Poraďte prosím s mutáciou(penant)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.5.2020 17:34
eMeR

XXX.XXX.234.52

Chcel by som poprosiť o určenie mutácie mojej 0.1 penant. Rodičia neznámi.

Znaky: červené oči, biele líca, biele letky s ružovkastým nádychom, na krídlach tmavý šedastý/hnedastý pigment. Návrhy boli škoricové orangealbino alebo orange škoricový fallow. Ďakujem

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.5.2020 18:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to mutace albino oranž (a také se pozužívá oranžino).Pavel

23.5.2020 20:23
JoPe

XXX.XXX.82.6

Na první pohled možná falow, nebo spíš nějaká kombinace mutací ino a skořice, nebo pastelu. Na fotkách ty letky a ocas vypadají šedo hnědé a ohbí křídel namodralé.Máte možná před sebou několik let na pokusy s párováním různých samců v barvě.

23.5.2020 20:28
eMeR

XXX.XXX.234.52

Ďakujem za názor. Teraz má štepáka na ino, majú 2 oplodnené vajcia, takže uvidíme. Každopádne je naživo krásná a poctivo chovala už 5 rokov u pána ktorý sa nevyzná v mutaciach chovu zdar!

23.5.2020 20:37
JoPe

XXX.XXX.82.6

eMeR napsal(a):
Ďakujem za názor. Teraz má štepáka na ino, majú 2 oplodnené vajcia, takže uvidíme. Každopádne je naživo krásná a poctivo chovala už 5 rokov u pána ktorý sa nevyzná v mutaciach chovu zdar!

To by chtělo zjistit, co měla za samce a jak zbarvená byla mláďata.

23.5.2020 20:43
eMeR

XXX.XXX.234.52

JoPe napsal(a):
To by chtělo zjistit, co měla za samce a jak zbarvená byla mláďata.

Mala "bieleho samca s červenymi očami", tak mi povedal byvaly majitel, Srb ktory sa nevyzná v mutáciach . Usudzujem teda, že mala Albino samca. Chovala po sebe 5 rokov, je dovezena z Nemecka. Chcel som počut nazory viacerych chovateľov, či niekto nahodou nema doma niečo podobne :) Viac som o nej nezistil, vyzera to že budem skušať postupne roznych samcov

3.6.2020 19:50
TJSumar

XXX.XXX.131.66

eMeR napsal(a):
Chcel by som poprosiť o určenie mutácie mojej 0.1 penant. Rodičia neznámi.

Znaky: červené oči, biele líca, biele letky s ružovkastým nádychom, na krídlach tmavý šedastý/hnedastý pigment. Návrhy boli škoricové orangealbino alebo orange škoricový fallow. Ďakujem

Seagreen lutino, správně tedy oranžové lutino, v tomthle případě skořicová, i když jsem nikdy neviděl, ale podle Gencalc je tato kombinace možná, genetická kalkulačka se Vám hodí i pro případný výběr vhodného samce - http://www.gencalc.com/gen/cz_genc.php?sp=0RosCrim

3.6.2020 22:36
eMeR

XXX.XXX.234.52

TJSumar napsal(a):
Seagreen lutino, správně tedy oranžové lutino, v tomthle případě skořicová, i když jsem nikdy neviděl, ale podle Gencalc je tato kombinace možná, genetická kalkulačka se Vám hodí i pro případný výběr vhodného samce - http://www.gencalc.com/gen/cz_genc.php?sp=0RosCrim

Dúfam, že máte pravdu a bude to "ino" a nie fallow, lebo má teraz samca štepáka na ino, má 2 oplodnené vajíčka, tak som zvedavý. Každopádne ďakujem za ochotu a radu!

4.6.2020 19:06
TJSumar

XXX.XXX.131.66

eMeR napsal(a):
Dúfam, že máte pravdu a bude to "ino" a nie fallow, lebo má teraz samca štepáka na ino, má 2 oplodnené vajíčka, tak som zvedavý. Každopádne ďakujem za ochotu a radu!

To je dobře, tím se to jen potvrdí nebo vyvrátí, ale ten nádech skořice je matoucí, když škořice zesvětluje černou barvu, kterou ino nemá, i když viděl jsem u rosel lutino těž podobně rysy a lutino to bylo. Spíš by bylo dobré vědět nároz např. pana Beneše z Říčan nebo jiného odborníka s víceletou zkušeností, tak snad se podaří, chovu zdar

4.6.2020 21:54
JoPe

XXX.XXX.82.6

TJSumar napsal(a):
To je dobře, tím se to jen potvrdí nebo vyvrátí, ale ten nádech skořice je matoucí, když škořice zesvětluje černou barvu, kterou ino nemá, i když viděl jsem u rosel lutino těž podobně rysy a lutino to bylo. Spíš by bylo dobré vědět nároz např. pana Beneše z Říčan nebo jiného odborníka s víceletou zkušeností, tak snad se podaří, chovu zdar

Nic matoucího to není, geny lutino a skořice se takto projevují. Je to stejné jako např. andulka lutino a andulka lutino skořice. Ta první je prakticky celá žlutá a ta druhá má hnědou kresbu, včetně hrdelních znaků. To samé se děje u bílých tzn. v modré řadě.

alfonzo

4.6.2020 22:23
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Také si tipnu,plavý skořicový pastel.Kdysi jsem měl podobného ptáka,trošku jinak zbarvené mládě,tažené z oranžů,přepeření jsem se nedočkal ulítnul a už se neobjevil.

