Má někdo poznatky z takového množství cvrčků v této lokalitě?
Na dotaz v bezobratlých nikdo nereaguje a tak snad exotáři si okolí více všímají. Budu rád za pozorování.
Vše o cvrčkovi vím, ale syn jezdí trasu do Brna 15 let a potevřeným okýnkem slyšel poprvé cvrčení, myslel, že řemen.
Když mně poslal video, tak první zvuk byl jasný. Ale oni ti mladí a to je mu 45 let to nezažili.
.
Moudivláček
napsal(a):
Na dotaz v bezobratlých nikdo nereaguje a tak snad exotáři si okolí více všímají. Budu rád za pozorování.
Vše o cvrčkovi vím, ale syn jezdí trasu do Brna 15 let a potevřeným okýnkem slyšel poprvé cvrčení, myslel, že řemen.
Když mně poslal video, tak první zvuk byl jasný. Ale oni ti mladí a to je mu 45 let to nezažili.
.
Když někteří vypouští ty andulky, tak jestli to tam taky někdo nevysadil z nějaké farmy, co je množí na krmení , když se ted tak málo vyváží za hranice , to víte energie, krmiva.... , tak co se starými cvrčky
Uživatel s deaktivovaným účtem

JoPe
napsal(a):
Když někteří vypouští ty andulky, tak jestli to tam taky někdo nevysadil z nějaké farmy, co je množí na krmení , když se ted tak málo vyváží za hranice , to víte energie, krmiva.... , tak co se starými cvrčky
Moudivlacek píše o cvrckovi poľnom (Gryllus campestris) a ten je zákonom chránený,takže dosť pochybujem že ich niekto chová nie už to na kŕmne účely ,na to sa používajú cvrcek domáci(acheta domestica)a iné
Ale nič sa nedeje aj múdry schybi

Moudivláček
napsal(a):
.
Aj na našej lúke je ich plno
napsal(a):
Moudivlacek píše o cvrckovi poľnom (Gryllus campestris) a ten je zákonom chránený,takže dosť pochybujem že ich niekto chová nie už to na kŕmne účely ,na to sa používajú cvrcek domáci(acheta domestica)a iné
Ale nič sa nedeje aj múdry schybi
Byl to samozřejmě pokus o vtip..když jsme na těch exotech....

Aha prepacte-moja chyba
Děkuji za reakci. Můžete napsat lokalitu a jestli těch cvrčků bylo plno i minulé roky?
Pokud by byl výskyt větší, mohlo by to souviset s teplejšími a sušími roky. Podobně jako masivní výskyt lýkožrouta smrkového - kůrovce, který přechází do smrčin i v nížinách. Děkuji předem za odpověď.

Lokalita BB kraj okres Veľký Krtíš
Posledné 2 roky pozorujem dosť veľké množstvo cvrkov poľných aj na iných miestach v okolí nachádzame sa v doline takže slabé zimy +teplé leta a slabé zrážky =veľa cvrckov-toto je moja teória pokiaľ je tu nejaký ,,cvrckolog" tak nak sa vyjadrí a upresni
napsal(a):
Lokalita BB kraj okres Veľký Krtíš
Posledné 2 roky pozorujem dosť veľké množstvo cvrkov poľných aj na iných miestach v okolí nachádzame sa v doline takže slabé zimy +teplé leta a slabé zrážky =veľa cvrckov-toto je moja teória pokiaľ je tu nejaký ,,cvrckolog" tak nak sa vyjadrí a upresni
Děkuji za rychlou reakci.
Možná se moje otázky mohou někomu zdát divné, ale o přírodu se zajímám v širších souvislostech a takové údaje, jako váš jsou pro mě cenné Také se těším, že se nějaký jak píšete cvrčkolog vyjádří.

Nie vaše otázky sú podľa mna veľmi inteligentne a úplne s vami súhlasím a o prírodu sa zaujímam fakt odmala