Proutí123

XXX.XXX.61.121
Dobrý den,
Před dvěmi dny jsem si koupil korelku, je úplně maličká cca 30 dní. Ale mám problém, rozmixoval jsem směs mrkve půlky vajíčka, tvarohu a vody, ale korela ji odmítá jíst, jistě chápu že se bojí, ale tato směs jí očividně nechutná.
Prosím rychle o radu jak na to aby mi nepošla, mám ji jen chvíli, ale stejně ji miluju.
S přáním hezkého dne děkuji za odpověď.
PS: za přezdívku se omlouvám, nic lepšího mně nenapadlo.
Proutí123
napsal(a):
Dobrý den,
Před dvěmi dny jsem si koupil korelku, je úplně maličká cca 30 dní. Ale mám problém, rozmixoval jsem směs mrkve půlky vajíčka, tvarohu a vody, ale korela ji odmítá jíst, jistě chápu že se bojí, ale tato směs jí očividně nechutná.
Prosím rychle o radu jak na to aby mi nepošla, mám ji jen chvíli, ale stejně ji miluju.
S přáním hezkého dne děkuji za odpověď.
PS: za přezdívku se omlouvám, nic lepšího mně nenapadlo.
Zaneste ji tomu, kdo Vám ji dal, nebo prodal. Jinak pojde. Proč chcete dokrmovat papouška, když o tom nic nevíte ? Takovým jak Vy a podobným, nakopat do zadku. A to jsem napsal slušně.
Proutí123

XXX.XXX.61.121
kareta
napsal(a):
Zaneste ji tomu, kdo Vám ji dal, nebo prodal. Jinak pojde. Proč chcete dokrmovat papouška, když o tom nic nevíte ? Takovým jak Vy a podobným, nakopat do zadku. A to jsem napsal slušně.
Děkuji za velmi vstřícnou odpověď. Naše názory se očividně dělí.
Ovšem já vás tímto žádal o radu jak ji krmit a ne, jak ji deportovat. Nevím, jestli si myslíte, že jste mi pomohl, ale spíše ne.
I tak ovšem děkuji za odpověď, protože jsem slušný člověk.
Proutí123
napsal(a):
Děkuji za velmi vstřícnou odpověď. Naše názory se očividně dělí.
Ovšem já vás tímto žádal o radu jak ji krmit a ne, jak ji deportovat. Nevím, jestli si myslíte, že jste mi pomohl, ale spíše ne.
I tak ovšem děkuji za odpověď, protože jsem slušný člověk.
Dobrý den.
Kolega Vám odpověděl dobře. Bohužel lidi si nejdřív koupí živého tvora a potom zjišťují co a jak.
Kupte si přímo dokrmovací směs, která má vše, co korela potřebuje. Směs musí být ohřáta na 37 stupňů.
Než si směs seženete, tak tvaroh nedávejte vůbec. Do směsi uvařte jáhly a jak jsem psal výše ohřát krmnou dávku na 37 stupňů. Studenou kaši brát nebude a teplejší mu může popálit vole.
Proutí123

XXX.XXX.61.121
emill
napsal(a):
Dobrý den.
Kolega Vám odpověděl dobře. Bohužel lidi si nejdřív koupí živého tvora a potom zjišťují co a jak.
Kupte si přímo dokrmovací směs, která má vše, co korela potřebuje. Směs musí být ohřáta na 37 stupňů.
Než si směs seženete, tak tvaroh nedávejte vůbec. Do směsi uvařte jáhly a jak jsem psal výše ohřát krmnou dávku na 37 stupňů. Studenou kaši brát nebude a teplejší mu může popálit vole.
Dobrý den, jistě chápu vaše obavy. Před koupí jsem si již tyto informace hledal také v různých knížkách, ale i na fórech i u známích. Odtud jsem se dozvěděl, tuto směs i s tím ohříváním, vytvořil jsem jí vliéru, koupil vše co potŕebuje, a až pak jsem si ji šel koupit, ovšem ona danou směs odmítá.
Takže vám doopravdy děkuji za odpověď krmnou směs koupím a uvidím.
PS: Váš kolega to možná myslel dobře, ale nechal se trochu unést. Musíte mně pochopit každý den vztávám v pět abych s ní byl v kontaktu celý den, pravidelně jí krmím a ty věci také nejsou zcela zdarma, no prostě se o ni starám co to jde, a když mi někdo napíše cituji: "Takovým jak Vy a podobným, nakopat do zadku.,, tak mně to dost naštve když se doopravdy snažím.
Proutí123

XXX.XXX.61.121
emill
napsal(a):
Tak zrovna u korel, když si vezmete už odstavené mládě cca 10-14 dnů po vylétnutí a budete se mu věnovat z poloviny, co píšete, tak se ochočí stejně a nebudete mít stres vy, ani ta korela.
Dobrý den,
mládě mám starší, nevím přesně, mám ho od známého, který tvrdí ,že v pátek vylezlo z budky. Vadí to něčemu. Má jíst samo prý ještě 14 dnů, ovšem zrní i vodu má již v kleci kdyby se to naučil.
Píšete Má jíst samo prý ještě 14 dnů,
Samo bude jist až za těch 14 dnů po vylétnutí. V této době je ještě brzy ho brát od starých, kteří ho ještě krmí. Takže ano, je to chyba brát vylétlé mládě, které ještě samo neumí brát krmení.
Do klece mu dejte klásky senegalského prosa, piškot, pampelišky a snad se chytne a začne samo žrát.
Proutí123

XXX.XXX.61.121
Nějak vaši odpověď nechápu, je špatné dokrmování, a nebo že už má jen 14 dní???
Proutí123

XXX.XXX.61.121
Tak to jse omlouvám
Mláďata kotel na ochoceni jsou nejlepší 14 dní po výletu budky jak psal pan. Dříve bych nedala je to stres pro mladé a veliké riziko že pojde.... dokrmovani u korel není jednoduchá vec hlavně pro neznalce ....
A ochoci se stejně dobře když si počkáte nez když ho budete stresovat brzkym odběrem od rodičů ...
Proutí123

XXX.XXX.61.121
Dobrý den, je špatnňe když mi už začala sama jíst proso není jeśtě brzy???
Valentko

XXX.XXX.166.58
A prečo ste si kúpili takú mladú korelu keď nemáte žiadne skúsenosti s dokrmovaním.
Proutí123

XXX.XXX.61.121
Ona to spíše jen tak ocumlává za jak dlouhu to bude jíst?
Proutí123

XXX.XXX.61.121
Co znamená když hýbe hlavou dopředu a dozadu?
Proutí123

XXX.XXX.61.121
Ne je potichu