Dobrý den, mám samici alexandra malého, která se kromě letek celá oškubala a své peří nejspíš i konzumuje. Páry mám v páru a samice škube i samce na krku. V potravě určitě problém nebude. Mám ji 5 let a od začátku je mnohem plachší než samec. Škubat se začala tak dva roky zpátky. Dvakrát vyseděla bez problémů mladé až letos se jí to nepodařilo,myslím, že za to může její holé tělo bez peří. Už nevím jak bych ji pomohl s tak mě napadlo dát jí límec,ale zdá se mi to docela drastické a myslím, že pro ni hodně stresové. Tak mě napadlo kdyby byl nějaký postřik, který papouškům nechutná , ale ani by jim neublížil, třeba něco co má hořkou chuť.
Děkuji za rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Pokud dáte samici která je v páru límec bude kromě sebe stresovat i samce a stejně to k ničemu nepovede-vím z vlastní zkušenosti.Pokud se škube dva roky je to špatné.Chcete radu,ale ta opravdu není,možná někdo ví,ale nepoví!Postřik také není.Zbývá jediné i když je to kruté....
Bartos

XXX.XXX.181.79
Změnit prostředí, změnit protějšek.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Bartos
napsal(a):
Změnit prostředí, změnit protějšek.
Změnit prostředí-nic nevyřeší,změnit protějšek-snad?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Kubatol pix je určen především pro koně- myslím,že papoušek po aplikaci se již nikdy neoškube!
Bartos

XXX.XXX.181.79
petrik2
napsal(a):
Už mě to napadlo taky, protože už si s ní nevím rady.
Zlozvyk to vůbec být nemusí, opravdu zkuste změnit prostředí, už jen to mně pomohlo, a i protějšek. Za to nic nedáte. Jinak to nevymyslíte.
Bartos
napsal(a):
Zlozvyk to vůbec být nemusí, opravdu zkuste změnit prostředí, už jen to mně pomohlo, a i protějšek. Za to nic nedáte. Jinak to nevymyslíte.
DOBRÁ RADA A NEMUSÍ VYJÍT.
1. Psychická příčina
2. Zdravotní problém - vitamíny grit a pod.
3. Zaplnit voliéru křovím aby sotva prolezli a uvidíte.
4 Kupte biotin - vtamin H pro lidi na podporu tvorby peří a pokožky, osvědčilo se mně to.
5 Denně rosit
A když to nepomůže, rezignovat.
Papoušky dávám přes zimu dovnitř, kde mají menší prostor asi 2x2x1m. Taky jsem si myslel, že když půjdou ven ,kde to mají o něco větší a budou zabaveny venkovním dějem, se to zlepší, ale vliv to na ní nemělo a ještě jak měli mladé škubala i jednoho z nich. S partnerem si myslím rozumí aspoň na něj není agresivní.
Děkuji všem za rady ještě to s ní zkusím, je mi jí líto.