Kakarik rudočelý

Prodám Kakariki rudočelého - Dobrý den prodávám dva samce kakarik rudočelý...
300 Kč
Dobrý den,
chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tím, že by se Kakariki rudočelý bez problémů ujal mláďat jiného druhu (podobně velkých papoušků) Jde mi o to, že mám pár Kakariků, kteří mají tři vejce (v nejbližších dnech se budou líhnout mláďata). Zároveň mám pár rosel pestrých, kterým se během posledního týdne narodilo 8 mladých. A protože ze zkušenosti vím, že jich s největší pravděpodobností více než 6 nezvládnou, chtěl bych dvě mláďata podstrčit do budky kakarikům mezi jejich tři vajíčka. Četl jsem na několika webech, že to s trochou štěstí může vyjít a že by je snad měli krmit jako vlastní.
Za případnou radu předem děkuji
Velebas
Velebas
napsal(a):
Dobrý den,
chci se zeptat, zda má někdo zkušenosti s tím, že by se Kakariki rudočelý bez problémů ujal mláďat jiného druhu (podobně velkých papoušků) Jde mi o to, že mám pár Kakariků, kteří mají tři vejce (v nejbližších dnech se budou líhnout mláďata). Zároveň mám pár rosel pestrých, kterým se během posledního týdne narodilo 8 mladých. A protože ze zkušenosti vím, že jich s největší pravděpodobností více než 6 nezvládnou, chtěl bych dvě mláďata podstrčit do budky kakarikům mezi jejich tři vajíčka. Četl jsem na několika webech, že to s trochou štěstí může vyjít a že by je snad měli krmit jako vlastní.
Za případnou radu předem děkuji
Velebas
Kakariky používám jako chůvy mnoho let, rozely vytáhnou až na bidlo v pohodě, odchovaly mě i pyrury perlaty a králováky do 3 týdnů dokonce jsem viděl u chovatele, že mu odchovávají bez problémů amazonky. Ale musíte počkat až se jim vylíhne první mládě a pak je to v pohodě, dávat mladé mezi nevylíhlé vajíčka bych nezkoušel, dejte až se vylíhne první mladé jedno na zkoušku a až uvidíte jestli se ho ujaly přidal bych další.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Pokud budou mít svá mláďata a podsadíte rozely je riziko,téměř jistota že nebudete mít nic.Pokud tam nebudou mít svá mláďata jsou schopni odchovat na bidlo i penanty-vlastní zkušenost.Všechny tyhle pokusy nejsou pravidlo,ale souhra náhod a také štěstí.
Takže dodatečně díky za rady. Kakarici odchovali dvě vlastní mláďata (měli tentokrát pouze 3 vejce a 1 bylo prázdné). Mláďata jsou v pohodě a co nevidět opustí boudu. No a k tomu Kakarici pěkně vykrmili 2 mladé Rosely (zbylých 6 zvládli jejich vlastní rodiče). Takže i díky "pěstounům" přežilo všech 8 Rosel.
Velebas