Mám velkou prosbu, netuším kde a jak mám zjisti jaké mají druhové jména u Zebřiček. Je tady někdo kdo by to prosím poznal a mohl mi poradit? Děkuji moc
porovnejte si
http://www.zebricky-klub.cz/index.php/fotogalerie/mutace-foto
a postudujte
http://www.zebricky-klub.cz/index.php/genetika
AjaAja
napsal(a):
Mám velkou prosbu, netuším kde a jak mám zjisti jaké mají druhové jména u Zebřiček. Je tady někdo kdo by to prosím poznal a mohl mi poradit? Děkuji moc
Všechno, co jste dal na fotkách je jeden druh, zebřička pestrá, v různých mutacích. Mimo tento druh existuje ještě zebřička timorská.
AjaAja
napsal(a):
Dobrý večer. Mutace mají tyhle názvy
Tak foto 1, Bílá vypadá na samce
Foto 2.Mramorová velice špatné barvy, samec.
Foto 3.Hňedá černolící straka vypadá to jako samice ze samčími znaky, ale chtělo by to lepší fotky, klidně to může být i samec.
Foto 4 Běloprsá šedá, pingvin. Samice
Foto 5.Protějšek fota 4.
Foto 6 Černoprsá šedá samice
Foto 7.Protějšek fota 6.
Uda
napsal(a):
Foto 3.Hňedá černolící straka vypadá to jako samice ze samčími znaky, ale chtělo by to lepší fotky, klidně to může být i samec.
Foto 5.Protějšek fota 4.
Foto 7.Protějšek fota 6.
foto 2
mramorová samice s náznakem samčí kresby.
Jinak souhlas
Jakouš

XXX.XXX.191.131
Uda
napsal(a):
Foto 5.Protějšek fota 4.
Foto 7.Protějšek fota 6.
Prosím, jak jste poznal že foto 1 je samec ? V zooshopu nám toto samé prodali jako chůvičku samici ale začínám si myslet že kecal..
Jakouš
napsal(a):
Prosím, jak jste poznal že foto 1 je samec ? V zooshopu nám toto samé prodali jako chůvičku samici ale začínám si myslet že kecal..
No chůvičky to není určitě, ta nemá nikdy červený zobák ale jen světlý.
A že je to samec tipuji dle celkem sytého červeného zobáku, samice ho mají světlejší. Ale někdy se může stát že i samice ho má celkem sytý, sám sem tím prošel. Dovezl jsem si tak před 3 lety jako bílého samce ale ona to byla samice.