Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2020 13:16
zbosace

XXX.XXX.7.137

Má niekto skúsenosti?

alfonzo

5.4.2020 13:18
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Jo,čas od času něco koupím na ebay,nebo aliexpressu.Docela v pohodě,jen to přijde až tak za měsíc.

5.4.2020 13:20
zbosace

XXX.XXX.7.137

Živočíchy?

alfonzo

5.4.2020 13:39
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Zatím platila pravidla,jako když jsou v unii,nějaké dovozní povolení,veterina,schválený přepravní box.On se tu někdo najde,popíše vlastní zkušenost,já střílím jen od boku.Asi by bylo lepší kdyby tam někdo známý letěl a měl zvíře jako zavazadlo v nákladovém prostoru,samozřejmě se všemi doklady k tomu nutnými.Ale asi to bude dost drahé,bratranec párkráte letěl Španělsko se dvěma yorkšíry a dnes raději jezdí autem,přijde to podstatně levněji.

5.4.2020 14:59
euw

XXX.XXX.241.190

alfonzo napsal(a):
Zatím platila pravidla,jako když jsou v unii,nějaké dovozní povolení,veterina,schválený přepravní box.On se tu někdo najde,popíše vlastní zkušenost,já střílím jen od boku.Asi by bylo lepší kdyby tam někdo známý letěl a měl zvíře jako zavazadlo v nákladovém prostoru,samozřejmě se všemi doklady k tomu nutnými.Ale asi to bude dost drahé,bratranec párkráte letěl Španělsko se dvěma yorkšíry a dnes raději jezdí autem,přijde to podstatně levněji.

Momentálne funguje z Anglicka len import "korony" prostredníctvom repatriantov.

5.4.2020 19:34
luki10000

XXX.XXX.66.190

To bola otázka myslená vážne???😱 Akože som za každú blbosť, ale nie ste náhodou postihnutý!!!

5.4.2020 20:24
luki10000

XXX.XXX.66.190

alfonzo napsal(a):

Dnes bratranec asi nejezdi...

7.4.2020 12:02
zbosace

XXX.XXX.13.110

luki10000 napsal(a):
To bola otázka myslená vážne???😱 Akože som za každú blbosť, ale nie ste náhodou postihnutý!!!

Čo sa vám nezdá na mojej otázke? Ste oprávnený posudzovať niečí zdravotný stav?

alfonzo

7.4.2020 12:28
alfonzo

XXX.XXX.0.243

zbosace
Dobrý den,nechte je být,napsal jste,jestli má někdo zkušenost.Zkušenost vzniká na základě časem získaného dění,tudíž minulost a nejlépe opakovaně něco prověřeno.Mentalita některých zdejších diskutujících nedosahuje k pochopení Vaší otázky.I když jsem si do Vás hned dloubnul,byl to for.Ať se daří.

7.4.2020 12:47
zbosace

XXX.XXX.7.110

alfonzo napsal(a):
zbosace
Dobrý den,nechte je být,napsal jste,jestli má někdo zkušenost.Zkušenost vzniká na základě časem získaného dění,tudíž minulost a nejlépe opakovaně něco prověřeno.Mentalita některých zdejších diskutujících nedosahuje k pochopení Vaší otázky.I když jsem si do Vás hned dloubnul,byl to for.Ať se daří.

Ďakujem za pochopenie a podporu. O nič iného nejde, iba o zdelenie skúsenosti. Ak niekto má ovšem. Anonymita bohužiaľ nevyžaduje pokoru, slušnosť a úctu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2020 18:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, ja som kupoval aru militaris z anglicka. Potrebujete nato certfikát, doklad, ktorý Vám dá veterinár. Samozrejme ak niečo kupujete z UK, dotyčný predávajúci by si mal všetky papiere vybaviť sám v krajine odkiaľ vtáka kupujete. kedže ara militaris je CITES I, príloha A, požadoval som ( alebo dokladoval som úradom na SR), CITES doklad, veterinárne osvedčenie o pôvode exemplára a jeho identifukáciu (čip, uzavretý krúžok) z krajiny UK (myslím že nemôže byť staršie ako 3 týždne) a také dovozné papiere, ktoré vybavoval predávajúci a kúpno predajnú zmluvu. Potom prišli z úradu na obhliadku exemplára kde zitovali čip a druh exemplára. treba dávať pozor či je v cites doklade uvedené (zaškrtnutá kolonka) výnimka z komerčných činností. Bolo to asi 6 rokov dozadu popravde nepamatám si to už tak presne, ostal mi len CITES a kupno predajná zmluva. ostatné papiere si nechali úrady.

Přidejte reakci

Přidat smajlík