Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2020 20:26
2005

XXX.XXX.168.1

Mám 4 letý pár alexandrů čínských. Mají k dispozici 2 budky, klasika prkenná a druhá kmenová, obě jsou v záletu. Mám dotaz , kdy ji začnou navštěvovat. Jestli až těsně před snůškou nebo to mají jako třeba penanti, kteří chodí hrabat a pak začnou snášet.Loni měli několik pokusů o páření, letos jsem je ještě neviděl. Nebo se jim žádná nelíbí. Jak to probíhá u vás. Díky.

29.3.2020 20:34
kubanec

XXX.XXX.148.188

Návštěvy jsou povoleny až skončí karantena a to i budek...

30.3.2020 19:45
2005

XXX.XXX.168.1

To nikdo nemá číňany , že by poradil s chovem ?

30.3.2020 19:51
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Ono u těch alexandrů čínských je to různé. Mně zahnízdil dvouletýamec se 14 let starou samicí.Samice jsou dominantní a 2,1 ve voliéře hnídíli. Samci v toku se dokonce vzájemně krmili a samice seděla na snůšce. Zkuzte to u rozel a máte je po smrti.

30.3.2020 20:49
Karelch

XXX.XXX.52.90

Mně sedli ve čtyřech letech, byli spolu od roku. Dával jsem vždycky kmenovou budku na konci března a v druhé polovině dubna samice sedala. Párkrát do budky vlezla a pak už v ní zůstala. Pokaždé mi ji zevnitř prokousala až na zeď, takže každý rok nová budka. Známý má 13letý pár a nikdy neměl ani vejce. Dával za pěti letý pár 12tis, tak je má teď jen na okrasu.

Pištěnka

1.4.2020 11:19
Pištěnka

XXX.XXX.151.42

Dobrý den, vím přesně, na co se ptáte. Loni moji Alexandři zahnízdili poprvé ve 3 letech. Samice je velmi dominantní, takže trvalo několik měsíců, než se byla ochotna nechat nakrmit či spářit. Budku (kmenovou) měli zavřenou, čekala jsem, až o ni projeví zájem. Nedočkala jsem se. Budku jsem tedy otevřela a i přes úspěšné páření, jsem měla pocit, že se jí oba dva vyhýbají obloukem. Nevěděla jsem, co dělám špatně, protože Penanti do budky lítali jak závodnici, neustále hrabali a vše připravovali. A pak nastal zlom, vše proběhlo metelesku blesku. Samice asi 3 dny pouze „nasésala“ (rozuměj nahlížela) do půl těla do budky, pak tam vlezla, za 3 dny snesla 1. vajíčko a už nevylezla. Během této doby budku neupravovala, nehrabala v ní, prostě nic nedělala. Samec do budky poprvé vkročil až po týdnu, co se narodili všechny 3 mladý.

2.4.2020 18:42
2005

XXX.XXX.168.1

Díky moc. Ještě by mě zajímalo co dáváte do budky a kolikátého vám nasedli. Mám takový pocit jak uvádíte. Samec se předvádí, oba řvou jak na lesy, ale jinak zatím nic. Je pravda, že je nehlídám celý den. Tak možná že překvapí.

Pištěnka

4.4.2020 11:31
Pištěnka

XXX.XXX.151.42

Do budky dávám hobliny, 1. vajíčko snesla a hned na něj sedla 29. května (přehled mám proto, že jsou téměř ochočení). Sama jsem zvědavá, jak to bude letos. Zatím mají budku ještě zavřenou, ale námluvy už probíhají.

Přidejte reakci

Přidat smajlík