Mláďata kosa, poházená po dvoře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

terkarex

15.5.2020 12:53
terkarex

XXX.XXX.128.45

V křoví je kosí hnízdo, samička vyseděla 4 mláďata. Dnes dopoledne jsem našla mladé kosy (již měli načernalá křidélka) poházené po dvoře na betoně, v rozmezí cca 5 m od sebe.
Kdo to mohl udělat? Ještě byla tělíčka vlažná.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2020 12:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Asi máte hodnou kočičku-pochválila se úlovkem.

terkarex

20.5.2020 18:57
terkarex

XXX.XXX.128.45

Bohudík, nemáme kočku, nemohla to být ani kuna či lasička, neboť máme 3 NO - ti jsou stále v pozoru, výše jmenovaná zvířata by nepřežila vstup na pozemek. Psi to neudělali, křoví je neporušené, nepolámané větvičky, nepošlapaná tráva. Ptáčata byla určitě shozená z výšky, poraněná vždy tam, na co dopadla (bříško, záda).
Známý říkal, že by to mohla usdělat sojka nebo kos z jiného páru (z jara jich na zahradě bylo asi 5 nebo 6 a min. 4 tu poskakují).

Valentko

20.5.2020 20:32
Valentko

XXX.XXX.117.185

terkarex napsal(a):
Bohudík, nemáme kočku, nemohla to být ani kuna či lasička, neboť máme 3 NO - ti jsou stále v pozoru, výše jmenovaná zvířata by nepřežila vstup na pozemek. Psi to neudělali, křoví je neporušené, nepolámané větvičky, nepošlapaná tráva. Ptáčata byla určitě shozená z výšky, poraněná vždy tam, na co dopadla (bříško, záda).
Známý říkal, že by to mohla usdělat sojka nebo kos z jiného páru (z jara jich na zahradě bylo asi 5 nebo 6 a min. 4 tu poskakují).

Môj tip je že to bol jastrab. Nalietaval na hniezdo a keď ho zhodil tak padlo do húštiny a on sa k nemu nevedel dostať. Ale to si len myslím. Možno to neni tak.

10.7.2020 03:57
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Souhlasím s názorem,že této reakce je kos z jiného hnízda schopen,čímž se zbavuje konkurence...Kos není tolerantní na své druhy a často honí druhého samce až do vyčerpání...Zbožňované sýkorky nalétnou na jiné hnízdo /je přístupné a nemá být.../a všem mláďatům v takovém hnízdě vyklovou hlavy-je to pro ně pochoutka a zdroj látek.Zabývám se mnoho let komunikací ptáků v přírodě,která není uvedena v žádné odborné literatuře,ani se jí nezabývá PF studijně...Pokud bychom se dostali na tuto úroveň /naprosto vyloučeno!/potom by jistá část populace byla odkázána na NEBYTÍ...Jako "nejinteligentnější" tvorové na planetě zdokonalujeme to,co nás ničí a zničí,ale nejelementárnějšími předpoklady pro udržení existence se nezabýváme...Ochrana zpěvného ptactva je z hlediska efektu a přínosu pro přírodu primitivním alibistickým opatřením úředníka "od stolu",jelikož systematické ničení biotopů vykazuje škody,za které nenese nikdo zodpovědnost...Tento stav se bude ale i nadále zhoršovat,jelikož o těchto věcech nerozhodují odborníci,ale "politici"...Řimák

11.7.2020 07:53
krabatka

XXX.XXX.187.227

Já jsem letos v červnu na dovolené viděla, jak hnízdo rehků pod střechou chatky napadaly vlaštovky, rodiče mláďat je kupodivu vzhledem k přesile i velikosti zvládali úspěšně chránit, mláďata byla těsně před vylétnutim z hnízda a během dvou dnů se to všem podařilo. Ale překvapila mě ta agresivita. Je to prostě přiroda, krásná i drsná...

12.7.2020 07:41
venavi

XXX.XXX.56.208

Mi zahnízdili v keři na zahradě kosi, když jsem nahlédla, byly tam tři mláďata už částečně opeřená.
Druhý den tam nebyly. Šla jsem na zahradu do altánku a sousedka na mně volala, že se mnou potřebuje mluvit. Šla jsem k plotu a řekla mi " příště si to hnízdo z keře shoďte, já nebudu
po vás uklízet trus ze zámkové dlažby ". Takže mi to hned došlo, kde se kosí hnízdo ztratilo.
Takže ne kočka, ani jestřáb, ale čistotná sousedka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík