Dobrý den, dlouhou dobu jsem nic nedával, tak teď bych rád slyšel Vaše názory.
Zpěváky chovám cca 15 roků se zaměřením na přenosu červenané barvy no ale teď k věci.
Vždycky jsem je choval a chovám po párech s tím že v toku jsou samci agresivní a když jsem měl víc párů trochu dýl u sebe byl to mazec samci se rvali jen peří lítalo.
No a teď jsem narazil na fb na chlápka co je chová v hejnu a v pohodě odchovává ... pro mě je to novina a nevěřil bych že to jde ... máte podobné zkušenosti... díky JP
jardda
napsal(a):
Zpěváky chovám cca 15 roků se zaměřením na přenosu červenané barvy no ale teď k věci.
Vždycky jsem je choval a chovám po párech s tím že v toku jsou samci agresivní a když jsem měl víc párů trochu dýl u sebe byl to mazec samci se rvali jen peří lítalo.
No a teď jsem narazil na fb na chlápka co je chová v hejnu a v pohodě odchovává ... pro mě je to novina a nevěřil bych že to jde ... máte podobné zkušenosti... díky JP
Je to velmi neobvyklé tyto ptáky odchovávat v hejnu, ale jeden známý chová a dokonce hnízdí pohromadě v malé voliérce několik párů rosel a penantů a nejsou mezi žádné velké bitky. Kdybych to neviděl, tak tomu nebudu věřit. Moc jsem nad tím přemýšlel, jak je to možné a jediný důvod vidím to, že se jednalo na začátku o mimořádně povahově klidné jedince, kteří přenesli své vlastnosti na potomstvo, které zůstalo s rodiči pohromadě a jsou nepochopitelně proti přírodě svými rodiči tolerováni.
Nicméně bych nikdy nikomu nedoporučoval něco podobného zkoušet.
Já sice nemám vlastní zkušenost,ale asi před 2-3lety jsem byl u jednoho pána od kterého jsem kupoval nějakou drůbež,moc milý a sympatický pan,když jsme přišli k jeho domu aby mi ukázal co dalšího chová měl tam volierku odhadem 2x1,5x2 VxŠxH a měl v ní 4 páry zpěváků a taky říkal ze uz několik let v pohodě
Lumir123

XXX.XXX.106.42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
jardda
napsal(a):
Na fb jde všechno- podle fota, budky neodpovídají velikostně zpěvákům a sestava vypadá spíše jako odstav.