Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.4.2020 00:10
Klárka S.

XXX.XXX.122.21

Dobrý den,
ve venkovní voliéře mám mníšky. Již vloni mi vyvedli jedno mládě a vše bylo v pořádku.
Letos - asi 10 dní jsem slyšela z hnízda "pískot" mláďat. Dnes při prohlídce jsem našla v hnízdě 4 uhynula mláďata (neopeřená, slepá).
V pátek jsem jim dala na okus větve z vrby a lísky.
Mohlo to nějak způsobit úhyn mláďat? Dospělí papoušci větve okusovali, jsou na ně zvyklí, ale jestli to neublížilo mladým, nějaký způsobem při krmení?
Děkuji za názory.

27.4.2020 10:04
kubanec

XXX.XXX.103.242

Tak třeba přestanou stáří krmit....

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.4.2020 13:52

Klárka S. napsal(a):
Dobrý den,
ve venkovní voliéře mám mníšky. Již vloni mi vyvedli jedno mládě a vše bylo v pořádku.
Letos - asi 10 dní jsem slyšela z hnízda "pískot" mláďat. Dnes při prohlídce jsem našla v hnízdě 4 uhynula mláďata (neopeřená, slepá).
V pátek jsem jim dala na okus větve z vrby a lísky.
Mohlo to nějak způsobit úhyn mláďat? Dospělí papoušci větve okusovali, jsou na ně zvyklí, ale jestli to neublížilo mladým, nějaký způsobem při krmení?
Děkuji za názory.

Vrba je přírodní odčervovadlo. U savců způsobuje potraty a ztrátu mléka, ale to bude až jejím působením v krvi, řekla bych. Takže z laického úsudku bych řekla, že mladým ptákům neublíží.

A co skladba krmení? Nebyla nějaká změna? Nějaký hluk v okolím, apod.? Vloni měli poprvé?

27.4.2020 16:10
JoPe

XXX.XXX.82.6

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vrba je přírodní odčervovadlo. U savců způsobuje potraty a ztrátu mléka, ale to bude až jejím působením v krvi, řekla bych. Takže z laického úsudku bych řekla, že mladým ptákům neublíží.

A co skladba krmení? Nebyla nějaká změna? Nějaký hluk v okolím, apod.? Vloni měli poprvé?

Dobrý den, když je podle vás vrba přírodní " odčervovadlo", tak také uvedte , které z nejznámějších parazitů dokáže odstranit ze zažívacího traktu ptáků konzumace větví z vrby? Původně se z vrby vyráběl aspirin,což je analgetikum, snižuje horečku, bolest, ředí krev atd..Proto se vás ptám jaká odborná studie prokazuje tyto ůčinky, které popisujete. Mezi chovateli je rozšířeno totiž mnoho pověstí a mýtů , které nejsou pravdivé a bylo by vhodné uvádět i zde v příspěvcích pro ostatní chovatele důvěryhodné a prokázané informace.
Děkuji.

27.4.2020 16:21
kareta

XXX.XXX.84.6

A co tím básník chtěl říct ? Snad slečna , nebo paní toho tak moc špatného neřekla. Vy jste asi hotový magistr. Podle mě rodiče přestaly krmit, to se někdy stává.

27.4.2020 17:20

JoPe napsal(a):
Dobrý den, když je podle vás vrba přírodní " odčervovadlo", tak také uvedte , které z nejznámějších parazitů dokáže odstranit ze zažívacího traktu ptáků konzumace větví z vrby? Původně se z vrby vyráběl aspirin,což je analgetikum, snižuje horečku, bolest, ředí krev atd..Proto se vás ptám jaká odborná studie prokazuje tyto ůčinky, které popisujete. Mezi chovateli je rozšířeno totiž mnoho pověstí a mýtů , které nejsou pravdivé a bylo by vhodné uvádět i zde v příspěvcích pro ostatní chovatele důvěryhodné a prokázané informace.
Děkuji.

Jistě umíte používat google. Když chcete hrát na odborné studie - dáte mi sem odkaz na takovou, která toto moje tvrzení vyvrací?

Léta jsem spolu s mamkou chovala ovce, králíky, morčata, apod. kde vrba jako odčevovadlo fungovala. tj,rozbory trusu negativní. Zkuste se zeptat dalších chovatelů, běžně se dává vrba a u ovcí a koz např. i žaludy proti parazitům. Jistě, je to pořád přírodní forma s nejistým dávkováním (nedonutíte zvíře toho sežrat bůhvíkolik), takže pokud by se nějaký parazit v trusu vyskytl, je vhodné to přeléčit.

Tipuji, že když to sem zadavatelka napsala, též něco o těchto účincích vrby četla a chtěla info, zda tak nemohla mláďata zahubit svou nevědomostí. Nevšimla jsem si ovšem, že byste ji nějaké info Vy sám napsal.

27.4.2020 19:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

kareta napsal(a):
A co tím básník chtěl říct ? Snad slečna , nebo paní toho tak moc špatného neřekla. Vy jste asi hotový magistr. Podle mě rodiče přestaly krmit, to se někdy stává.

