Samice ALexandra malého snesla vejce

Alexandr malý
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2020 22:38
Tynka90

XXX.XXX.241.179

Dobrý den, Alexandry chovám už víc jak 8 let. Druhým rokem chováme 3 samice a 2 samce ve velké společné voliéře. Problém je v tom, že se stále nesestavily páry a všichni jsou spíš sami za sebe. Samice letos hnízdí v budce a snesla už 3 vejce. Vůbec nepozoruji žádný zájem ze strany samců.
Je možné, aby samice snesla vejce bez pomoci samce? Radili mi, že se vejce mají prosvěcovat. Aby bylo poznat, zda jsou oplodněné. Chtěla bych se zeptat po jaké době se to má dělat a kdy je ještě brzy? Myslíte, že by bylo vhodné alexandry oddělit po párech? Ale nevím jaké páry složit, když si stále nebybrali. Moc všem děkuji za odpovědi

5.4.2020 07:19
kubanec

XXX.XXX.174.165

Čekal bych za 8 chovu papouškú taky nějaký posun .....

5.4.2020 07:35
Tynka90

XXX.XXX.241.179

Měla jsem 8 let dva samce jaký posun mám mít, když se poprvé chci zaměřit na chov? Nerozumím vaším rejpavým názorům. Učený z nebe nespadl. Pokud mi nemůžete poradit a jste takový frajer a jen se smějete začátečníkům tak se prosím zdržujte komentáře.
Děkuji

5.4.2020 08:15
kubanec

XXX.XXX.174.165

No pokud jste měla 8 let spolu dva samce tak můžou bejt na sebe zvyklí a zatim nemusí o samice jevit zájem ale píšete že jsou spíš sami za sebe . Pokud by byli v toku tak by jste to určitě poznal doporučuji jr rozdělit po páru pokud je máte kam dát ....

5.4.2020 08:18
kubanec

XXX.XXX.174.165

Na vajicku je po 5 dnech poznat jestly je oplodněné v diskuzich je to tady furt dokola

5.4.2020 08:23
misimisi

XXX.XXX.243.14

Vyčkejte asi 5 dní, po prosvícení by měly být vidět na žloutku červené žilky. I kdyby byla vejce prázdná, nechte ji, až je sama opustí. Koho oddělit a koho ne, musíte vypozorovat. Snad někdo poradí více, s přirozeným výběrem papoušků nemám zkušenosti.

5.4.2020 08:48
kubanec

XXX.XXX.174.165

Co chcete radit ? V takovým počasí co má teď bejt by měli 8 leti samci o dvoulety samice jevit zájem a pokud se o ně budou zajímat tak to pani nebo slečna bezpečně pozná ....

5.4.2020 09:17
Tynka90

XXX.XXX.241.179

Děkuji všem za odpověďi.
Samci jsou ano 8 letý pořizovala jsem si je každého zvlášť v nízkém věku bohužel v té době bez DNA testů a po vybarvení jsem poznala, že jde o samce - měla jsem je jako společníky a koupila jim samice, aby si vybrali a stále nic, jedna samice (co snesla vejce je 4 letá) další dvě jsou letos 3 leté. Samci se znají od mala a mají se rádi občas až moc. Jeden samec krmí druhého, pusinkují se až to není normální a právě tohle chování jsem očekávala od samce a samice nikolov od dvou samců. Ale ti samci se zajímají čas od času pouze o sebe nebo zase samec o samce. Tohle mě právě trápí, protože je to divné.
Může snad být problém, že samci jsou polokrotký zvyklý na člověka a samice jsou plaché z voliery?

5.4.2020 09:25
kubanec

XXX.XXX.174.165

No konečně jste se líp rozepsala pokud chcete odchovat samce musite rozdělit vajíčka třeba po 10 dnech sezeni prosvitte ať máte jistotu a když budou čistý tak je vyhodte k samcum libovolně vyberte samice a uvidíte co se bude dít

5.4.2020 11:55
Rosta in

XXX.XXX.45.20

Samice jsou zdrzenlivejsi a agresivnější k samcum. Mam dva pary. Ale samci se furt snazi je zaujmout az se nakonec spaři.Cele to trva skoro měsíc nez nasednou natvrdo. Pary rozdelte. JE TO LEPSI A TOK JE U NICH VÝRAZNĚJSI.

Přidejte reakci

Přidat smajlík