Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ad11

29.5.2020 00:07
ad11

XXX.XXX.215.53

Dobry den, chtela bych poprosit o radu. Nedavno jsme nasli venku andulku, hledali jsme majitele, ale po neuspechu jsme se rozhodli si ji nechat. Vypadala zanedbane a na zobaku i u oka mela bily povlak a stroupky, pravdepodobne vapenka.. zkusili jsme olej a zabralo to. Ted se ji to udelalo u oka znova a vypadaly ji tam i pericka ( jen na leve strane, zprava je uplne v poradku). Jinak uz je lepsi, je cila, casto stebeta, ji taky dost, akorat je hodne placha, kdyz uz se mi ji podarilo trochu ochocit, musela jsem ji zas zacit mazat to oko a to se muze zblaznit. Na veterinu ji brat moc nechci, protoze uz takhle dokaze bejt dost vydesena a prej jim to nedela moc dobre. Jelikoz jsem zacatecnik a mame ji teprv neco pres mesic, chtela bych se poradit, co s tim okem nebo jak postupovat. Mozna ji neco chybi, krmime prosem a doplnkovym krmivem, zeleninu ovoce do ni dostat zatim nemuzem. Budu rada za kazdou radu! Predem diky moc.

29.5.2020 02:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Dejte foto, zda jde opravdu o vápenku...
Kupte na veterině (natáhnout do stříkačky 0,1ml) přípravek Ivermectin nebo Ivomec - který se aplikuje 1 kapkou pod křídlo, kde je malá část odhalené kůže - jakoby v podpaždí a po 10-ti dnech se proces zopakujte. Přípravek se vstřebá do organismu a roztoče otráví. A akce se opakuje z důvodu, kdy se vylíhnou vajíčka, aby opravdu proces léčby byl 100%.

vše dřevené spalte, klec dezinfikujte
Krmte proso (všechny barvy), lesknici, oves (oba) atd....+ klidně celý drn trávy i se zemí, klasy trav v různém stádiu mléčné zralosti...atd.
k dispozici grit, sepiovku

29.5.2020 03:00
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

klidně s ní zajděte na tu veterinu, tam budou přesně vědět co jí je a dají vám něco na vyléčení. Je to "jenom" andulka, ale když bude fit, tak se líp ochočí. Navíc když s ní bude manipulovat veterinář, tak si vás nebude spojovat s tím natíráním. Před lety mi radil jeden "chovatel" když jsem si koupil kašlající amadinu diamantovou, abych s ní praštil o zem, že je to jen takový vrabec. Na veterině mi ji vyléčili a měla spoustu mladých a byla vzorná "máma".

Přidejte reakci

Přidat smajlík