Dobrý den,
prosím Vás mám dotaz ohledně těchto dvou papoušku. Momentálně nemám žádné ptáče, ale do budoucna bych chtěla některého. Můj problém je hlavně v tom, že mám manžela který mám hooodně vyvinuty sluch, jak se říká " slyší trávu růst" a proto potřebují papouška tak trochu tich šícho. Vím, že pokud se mu budeme věnovat tak není problém se zvukem, ale i přesto potřebuji, aby nebyl moc hlučný.
No a teď něco o nás. Máme zkušenost jen s Andulkami, Korelkou a Kanárka má. Prozatím bydlíme v paneláku, ale víkendy máme na chalupě kde se za 4roky stěhujeme. Tak, že by byl papoušek prozatím ve větší kleci kterou budeme převážet, pak by byl v závěsné kleci venku.
Jinak co okolo papoušku je třeba vím a nebo si přečtu a nebo poradí chovatel i to krmení, ubytování, jen potřebuji vědět jak jsou hluční, to je jediná u nás překážka.
Děkuji za radu Dája.
Dája6
napsal(a):
Dobrý den,
prosím Vás mám dotaz ohledně těchto dvou papoušku. Momentálně nemám žádné ptáče, ale do budoucna bych chtěla některého. Můj problém je hlavně v tom, že mám manžela který mám hooodně vyvinuty sluch, jak se říká " slyší trávu růst" a proto potřebují papouška tak trochu tich šícho. Vím, že pokud se mu budeme věnovat tak není problém se zvukem, ale i přesto potřebuji, aby nebyl moc hlučný.
No a teď něco o nás. Máme zkušenost jen s Andulkami, Korelkou a Kanárka má. Prozatím bydlíme v paneláku, ale víkendy máme na chalupě kde se za 4roky stěhujeme. Tak, že by byl papoušek prozatím ve větší kleci kterou budeme převážet, pak by byl v závěsné kleci venku.
Jinak co okolo papoušku je třeba vím a nebo si přečtu a nebo poradí chovatel i to krmení, ubytování, jen potřebuji vědět jak jsou hluční, to je jediná u nás překážka.
Děkuji za radu Dája.
Tak kakariky,v mém chovu je jednoznačně nejtišší.Občas vydá jemnym hlasem zvuky,to i štěbetajici samci andul jsou proti kakarikum řvouni.
Co se tyka hlasitosti kakariku tak za me
v POHODĚ.
Je mi jasné že už jako chovatel všechno víte, ale myslím že ptáky stresují změny a sou raději ve více stereotypním prostředí.
Možná by bylo lepší pořídit si ho až butete přestehováni aby ste ho nemuseli vozit jako tašku
(taky vim prdlajz ale závěsný klece bejvaj kruhový tak se toho prosím vyvarujte)
Alkonost
napsal(a):
Je mi jasné že už jako chovatel všechno víte, ale myslím že ptáky stresují změny a sou raději ve více stereotypním prostředí.
Možná by bylo lepší pořídit si ho až butete přestehováni aby ste ho nemuseli vozit jako tašku
(taky vim prdlajz ale závěsný klece bejvaj kruhový tak se toho prosím vyvarujte)
Ty budeš expert, Proč by měli být závěsný klece jen kruhový ? Kde jsi na to přišel ?
kareta
Děkují už je napsaný na seznamu přání. Uvidíme co nakonec vybereme. Manžel je nalomeny na Kakariki, ale stejně vše bude záležet na mě protože o zvířata se starám já. Manžel má jen poradní hlas
Jen teď opravdu uvažuji jestli jim nerozhodím psychiku ohledně toho vožení sem a tam. No a když jsem si dala papouška Aymary do vyhledávače nic moc o nich nikde jsem se nedověděla. Budu koukat dál a hledat.
Dája
Kareta
Dobré ránko,
včera jsem si dala papouška do vyhledávače a četla a četla a četla😜. Manžel chtěl jen vydět fotky a vědět co jsem mu zahrnula o papouškovi. Máme ho na seznamu přání.
Jen jsem se nedočetla jak je velký a kolik váží, musíme mu podle toho nechat udělat klec a jestli se naučí i nějáke slovíčko nebo jen zvuky.
Děkuji všem předem za každou radu i kdyby to byla jen maličkost 👍
Dája
Mám ještě dotaz, když si pořídíme s těch tří druhů papoušků jednoho pro kterého se rozhodneme, máme se dívat po holkách nebo klukách? Chceme papouška spíš jako společníka ( jsme zvířecí rodina) odchov asi u nás nehrozí (nedokázala bych je dát pryč) a máme teda koupit dva a nebo radši jednoho kamaráda?
Děkuji Dája.
Podle mě se kakariki do klece a bytu moc nehodí,lépe mu je ve venkovní voliéře.Do bytu je asi vhodnější ten papoušíček nabo aymara,ale aymara je podle mě klidnější,odolnější a tichší.Já samozdřejmě doporučuji ptáky dva,ať jim není smutno.Kupte třeba jednoho a až si zvykne a trochu se ochočí,tak druhého.
Dobre ranko,
tak máme papouška Kakariki doma. Mám ho měsíc, byl ručně dokrmen, má prozatím rád chod domácnosti, je zvídavý, tichoučky, moc milý. Jeto naše slepice opravdu je zlatíčko. Celý den má otevřenou klec, vrací se na noc sám. Nepřevážíme ho sebou na chalupu, aby nebyl v neustálém stresu. Zatím hledám velkou voliéru nebo velkou klec kdyby náhodou musel s námi i na tu chalupu. Vše přichystáme. Pokud seženu ještě větší, časem pořídíme parťáka.
Všem moc děkuji za rady. Od pána co jsem si koupila Robinka mám informace co a jak. Klidně mám volat ( samo nepřehánět).
Dája