Stačí pár let občasné práce s mikroskopem a pak víte své. Nešlo o ni jiného, než, aby se potvrdila nebo vyvrátila nějaká informace. Nic víc v tom nehledejte. O úhynu mládých jsem nic nepsal.

27.4.2020 19:39
JoPe

XXX.XXX.82.6

Jistě umíte používat google. Když chcete hrát na odborné studie - dáte mi sem odkaz na takovou, která toto moje tvrzení vyvrací?

Léta jsem spolu s mamkou chovala ovce, králíky, morčata, apod. kde vrba jako odčevovadlo fungovala. tj,rozbory trusu negativní. Zkuste se zeptat dalších chovatelů, běžně se dává vrba a u ovcí a koz např. i žaludy proti parazitům. Jistě, je to pořád přírodní forma s nejistým dávkováním (nedonutíte zvíře toho sežrat bůhvíkolik), takže pokud by se nějaký parazit v trusu vyskytl, je vhodné to přeléčit.

Tipuji, že když to sem zadavatelka napsala, též něco o těchto účincích vrby četla a chtěla info, zda tak nemohla mláďata zahubit svou nevědomostí. Nevšimla jsem si ovšem, že byste ji nějaké info Vy sám napsal.

Mníškům se běžně dávaly větve z vrby, aniž by jim to někdy něco způsobilo a důvodů k úhynu mladých je mnoho a nikdo zde to neobjasní. Asi nevíte,že oni si z té vrby rádi staví hnízda,mají je dokonce na stromech poblíž Berouna, takže odtud problém zřejmě nebude, takže mě šlo než o tu informaci s odčervovadlem. Co se týká googlu, tak něco jsem o něm už slyšel, ale mám radši potvrzené a praktické zkušenosti,ale jestli jsem vás tím nějak urazil, tak se omlouvám.

27.4.2020 20:24
jf97

XXX.XXX.62.227

kubanec napsal(a):

Opravdu výživný příspěvek, není lepší mlčet?

27.4.2020 20:27
jf97

XXX.XXX.62.227

kubanec napsal(a):

27.4.2020 20:41
Jamro

XXX.XXX.182.123

Jedna z moznych pricin uhynu mladych je vrba. Ak nou nakrmili vo vacsom mlade.

27.4.2020 20:46
jf97

XXX.XXX.62.227

Hmm, za každou cenu něco napsat, opravdu výživná odpověď. Pozoruj, sleduj, pochopíš víc.

27.4.2020 21:02
kareta

XXX.XXX.84.6

jf97 napsal(a):
Hmm, za každou cenu něco napsat, opravdu výživná odpověď. Pozoruj, sleduj, pochopíš víc.

jf97 Kde jste byl takovou dobu ? Byla tu bez Vás nuda .Chytrolíne .

27.4.2020 21:12
jf97

XXX.XXX.62.227

kareta napsal(a):

Básník tím chtěl říct, že kolikrát je lepší mlčet, než mluvit o ničem, nebo ,že by 5 minut pozornosti za každou cenu, f.no, nebo co jsi zač. Kdepak jsou mí oblíbenci z Kromclu a Alfonzo ?

27.4.2020 21:20
kareta

XXX.XXX.84.6

jf97 napsal(a):
Básník tím chtěl říct, že kolikrát je lepší mlčet, než mluvit o ničem, nebo ,že by 5 minut pozornosti za každou cenu, f.no, nebo co jsi zač. Kdepak jsou mí oblíbenci z Kromclu a Alfonzo ?

Co vás štve , že tak pijete ? Vy si vždycky něco hrknete a pak tady napadáte lidi. Už nepijte , není to zdravé a blbne se z toho . EXOTE !

27.4.2020 21:21
Jamro

XXX.XXX.182.123

jf97 napsal(a):

Musim mu dat zanpravdu, lepsie mlcat.

Vrba je prirodne odcervovadlo? Ktora z latok ktore obsahuje vrba na ne posobi?

aktívne látky vrby
salycin, kyselinu salycilovú alebo salycilan sodný. Všetky pomáhajú znižovať bolesť, horúčku a zápaly, ale všetky mali ešte jedno spoločné - nepríjemné vedľajšie účinky, najčastejšie podráždený žalúdok a pálenie v hrdle.

Pokial nakrmili rodicia vrbou mlade, tak scipli na podrazdeny zaludok.

27.4.2020 21:25
jf97

XXX.XXX.62.227

Jamro napsal(a):
Jedna z moznych pricin uhynu mladych je vrba. Ak nou nakrmili vo vacsom mlade.

Jamro, víš co raději, mlč, to by museli sežrat spoustu vrby než by zdechli, bóže jamro , to nemyslíš snad vážně, jsi hlo.pej, učte se, pozorujte a radši neraďte, další samochovatelé co musí něco napsat i kdyby to měl být nesmysl. Jamro dejte se místo exotiky na erotiku, možná uděláte líp. Ten co má ptáky.

