Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.3.2020 20:11
jana1150

XXX.XXX.122.2

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně chování kakarik. Mám pár kakarik a loňský rok při hnízdění se chovali naprosto normálně. Samice zalezla do budky, kde měla připravené hoblinky, ještě si asi neškubala trochu peří, snesla vejce 4 ks a seděla a seděla. Bohužel vejce byla prázdná, to ale není předmětem zájmu.
Letos zalezl do budky samec, hlídá budku a kdykoli se samice přiblíží tak ji vyžene. Jenom na noc ji pustí dovnitř. Přes noc nejspíš snesla vejce a druhý den po kontrole bylo pryč, dnes tam také jedno bylo, tak uvidím zda také zmizí.
spíš je mi záhadou, proč ji vyhání, když to předtím nedělal.
Budku mají na stejném místě, stejné osazenstvo, vše beze změn.
A opravdu je to pár .
Prosím o radu, zda jste se s tímto chováním někdo setkal.

clok

9.3.2020 20:20
clok

XXX.XXX.57.161

jana1150 napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně chování kakarik. Mám pár kakarik a loňský rok při hnízdění se chovali naprosto normálně. Samice zalezla do budky, kde měla připravené hoblinky, ještě si asi neškubala trochu peří, snesla vejce 4 ks a seděla a seděla. Bohužel vejce byla prázdná, to ale není předmětem zájmu.
Letos zalezl do budky samec, hlídá budku a kdykoli se samice přiblíží tak ji vyžene. Jenom na noc ji pustí dovnitř. Přes noc nejspíš snesla vejce a druhý den po kontrole bylo pryč, dnes tam také jedno bylo, tak uvidím zda také zmizí.
spíš je mi záhadou, proč ji vyhání, když to předtím nedělal.
Budku mají na stejném místě, stejné osazenstvo, vše beze změn.
A opravdu je to pár .
Prosím o radu, zda jste se s tímto chováním někdo setkal.

Vymenit samca..jinak to asi samo nepujde.

10.3.2020 15:01
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

Stane se,že si prostě nesednou. Kakariki se jinak množí dobře. Správně vám tu radí, změna samce, když samice snáší bude nejlepší řešení.

13.3.2020 21:28
jana1150

XXX.XXX.122.2

Dobrý den, ještě jsem je sledovala a dokonce jsem pojala podezření, že samec je samice, ale to by byla obr samice. Vložím foto, ale není moc vidět tvar hlavy. Každopádně dřepí v budce. Myslela jsem že zahřívá, ale vejce jsou jako ledy. Takže si asi opravdu nesedly, a on tvrdě hlídá budku. Bohužel mě to velice mrzí, neboť jsou sice ve voliéře, ale oba obrovští mazlové, takže je tam navíc psychologický podtext s výměnou samce.

14.3.2020 06:37
pterodactyll

XXX.XXX.35.2

jana1150 napsal(a):
Dobrý den, ještě jsem je sledovala a dokonce jsem pojala podezření, že samec je samice, ale to by byla obr samice. Vložím foto, ale není moc vidět tvar hlavy. Každopádně dřepí v budce. Myslela jsem že zahřívá, ale vejce jsou jako ledy. Takže si asi opravdu nesedly, a on tvrdě hlídá budku. Bohužel mě to velice mrzí, neboť jsou sice ve voliéře, ale oba obrovští mazlové, takže je tam navíc psychologický podtext s výměnou samce.

Tak vrchní není vidět,ale spodní samec je. Jestliže budete chtít mladé tak vám nezbyde než jednoho vyměnit. Nebo zkuste dát samostatně,jestli je tedy máte ve společné voliéře podle fota.

Přidejte reakci

Přidat smajlík