Rosela pestra (par)

Prodám Roselu pestrou - Prodavam rosely pestry z duvodu zmenseni chovu. Tom...
1100 KčDobrý den, chtěl bych poprosit o radu od zkušenějších chovatelů. Potřeboval bych určit pohlaví u svých loňských odchovů rosel pestrých. Vím, že je tu toho už hodně a z fotek se to špatně poznává, přesto to ale zkusím. Velmi děkuji.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Třetí foto trochu klame,ale je to pár.Na bidle samec na pletivu samice.
Valentko
XXX.XXX.252.16
Chudák myotis teraz nevie čo si má myslieť.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Jen malý dodatek-rozely chovám mnoho let a ještě nikdy jsem neměl potřebu dělat DNA.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jen malý dodatek-rozely chovám mnoho let a ještě nikdy jsem neměl potřebu dělat DNA.
Na podzim jsme vyrazili podívat na burzu do Kroměříže a cestou zpět jsme zajížděli k dobrému příteli do Jihlavy, Bylo nás v autě 5 a všichni máme Rosely. Před voliérou jsme všichni shodně, včetně majitele řekli, že ty 3 mladé jsou jeden 1 samec a dvě samice, zkrátka na první pohled tutovka. Můj známý , co je chová nepřetržitě fakt 40 let a to ve větších počtech si koupil 1,1 , ale jsou to nakonec dva samci...
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
JoPe
napsal(a):
Na podzim jsme vyrazili podívat na burzu do Kroměříže a cestou zpět jsme zajížděli k dobrému příteli do Jihlavy, Bylo nás v autě 5 a všichni máme Rosely. Před voliérou jsme všichni shodně, včetně majitele řekli, že ty 3 mladé jsou jeden 1 samec a dvě samice, zkrátka na první pohled tutovka. Můj známý , co je chová nepřetržitě fakt 40 let a to ve větších počtech si koupil 1,1 , ale jsou to nakonec dva samci...
I to se stává,žádný nejsme neomylný a z fota je to ještě horší.I mistr tesař se někdy utne, já to tak beru protože je to pravdivé.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
myotis
napsal(a):
To jsem také slyšel, že mají samice na spodku křídel bílou čáru, ale musí být plně přepeřené do dospělých, ty moje jsou ze začátku září a nevím, zda jsou plně přepeřené, asi ještě ne.
Pokud by to tak bylo to by bylo jednoduché určování.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
mirdas
napsal(a):
Bílou čáru mají, obě pohlaví,Po přepeření zůstává pouze samici. Jinak přepeřují na roce.
Ona to není bílá "čára"ale pár světle šedých peříček a ještě to má háček-některé samice to nemají a aby to nebylo úplně jednoduché tak někteří samci to mají po přepeření.Pak je výběr o to zajímavější.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,jtkromer,vy jim dáváte záhul,ale máte pravdu,ten pruh mohou mít obě pohlaví,podobně jako u tyrkysáků samec pruh šířky dva centimetry.Taky na ty rosely koukám,ty fotky zde jsou hodně špatné a klamné,ale tazatel má na tyto ptáky i inzerát a tam bych tipnul pár,to s tou zaříznutou kresbou samice,druhý rozmázlý samec.Pokud je to pár,tak ta samice je moc pěkná.Chtělo by to vidět na živo a pozorovat chování a hlasové projevy.