karel.procházka

XXX.XXX.184.99
Dobrý den,
hodlám letos kompletní rekonstrukcí starých voliér plus výstavbu nových voliér - vše jedna budova, klasika -vnitřní zálety,venkovní výlety, obslužná chodba jak v záletech tak před výlety. Voliéry budou určeny pro jižní ameriku.
nějakou představu samozřejmě mám ale nejsem si úplně jistý co všechno do nových voliér zavést v rámci elektroinstalace.
samozřejmostí je osvětlení v chodbě (mám v plánu mít osvětlení přímo i v jednolitých vnitřních záletech), nějaké ty zásuvky. mám v plánu také udělat rozvody pro kamery jak do budek, tak do voliér.
poraďte prosím co vše bych tam ještě měl přidat abych tam už potom nemusel vrtat,sekat apod. popřípadě podělte se o své zkušenosti a i chyby.
díky Karel
Dobry den,
slozita otazka, ale na druhou stranu jednoducha odpoved. Dejte tam hlavne dost husich krku, aby bylo mozno v budoucnu protahnout potrebny kabel. ;)
Svetla, zasuvky, kamery, zaberpecovacka, sitovy kabel. Pokud tam bude sitovy kabel, da se na to pripojit prakticky vsechno od kamer pres zabezpecovacku a ovladani topeni.
S pozdravem smidla.eu
karel.procházka

XXX.XXX.184.99
smidla
napsal(a):
Dobry den,
slozita otazka, ale na druhou stranu jednoducha odpoved. Dejte tam hlavne dost husich krku, aby bylo mozno v budoucnu protahnout potrebny kabel. ;)
Svetla, zasuvky, kamery, zaberpecovacka, sitovy kabel. Pokud tam bude sitovy kabel, da se na to pripojit prakticky vsechno od kamer pres zabezpecovacku a ovladani topeni.
S pozdravem smidla.eu
díky za odpověď,
s husím krkem počítám určitě, jak píšete, člověk nikdy neví. Kamery jsem chtěl původně všechny stáhnout do obýváku ale když si představím ten svazek, bude lepší dotáhnout internet k voliérám a vše pak v klidu sledovat po síti. Zabezpečovačka je taky super tip, nějaké pohybové čidlo do předsíňky, krmnou chodbu protnout laserem a do dveří, snad i do výletových oken magnety
určitě tam chci soumrakový spínač aby tam v případně zatažených a tmavých dnů bylo i tak dostatek světla. U jednoho chovatele jsem viděl i elektricky ovládaná okénka ale tady je to myslím lepší zůstat u klasiky, pro přehled.
Na topení se rozmýšlím mezi dotažení plynu z domu a nebo sálavé panely do krmné chodby.
další tipy samozřejmě uvítám :)
Karel