Korela bělohlavá

Prodám Korelu bělohlavou - Prodám 3 loňské korely bělohlavé...
450 Kč
Dobrý den,
Poprosil bych o určení mutace mé korely. Koupil jsem ji jako Bělohlavou plavou. Ale mě trochu připadá jako Bělohlavá skořicová perlo straka. Děkuji za odpovědi a můžete zde klidně vkládat foto svých belohlavych korelek.
Leby
napsal(a):
Dobrý den,
Poprosil bych o určení mutace mé korely. Koupil jsem ji jako Bělohlavou plavou. Ale mě trochu připadá jako Bělohlavá skořicová perlo straka. Děkuji za odpovědi a můžete zde klidně vkládat foto svých belohlavych korelek.
Podívejte se jí na oko, plavá musí mít oko tmavě červené.
Když jsme u toho tak jaká je definice téhle perly? Já si mylsím že obyč, díky koroně si ji nechám a díky za to, jíž sedí :D
Samice bělohlavá perlová foto č. 1 a foto č 2. bělohl. perlový samec. Perlování u samců časem mizí.
Kresba je to perlování na křídlech. Samice viditelné, samec bez perlování (slité dohromady) viz fotky co jsem posílala.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Leby
napsal(a):
A ty perly na kridlech?
Kolik je té korele? Zpívá?
Když se přepeří a stále bude mít ty tečky na křídlech a vzorovaný ocas, měla by to být samička. Jestli se přepeří a nebude mít tyto části těla vzorované, tak by to měl být samec.
Naše korela se přepeřila až v jednom roce. Začala zpívat cca v 5 měsících. Máme krásného samečka a naučili jsme ho piráty z karibiku a další.
Tečky na křídlech ano, máte pravdu, ale u bělohlavých strak, bělohlavá perlostraka to podle osasních pruhovaných per nepoznáte. Mám 5letého samce viz fotky je perlový strakáč a má pruhovaný ocas, naproti tomu jeho vyvolená bělohlavá straka(né perlová) má ocasní péra zespodu černá. Vyfotím a pošlu.
Jen upozorním, že i u dospělého samce staršího jednoho roku, který už může v té době i hnízdit ještě můžou přetrvávat mramorovaná pera v ocase. Začátečníky to pak často mate když na tento znak spoléhají.
Viz. fotky z netu. Na jedné je výstavní samec s mramorováním na ocase a druhá fotka je z přírody, kdy rovněž samec, mající už jasně žlutou hlavu, má ještě mramorovaná pera v ocase.
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Kolik je té korele? Zpívá?
Když se přepeří a stále bude mít ty tečky na křídlech a vzorovaný ocas, měla by to být samička. Jestli se přepeří a nebude mít tyto části těla vzorované, tak by to měl být samec.
Naše korela se přepeřila až v jednom roce. Začala zpívat cca v 5 měsících. Máme krásného samečka a naučili jsme ho piráty z karibiku a další.
Je to 100% samec. Jsou mu 4 měsíce. A nádherně zpívá. Jak se říká už "balí" samičku
Fotka č.1, chovný 5 letý samec(pruhovaný ocas) fotka č2 samice 5 létá chovná (černá pera) fotka č. 3 v popředí perlová samice (pruhy na ocase) vzadu bělohlavých pár vlevo samec(pruhovaný icas)
G.H.
napsal(a):
Fotka č.1, chovný 5 letý samec(pruhovaný ocas) fotka č2 samice 5 létá chovná (černá pera) fotka č. 3 v popředí perlová samice (pruhy na ocase) vzadu bělohlavých pár vlevo samec(pruhovaný icas)
Ten pruhovaný ocas je u tohoto samce v téhle mutaci normální. A ta pětiletá chovná samice má černá pera protože se jedná o pera vnitřní, ty jsou převážně černé i u samic přírodně zbarvených, maximálně je tam pár skvrnek, mramorová jsou právě vnější pera a ty jsou u této konkrétní samice bíle zbarvená.