Utržená spodní půlka zobáku rozely

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marťas1977

26.3.2020 21:10
Marťas1977

XXX.XXX.168.142

Zdravím, před dvěma dny se mě samec pustil v toku do samice a utrhnul jí půlku spodní části zobáku, místo má zkrvavené. Dnes jsem viděl jak ji samec krmí a viděl ji u misky . Může jí tento problém omezit v krmení mláďat. Děkuji za informace.

alfonzo

26.3.2020 21:36
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Jedná se o hrdličky chechtavé,nebo kachny pižmové?

26.3.2020 21:42
peet888

XXX.XXX.74.172

Marťas1977 napsal(a):
Zdravím, před dvěma dny se mě samec pustil v toku do samice a utrhnul jí půlku spodní části zobáku, místo má zkrvavené. Dnes jsem viděl jak ji samec krmí a viděl ji u misky . Může jí tento problém omezit v krmení mláďat. Děkuji za informace.

Chtělo by to foto.Pokud je schopna si sama vyloupat zrní tak by to nemusel byt problem.Pokud je jen utržený kousek spodniho zobaku a ne celý spodni zobak

alfonzo

26.3.2020 21:57
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Beru zpět,omlouvám se,blbě čtu.Záleží jak hodně to má,píšete ,že je celkem OK,kdysi mě límčák ukousnul vrchní část zobáku žluté tyrkysačce,bylo to ošklivé,ale v sezoně zahnízdila a vykrmila mladé.
Ale také penant v toku samici vrchní zobák,ta by bez mého zásahu nepřežila,musel jsem jí asi čtrnáct dnů krmit.Nezahnízdila,dlouho se zotavovala,mladé měla až další sezonu.
Spodní bývá horší,často se rozdělí a už nikdy nesroste,pak to zlobí a musí se upravovat štipkami.
Spodní jsem měl u červenokřídlé samičky,dostal jsem jí s touto vadou,stále se to rozšklebovalo od sebe,vyvrtány dvě jedničky dirky mikrovrtačkou a staženo nerez drátkem k sobě,nikdy už to nesrostlo.Když to odrostlo,drátek vypadl,tak jsem jen zastřihoval.Nikdy neodchovala.
Pokud je rána klidná a nekrvácí,nechte to být,raději nestresovat,přidat do vody kalcium.
Mladé většinou tito ptáci dokáží krmit,vím i o několika dalších případech u kamarádů a samice zdárně odchovávaly.

Marťas1977

27.3.2020 07:20
Marťas1977

XXX.XXX.3.227

Děkuji za informace

Přidejte reakci

Přidat smajlík