Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Hhffxyaq

3.4.2020 17:25
Hhffxyaq

XXX.XXX.68.34

Dobrý den. Mám dotaz zda se jedna o fíkus či nikoliv. Děkuji

3.4.2020 17:33
raduz

XXX.XXX.120.98

Dobrý den,

bude to určitě některý z ficusu, nejsem si uplně jistý ty lupeny jsou trošku jiné ale mohl by to být ficus microcarpa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.4.2020 17:55

Hhffxyaq napsal(a):
Dobrý den. Mám dotaz zda se jedna o fíkus či nikoliv. Děkuji

Je to fikus slonia noha (beaucarnea recurvata).

Hhffxyaq

3.4.2020 18:17
Hhffxyaq

XXX.XXX.68.34

Moc děkuji za rychlou reakci , jde mi převážně o to zda kytka není jedovatá.

3.4.2020 20:06

Podle tvaru listů to s největší pravděpodobností je nějaký druh fikusu. Prakticky všechny druhy jsou toxické a můžou způsobit lehkou otravu u lidí i zvířat. Mléko vytékající z poraněných částí rostliny může způsobit i alergickou reakci a lokální poškození kůže. Fikus poznáte nejlépe podle toho vytékajícího "latexového" mléka třeba po utržení čerstvého listu či zlomení stonku. Na obrázku v žádném případě není sloní noha.

Hhffxyaq

3.4.2020 21:03
Hhffxyaq

XXX.XXX.68.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Podle tvaru listů to s největší pravděpodobností je nějaký druh fikusu. Prakticky všechny druhy jsou toxické a můžou způsobit lehkou otravu u lidí i zvířat. Mléko vytékající z poraněných částí rostliny může způsobit i alergickou reakci a lokální poškození kůže. Fikus poznáte nejlépe podle toho vytékajícího "latexového" mléka třeba po utržení čerstvého listu či zlomení stonku. Na obrázku v žádném případě není sloní noha.

Moc dekuju

6.4.2020 23:08

Ja mam doma toto kupovane v lidli ako slonia noha, mne sa tam tie listy dost podobaju co vy nato? Nevyznam sa vo fikusoch az tak 100% len mi to pride velmi podobne. Posielam foto.

Přidejte reakci

Přidat smajlík