27.4.2020 21:28
Jamro

XXX.XXX.182.123

jf97 napsal(a):
Jamro, víš co raději, mlč, to by museli sežrat spoustu vrby než by zdechli, bóže jamro , to nemyslíš snad vážně, jsi hlo.pej, učte se, pozorujte a radši neraďte, další samochovatelé co musí něco napsat i kdyby to měl být nesmysl. Jamro dejte se místo exotiky na erotiku, možná uděláte líp. Ten co má ptáky.

Hlo.pej je ten kto ta rano obuva.

Precitaj si o ako starych vtakoch sa tu bavime.

27.4.2020 21:32
kareta

XXX.XXX.84.6

Jamro napsal(a):
Hlo.pej je ten kto ta rano obuva.

Precitaj si o ako starych vtakoch sa tu bavime.

Už mu nic neodepisujte. Je opět v lihu. Nebo bude psát zase samé koniny.

27.4.2020 21:43
jf97

XXX.XXX.62.227

kareta napsal(a):
jf97 Kde jste byl takovou dobu ? Byla tu bez Vás nuda .Chytrolíne .

Taky mi bylo smutno,po mé Karetě, Alfonzovi, a neumím zapomenetout na svého blízko mě bydlícího jkromeríz, samí mluvkové o ničem.

27.4.2020 22:28
euw

XXX.XXX.254.252

jf97 napsal(a):
Taky mi bylo smutno,po mé Karetě, Alfonzovi, a neumím zapomenetout na svého blízko mě bydlícího jkromeríz, samí mluvkové o ničem.

Hlavne že Vy sem dávate výživné rady chovateľom, ktorí potrebujú pomoc.
Zato kritizovanie ostatných Vám ide znamenite. Nabudúce skúste poradiť a nie len ostatných zhadzovať.

28.4.2020 00:28
jf97

XXX.XXX.62.227

Jamro, mám taky mnichy. dávám jim taky větve vrby, lýsky, břízy, ovocných stromů, ale že by jimi krmili mladé, to je moc ulítlé, dávají těm mnichúm kromě dřeva i zrní?

28.4.2020 00:45
jf97

XXX.XXX.62.227

euw napsal(a):
Hlavne že Vy sem dávate výživné rady chovateľom, ktorí potrebujú pomoc.
Zato kritizovanie ostatných Vám ide znamenite. Nabudúce skúste poradiť a nie len ostatných zhadzovať.

Kolikrát,je lepší mlčet,, než mluvit za každou cenu o ničem, nebo co si kdo myslí,ale neví nic. Já nepotřebuji radit za každou cenu, radši čtu zkušenosti opravdových chovatelú a že spodina těchto diskuzí ,škoda slov.......

28.4.2020 00:56
jf97

XXX.XXX.62.227

kareta napsal(a):
Už mu nic neodepisujte. Je opět v lihu. Nebo bude psát zase samé koniny.

Kareto,kareto,to jako, nějaká( ký) odborník přes ten chlast. Na to , že tě považuji za někoho ne moc moudrou( ýho), na to opravdu nepotřebují ani si čuchnout k tvrdému.

28.4.2020 06:10
Ladamusa

XXX.XXX.201.122

jf97 napsal(a):
Kareto,kareto,to jako, nějaká( ký) odborník přes ten chlast. Na to , že tě považuji za někoho ne moc moudrou( ýho), na to opravdu nepotřebují ani si čuchnout k tvrdému.

Nevím co jste zač, ale Vy budete dobrej materiál. Voliéry máte ve stylu , i myši by se tam bály. Trochu mi to připadá opuštěný stroskotanec, který plive na všechny okolo. Škoda, že zde nejde některé jedince bloknout.

28.4.2020 07:04

JoPe napsal(a):
Mníškům se běžně dávaly větve z vrby, aniž by jim to někdy něco způsobilo a důvodů k úhynu mladých je mnoho a nikdo zde to neobjasní. Asi nevíte,že oni si z té vrby rádi staví hnízda,mají je dokonce na stromech poblíž Berouna, takže odtud problém zřejmě nebude, takže mě šlo než o tu informaci s odčervovadlem. Co se týká googlu, tak něco jsem o něm už slyšel, ale mám radši potvrzené a praktické zkušenosti,ale jestli jsem vás tím nějak urazil, tak se omlouvám.

V pohodě, já se nijak neurazila.

Jen už léta letoucí beru vrbu jako přírodní odčervovadlo (třeba jako česnek). S kým jsem mluvila z chovatelů, ti ji tak taky dávali. Tak by mě zajímalo, zda někdo nějakou tu studií už nedělal a neodkazoval jste mě tak na ni.

28.4.2020 07:05
kareta

XXX.XXX.84.6

jf97 napsal(a):

To jsi se tak blbý narodil, nebo to máš po úrazu ?

28.4.2020 09:27
kubanec

XXX.XXX.103.242

jf97 napsal(a):

Jste nikdy neslyšel o tom že staří přestanou krmit a něž to chovatel zjisti tak je pozdě ? Pro vás asi novinka ...

29.4.2020 00:45
hatyra

XXX.XXX.0.70

Zdravim , jsou to klostridie nebo polyomavirus

Přidejte reakci

Přidat smajlík