Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petruslinka

30.4.2020 12:16
Petruslinka

XXX.XXX.20.136

Dobrý den,

prosím, zajímalo by mě, jestli někdo chováte papoušky venku a máte i kočku? Jde to vůbec zkloubit dohromady?
Rádi bychom pořídili pár papoušků, máme vyvýšenou klec na nohách, od země cca metr. Na vrch chceme stejně přidělat něco aby do nich nepařilo sluníčko a nepršelo na ně, takže předpokládám, že prudit zezhora by neměla.
Máte někdo zkušenosti? Kočku máme venkovní, loví myši, je mladá. Ptáků si všímá jen když se pohybují na zemi, jinak jim moc nevěnuje pozornost.
Dá se to naučit, aby se navzájem ignorovali, nebo se na to raději vykašlat?

Neregistrovaný uživatel

30.4.2020 12:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Klec metr nad zemí je ideální na jeden výskok kočky.Vaše kočka loví myši je mladá a asi taky hodná,až bude mít v rajónu papoušky to bude rodeo.Venkovní kočku nenaučíte ignorovat jakýkoliv pohyb, natož něčeho živého.Jediná možnost zdvojené pletivo, stejně pokud bude dorážet tak se vám ptáci utlučou,tak zbývá buď kočka nebo papoušci.

Valentko

30.4.2020 12:52
Valentko

XXX.XXX.216.179

Nesuhlasím. My máme 3 metrovú volieru a máme 3 mačky. Jednu mačku som pri voliére ani nevidel a ostatné k nej niekedy prídu. Mačky sa na ne pozerajú ale nevidel som že by niečo robili. Je to o súžití. Kľudne si papagáje zaobstarajte a mačky nechajte mačkami. Chovu zdar praje David.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2020 12:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Valentko- Ty máš volieru,ale oni klec a to je velký rozdíl.Ve volieře mají ptáci prostor k úniku, ale v kleci- doplň si sám.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.4.2020 13:00

Valentko napsal(a):
Nesuhlasím. My máme 3 metrovú volieru a máme 3 mačky. Jednu mačku som pri voliére ani nevidel a ostatné k nej niekedy prídu. Mačky sa na ne pozerajú ale nevidel som že by niečo robili. Je to o súžití. Kľudne si papagáje zaobstarajte a mačky nechajte mačkami. Chovu zdar praje David.

Súhlasím ja mám papagája v klietke asi pol metra nad zemou a tri mačky k tomu a ešte som nikdy nepostrehol že by čo i len prešli popri klietke ale pre istotu každý večer zakryvame klietku zaclonou

30.4.2020 13:03
kareta

XXX.XXX.84.6

Kolem klece třeba jen na týden malý elektrický ohradník a nechat ji párkrát se o něj otřít. Potom se bude kleci vyhýbat velkým obloukem. Odskoušeno .

Neregistrovaný uživatel

30.4.2020 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Súhlasím ja mám papagája v klietke asi pol metra nad zemou a tri mačky k tomu a ešte som nikdy nepostrehol že by čo i len prešli popri klietke ale pre istotu každý večer zakryvame klietku zaclonou

Tak to určitě nebudou jen tak nějaké kočky,když ani nechodí popri klietke.Na slovensku se máte všichni tri mačky a takové hodné.Bu muset poslat sousedovy mačky na školení.

Neregistrovaný uživatel

30.4.2020 13:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Doufám,že je stále téma VENKOVNÍ kočka a víte co dělá celou noc.

30.4.2020 13:20
kareta

XXX.XXX.84.6

Na noc pochopitelně papouška i s klecí dávat domů.

30.4.2020 13:47

Tie mačky majú 2 mesiace a z garáže sa ešte ani nepohli

30.4.2020 13:54
juhaj

XXX.XXX.164.121

Měli jsme klec s papouškem, teď mám takovou malou voliéru, takže moc prostoru taky není, vše na dvoře vedle baráku, kočky se za léta střídaly, ale kromě prvních pár pokusů, které zkusila koťata, si nadále už ptáků nevšímaly. Jediné, co je teď zajímá, jsou myši, které večer krejčí okolo voliéry, ale nájezdy na ptáky nepodnikají.

30.4.2020 15:03

U našich jsem chovala léta andulky ve voliéře, která sousedila s kurníkem a boudičkami pro venkovní kočky ( o kus dál skleník, přístřešek pro ovce, atd.). Většinou to zkusilo kotě párkrát a pak nezájem.

Nyní máme celkem 8 voliér s papoušky, kam se kočka může dostat (zbytek je uvnitř) a nic se nikomu nestalo. A to nemáme jen vlastní kočky, ale běhá jich tu okolo spoustu dalších od sousedů.

30.4.2020 17:07
JoPe

XXX.XXX.82.6

Kočky které jsou na ptáky zvyklé a jsou domácí , tak je ani moc ptáci v klecích nezajímají. Problém jsou vždycky ty cizí a v noci. Není kočka každá stejná, třeba některá klidná plemena jako Britská aj nic neřeší ,ale taková ta vesnická směs je nebezpečná. Jsou to dobří lovci, tak se jim u té voliérky musí něco přihodit ,aby si to dobře pamatovaly.

30.4.2020 19:00
kkki

XXX.XXX.54.213

JoPe napsal(a):
Kočky které jsou na ptáky zvyklé a jsou domácí , tak je ani moc ptáci v klecích nezajímají. Problém jsou vždycky ty cizí a v noci. Není kočka každá stejná, třeba některá klidná plemena jako Britská aj nic neřeší ,ale taková ta vesnická směs je nebezpečná. Jsou to dobří lovci, tak se jim u té voliérky musí něco přihodit ,aby si to dobře pamatovaly.

Taky mi domácí kočka lezla po voliéře a plašila ptáky,odnaučil jsem jí to několikerou sprškou vody.Od té doby si voliéry nevšímá.V noci mám ptáky v záletu.K.

Přidejte reakci

Přidat smajlík