Rosela pestrá rubino

Prodám Roselu pestrou - Prodám samce Rubína, 6 let, kvalitní barva, pravide...
Dobrý den pomohl by jste mi prosím někdo s určením pohlaví Rosel Pestrých.
Koupil jsem je jako pár jsou staré 1 rok.
Mají tam budku a nejeví žádný zájem tak nevím jestli jsou to dva samci nebo samice.
Děkuji za odpověď.
Valentko
XXX.XXX.116.66
Niesom si na 100% istí ale povedal by som že minimálne jeden z nich je samec. Ale niesom skúsený chovateľ tak sa radše spýtajte skusenejších.
Valentko
XXX.XXX.116.66
peet888
napsal(a):
Spíše dvě samice
Prvá fotka tam má tá rozela v popredí dosť výrazný zobák a hlavu. A to je znak samcov. U tej druhej rozely by som povedal že to jeskôr samica. Ale niesom si istý. Určite tu sú aj skúsenejší ako ja.
Valentko
napsal(a):
Prvá fotka tam má tá rozela v popredí dosť výrazný zobák a hlavu. A to je znak samcov. U tej druhej rozely by som povedal že to jeskôr samica. Ale niesom si istý. Určite tu sú aj skúsenejší ako ja.
Valentko, milý mladý příteli můžeš mít pravdu, ale někdy je obtížné i na živo určit, natož podle fotky. Na to jak jsi mladý (12 -13) let, tak necháváš dojem dospělého člověka, klobouk dolů... v tomto se mnou bude souhlasit víc lidí a je také dobré, že se v dnešní době vůbec vyskytnou v chovatelství nějací mládežníci. Bohužel zde přestal působit jtkromer - tak nějak tvůj zdejší dozor a nikdo jiný se k tomu nemá, tak bych tě chtěl upozornit ve tvém vlastním zájmu, aby jsi zbytečně "nepřepálil" start. Mám tím na mysli obecně tvé odpovědi. Bylo by vhodné tzv. "sledovat cvrkot" a když přispívat, tak pokud možno vlastní zkušeností a na tu je potřeba nějakou chvíli počkat až si budeš " istý a skůsenější". Není nutné odpovídat na všechny dotazy za každou cenu. Jinak opravdu nic ve zlém a doufám,že jsi porozuměl, ať se ti vše daří.
Samec - má větší a hranatější hlavu
- celkově má jasnější zbarvení
- po prvním přepeření ( po jednom roce ) mu mizí světlý pásek na spodní straně křídla
Samice - menší a kulatější hlava
- matnější zbarvení
- bílý pásek zůstává
Já se při určení pohlaví soustředím na hlavu. Samec ikdyž je mladý, tak ta hranatější hlava je celkem dobře znatelná.
Všechny mé samice mají holý kroužek okolo oka. Samci mají opeření až k oku.
Foto není detailní, ale myslím, že první je samec. Mám dojem, že má jasnějši i bílou skvrnu na krku.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
JoPe,naprosto s vámi souhlasím,12.4.2020,položí začátečnický dotaz k chovu andulek,nic o chovatelství neví,neuběhne ani měsíc a odpovídá fundovaně téměř ve všech diskuzích,není to projev dvanáctiletého kluka,mám v jeho věku vnoučata,dobře se učí,mají sice jiné zájmy než chovatelství,ale jejich slovní zásoba a slovní obraty jsou jinde než má tento diskutující.Buďto lže o svém věku,nebo mu někdo u PC radí.
O nic nejde,diskutujeme hlavně o papoušcích,začínám mít dojem,že k papouškům je stále blíže,začíná papouškovat vyčtené výroky druhých.
Jimu
napsal(a):
Samec - má větší a hranatější hlavu
- celkově má jasnější zbarvení
- po prvním přepeření ( po jednom roce ) mu mizí světlý pásek na spodní straně křídla
Samice - menší a kulatější hlava
- matnější zbarvení
- bílý pásek zůstává
Já se při určení pohlaví soustředím na hlavu. Samec ikdyž je mladý, tak ta hranatější hlava je celkem dobře znatelná.
Všechny mé samice mají holý kroužek okolo oka. Samci mají opeření až k oku.
Foto není detailní, ale myslím, že první je samec. Mám dojem, že má jasnějši i bílou skvrnu na krku.
To máte pravdu,toto jsou obecně známá pravidla, která platí a týkají se rosel tzv.přírodního typu a jim podobným.Pak jsou ještě ty ostatní např.lutino, rubino, albino, a.pastel a další, mnohými zatracované mutace a u těch to tak jednoduché není, pokud neznáte jejich rodiče. Nechci dokola opakovat, jak se mnozí zkušení chovatelé spletli a párovali ptáky stejného pohlaví. Takže pokud někdo chce rychlou a jistou odpověď, tak dotaz s fotkou na fauně nemusí pomoct. DNA je skvělá věc a těch případů, kdy to neklaplo je málo. Někdy za chybným výsledkem může stát lidský faktor v podobě chovatele a nemusí tím být laboratoř. Jak dobře víme, chyby si málo kdo přizná a někoho pomluvit a udělat mu špatnou reklamu je velmi snadné.
bb-k
napsal(a):
Myslím si,že je to pár-víc mě udivuje,,teď" jsem je koupil,mají rok,budku a nic.Si připadám,že jen já čekám roky a zkouším
Jako pár to opravdu vypadá, důvodů proč nejeví zájem může být mnoho chce to zkoušet a vylučující metodou tomu přijít na kloub, zkuste dát druhou budku třeba z přírodního kmene, můžete zkusit upravit potravu atd. Ještě není pozdě klidně ještě můžou sednout.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,podle mého názoru se jedná o pár ,ale výjimky potvrzují pravidlo.V chovatelství se musíte opevnit myslí na to,že úspěch je minimální,zasahujeme do čeho nemáme právo zasahovat,víme jen malé procento věcí k tomu co zvířata opravdu potřebují.Buďme rádi,že to jde alespoň trošku,že má člověk ze svých svěřenců kousek radosti.