Alexandr veliký

Prodám Alexandra velkého - Prodám Alexandr veliký cena dohodou. Loňské mohu...
2000 KčMK1
XXX.XXX.192.56
Dobrý den, chceme pořídit nového kamaráda. A byla bych ráda, pokud by mi někdo poradil. Jde mi o to, že pořizujeme papouška do bytu, později se budeme stěhovat do rodinného domu.
Od papouška očekáváme, aby alespoň trošku mluvil a prilnul k celé rodině. Budeme se o něj starat všichni včetně syna.
Počítáme s tím, že bude mít minimálně 2x denně možnost volného pobytu po bytě. V létě jsme na zahradě, takže pořídíme i volieru na zahradu. A samozřejmě bychom chtěli chodit ven na ksirach.
Uvažovala jsem o Alexandr velkém /málem. Ale už mi jeden chovatel řekl, že je problém s mluvením.
Moc děkuji za rady a poznatky
Valentko
XXX.XXX.216.179
Dobré sú na začiatok andulky alebo korely. Andulky majú na rozprávanie talent ale korely už nie. A mohla by ste mi vysvetliť čo sú to ksiry.
MK1
XXX.XXX.192.56
Korelu už jsme měli a chceme se posunout dál. Kšíry, něco jako vodítko pro papoušky. Aby mohl sedět na rameni, až půjdeme ven.
Valentko
XXX.XXX.216.179
Keď chcete s papagájom chodiť na prechádzky tak ho na to najskôr budete musieť zvykať aby nebol v šoku keď s ním vyjdete na ulicu. Na toto sa hodia ary, žakovia alebo kakadu. A ešte keď papagájovi zabezpečíte dostatočne veľkú voliéru tak ho nemusíte púšťať v dome ale môžte len treba dávať pozor aby sa nič nestalo.
Valentko
napsal(a):
Keď chcete s papagájom chodiť na prechádzky tak ho na to najskôr budete musieť zvykať aby nebol v šoku keď s ním vyjdete na ulicu. Na toto sa hodia ary, žakovia alebo kakadu. A ešte keď papagájovi zabezpečíte dostatočne veľkú voliéru tak ho nemusíte púšťať v dome ale môžte len treba dávať pozor aby sa nič nestalo.
To je zase rada. Jen prosím tohle neberte vážně. Mnich, pyrura. To je pro začátek ok.
Valentko
XXX.XXX.216.179
Ja som to myslel len že tieto druhy sa hodia na prechádzky ale jasné že niesú vhodné pre začiatočníkov čo to nechapete. A oni niesú úplný začiatočníci.
Valentko
XXX.XXX.216.179
No práve že niektorí ľudia chodia s papagájmi. Aj keď súhlasím s tým že papagáje by mali byť vo voliérách a nie aby sa s nimi ľudia prechádzali po ulici. Ale sú ľudia ktorý toto robia ale myslím si že to neni úplne v pohode.
Ja osobne by som nikdy nezobral moje papagáje na prechádzku tým je dobre vo voliére.
Valentko
napsal(a):
No práve že niektorí ľudia chodia s papagájmi. Aj keď súhlasím s tým že papagáje by mali byť vo voliérách a nie aby sa s nimi ľudia prechádzali po ulici. Ale sú ľudia ktorý toto robia ale myslím si že to neni úplne v pohode.
Ja osobne by som nikdy nezobral moje papagáje na prechádzku tým je dobre vo voliére.
Je ta karanténa a tak se musíme nějak bavit bez roušky a přesto se nenakazíme.
Asi jsem nevhodně zavtipkova a tak to trich upravím..
Lidé se mnohdy domnívají, že zvíře myslí jako oni. Jim dělá dobře jít na procházku a tak i ten papoušek to bude vítat jako pes, který mnohdy vede svoji paničku, kam chce on.
Každý živočich má rád určitý stereotyp. Jeho porušení a změna jsou mu nepříjemné. Mnozí lidé to nechápou. Hlavně se neřídit tím, co se líbí mně, že se líbí i papouškovi.
To je jako byste líčili starému člověku jak je úžasné moře, hory metropole Evropy atd. To mám za sebou a dnes sedím na lavičce, pozoruji jak modřinka nosí na hnízdo, kos se koupe v jezírku a auto v garáži jsem už 14 dní nenastartovat. Do obchodu jedu na kole.
Nie som síce veľký fanúšik takéhoto "venčenia" papagájov, no na druhej strane si nemyslím ze by z toho papagáj mal nejaký priveľký stres. Na takéto niečo sa musí papagáj učiť odmala. Samozrejme ho nemôže zobrať niekam do centra mesta. Chce to pokojnejšiu lokalitu. Aj keď papagáj nie je pes, je to veľmi inteligentný tvor a pokiaľ ho majiteľ s týmto zoznamuje odmlada a pravidelne, nie je to preňho také stresujúce a samozrejme sa to nedá a ani nemôže porovnávať s papagájom ktorý žije celý život vo voliere s partnerom alebo v hejne. Otázka je, ako dlho to majitelia takýchto "mazlikov" vydržia v takom nasadení ako začnú. To je na tom najhoršie, ta zmena ktorá potom prichádza. Dva tri roky si žije v blízkom/neustálom kontakte s ľuďmi. Keď prídu problémy, zmena životnej situácie pripadne sa len zunuje, papagáj putuje ďalej. Návrat k vtáčiemu životu je potom veľmi ťažký.
Osobne vidím najväčší problém práve v tomto.
Valentko
XXX.XXX.216.179
To som písal to čo som počul alebo čítal. Veď ktorý chovateľ nevie že ary sú papagáje ktoré sú nevhodné pre začiatočníkov. Veď to vie každý kto sa v tom trochu pohybuje. A takéto informácie si kľudne nájdete všade.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Valentko ve vašich názorech se těžko orientuje zkušený chovatel, natož začátečník.
Valentko
napsal(a):
To som písal to čo som počul alebo čítal. Veď ktorý chovateľ nevie že ary sú papagáje ktoré sú nevhodné pre začiatočníkov. Veď to vie každý kto sa v tom trochu pohybuje. A takéto informácie si kľudne nájdete všade.
Nechcete si založit účet? Když už radíte, tak aby měl dotyčný možnost se podívat na Váš profil. Kde najde třeba nějaké informace o Vašich chovancích?
Pak budou mít rady třeba nějaké vysvětlení.
Ale tady to vidím spíše na dítě, které se doma už nudí.
MK1
napsal(a):
Dobrý den, chceme pořídit nového kamaráda. A byla bych ráda, pokud by mi někdo poradil. Jde mi o to, že pořizujeme papouška do bytu, později se budeme stěhovat do rodinného domu.
Od papouška očekáváme, aby alespoň trošku mluvil a prilnul k celé rodině. Budeme se o něj starat všichni včetně syna.
Počítáme s tím, že bude mít minimálně 2x denně možnost volného pobytu po bytě. V létě jsme na zahradě, takže pořídíme i volieru na zahradu. A samozřejmě bychom chtěli chodit ven na ksirach.
Uvažovala jsem o Alexandr velkém /málem. Ale už mi jeden chovatel řekl, že je problém s mluvením.
Moc děkuji za rady a poznatky
Vždycky jsem si říkal, nereaguj na nové příspěvky ať tyto lidi neodradíš, ale tentokrát to nejde.Korelu jste už měli, co jste s ní udělali ? Už Vás nebavila? Chcete se předvádět před druhýma, co víte o přírodě ? Nevím proč se jiní Vám snaží poradit, když Vy jste obyčejný měšťák, který by chtěl být před druhými zajímavý, díky ptáku.