různé rozměry a ty se k sobě nehodí svařovat.Jen stejné rozměry jak navaříte čtyři pletiva k sobě vznikne díky oblým hranám mezera tu vyplnite tímto plechem.Nebo je musíte navařit do profilů T,nebo svařených dvou uhelníků.Očistit jak rám tak pletivo od prachu,mastnot natřít na černo a voliéry mohou sloužit i pro Ary.Chovu zdar V.N.

Vaši věcnou odpověď na otázku cením hlasem plus.

29.2.2020 22:45

Ešte do nedávna sme všetci robili drevené,alebo železné zvarované voliery,z toho čo bolo doma,alebo sa dalo lacno zohnat a boli sme spojný a pyšný.Ano su teraz nové možnosti,ale vie niekto aké ma zadavatel možnosti?Nie každý má nato aby si postavil hlinikové voliery za X tisíc korun. Tiež si myslím,že pokial su tie dielce rovnakej velkosti dali by sa z ních urobit slušné voliery,fotky vyšie su toho príkladom.

24.4.2020 16:38
chov Bažantu

XXX.XXX.150.92

Koupím plotové dílce

24.4.2020 21:26
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Pane Moudivláček ta doba kdy se stavěly voliery levně nebo zadarmo je pryč.Stačí se podívat na vlákno- foto vašich volier-tam nebyla ani jedna plotovka,ale voliery kolem kterých se bude chodit třeba 30 let s radostí a jsou určitě pýchou majitelů.Neradím tazateli se do toho pouštět bude to velmi pracné a drahé a hlavně bez efektu.Ty rámy jsou opravdu vhodné na výběh když ne pro králíky tak pro drůbež.Nové voliery se nedají postavit jen z několika rámků plotovek, bude potřeba spoustu dalšího materiálu a samozřejmě i peněz.Tak taková je realita.Přeji hodně štěstí.PS Je to bez zbytečného okecávání.

3 měsice starý dotaz a já jen opakuji.
Chov dnes není chov před desetiletími I já obdivuji ty nádherné voliéry. Ale estetika něco stojí.Ty ubohé voliéry 40 let staré, jako mám já z doby sosialismu nejsou pěkné, snad jen na fotkách, které mnohdy klamou.
Můžete mít super pár, krásnou nerezovou voliéru, ale pokud o tom moc nevíte, neodchováte nic.
To, co nyní zveřejním je kontraverzní, není to návod.
I v plotových rezavých voliérách odchováte vzácné ptáky. Musíte na to mít čas, nestačí jednou za den. Vědět, čím a kdy krmit, teplotní a světelný režim během roku a hlavně výdrž, nechtít všecno hned. Pak je spokojenost na obou stanách, ale není to zařízení pro návštěvy nebo prezentaci v mediích.
Vše je jen o penězích. I tato diskuze - bohužel.

p

Přidejte reakci

Přidat smajlík