4.6.2020 22:32
eMeR

XXX.XXX.234.52

alfonzo napsal(a):
Také si tipnu,plavý skořicový pastel.Kdysi jsem měl podobného ptáka,trošku jinak zbarvené mládě,tažené z oranžů,přepeření jsem se nedočkal ulítnul a už se neobjevil.

Ja myslím, že nie ste daleko od pravdy, tak povedal aj skúsený chovatel - "Orange skoricovy fallow". Nešli mi do hlavy tie biele lica a biely pas na kridlach(medzi bledomodrými letkami a skoricovou kresbou na chrbte). Potom mi ale ten chovateľ poslal jeho vtáky vyzerajúce ako lutino a orangino, ale namiesto bielych krídel mali kávovohnedé, povedal že sú to škoricové fallow penanty. Posielam foto. Takže uvidíme časom. Zoberiem od neho 1.0 modrú škoricu štepák na škoricový fallow a o rok budeme múdrejší :) prajem vela uspechov páni a ďakujem vám

4.6.2020 23:18
hersyko

XXX.XXX.144.116

JoPe napsal(a):
Nic matoucího to není, geny lutino a skořice se takto projevují. Je to stejné jako např. andulka lutino a andulka lutino skořice. Ta první je prakticky celá žlutá a ta druhá má hnědou kresbu, včetně hrdelních znaků. To samé se děje u bílých tzn. v modré řadě.

V tomto případě u andulek, máte na mysli asi Lacewings,ale při spojení ino a skořice , budete mít skořicové ino v čisté základní barvě,bez kresby.

5.6.2020 06:38
JoPe

XXX.XXX.82.6

hersyko napsal(a):
V tomto případě u andulek, máte na mysli asi Lacewings,ale při spojení ino a skořice , budete mít skořicové ino v čisté základní barvě,bez kresby.

Tady šlo o příklad přirovnání vizuálního propojení barev. U těch andulek mi dává samec lutino/skořici/modrou x šedozelená samice/modrou mladé samce šedozelené a šedé štěpitelnéí na ino a samice lutino a lutino skořice.

5.6.2020 10:14
hersyko

XXX.XXX.144.116

JoPe napsal(a):
Tady šlo o příklad přirovnání vizuálního propojení barev. U těch andulek mi dává samec lutino/skořici/modrou x šedozelená samice/modrou mladé samce šedozelené a šedé štěpitelnéí na ino a samice lutino a lutino skořice.

Ano ,ale lutino skořice ,bez kresby. Otázka je co je pro vás ino skořice pravděpodobně Lacewing ,jak jsem pochopil,ale tak tomu není. Jestliže párujete jak píšete ,tak vám samec štěpí na Lacewings ,nikoliv skořici.

alfonzo

5.6.2020 10:45
alfonzo

XXX.XXX.0.243

A zde potom dochází na základě záměny pojmů s pojímáním k těmto situacím.Sic ty cizí názvy také používám,ale silně je nesnáším.Proč se v naší zemi nebavíme česky jako to bylo před lety,cizí názvy jsme znali.Máme tak obrovskou slovní zásobu,že nemáme konkurenci a stále se natřásáme poangličtěnými výrazy.Jeden výraz mají pro deset věcí,je to dáno IQ národa,více slov by si totiž nezapamatovali.
Takže se přete o kresbě,což je krajka.Skořice je odstín barev,zesvětlení s určitými pravidly rozložení,vlastně dvě různé mutace.

5.6.2020 11:04
JoPe

XXX.XXX.82.6

hersyko napsal(a):
Ano ,ale lutino skořice ,bez kresby. Otázka je co je pro vás ino skořice pravděpodobně Lacewing ,jak jsem pochopil,ale tak tomu není. Jestliže párujete jak píšete ,tak vám samec štěpí na Lacewings ,nikoliv skořici.

Zadavatel řešil penanty a já uvedl jedno z přirovnání dalších druhů papoušků. U andulek v genetické kalkulačce v oddíle sex - linked nejsou nikde krajková křídla - lacewing, ale je za to zřejmě považována kombinace ino a cinnamon. Jestli to je jinak, tak to prosím vysvětlete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík