Pole s prosem Olomoucko

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2020 22:14
perejil

XXX.XXX.145.3

Zdravím chovatelé tak objevil už někdo v okolí?

29.5.2020 23:15
alex66

XXX.XXX.32.110

Nebyl tu stejný dotaz i loni ?

30.5.2020 00:24
hzp

XXX.XXX.83.72

Asi týpek, co není ochoten brnknout obecně známým zemědělcům v regionu, jestli by si za stovku nebo dvě nemohl nažnout trochu prosa v mléčné zralosti. Nechápu.

30.5.2020 04:33
mirous

XXX.XXX.47.107

Dobrý den podle mě jde o tzv polní pich ( krádež ) a to proso se teprve nedávno selo a někdo teprve seje.

30.5.2020 07:50
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

mirous napsal(a):
Dobrý den podle mě jde o tzv polní pich ( krádež ) a to proso se teprve nedávno selo a někdo teprve seje.

Je to sice pych,ale je to zajímavé slovo, které se dnes již moc nepoužívá. Zde je jeho definice,jestli to někoho zajímá.

https://www.mojecestina.cz/article/2016081601-vyjmenovana-slova-polni-vodni-a-lesni-pych

Na druhou stranu to děláme rovněž. U nás sice proso nepěstují,ale zase chodíme na klásky obilí. Oni by se mohly považovat i klasy trav za pych ,pokud nejsou z vlastního pozemku. Hlavní aby nevznikla škoda pošlapáním větší,než užitek z pár klásků.
Já to řeším, že si naseji dva záhony Senegalu a někdy i zeleného prosa. Trvá to déle ale přeci.

alfonzo

30.5.2020 12:59
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Hlavně,aby si to někdo nevzal špatně,pí..ní v přírodě zakázáno není.

30.5.2020 14:34
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

alfonzo napsal(a):
Hlavně,aby si to někdo nevzal špatně,pí..ní v přírodě zakázáno není.

Aha,to mě nedošlo. Pich se tedy může. Čeština je kouzelná.

30.5.2020 20:53
perejil

XXX.XXX.145.3

alex66 napsal(a):
Nebyl tu stejný dotaz i loni ?

No a? Tohle si pamatujete ale odpověď stejně nemáte nebo neznáte tak raději nereagujte....

30.5.2020 22:31
alex66

XXX.XXX.32.99

perejil napsal(a):
No a? Tohle si pamatujete ale odpověď stejně nemáte nebo neznáte tak raději nereagujte....

A kolik jste těch odpovědí dostal ? Ani jednu.

30.5.2020 22:38
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

pterodactyll napsal(a):
Je to sice pych,ale je to zajímavé slovo, které se dnes již moc nepoužívá. Zde je jeho definice,jestli to někoho zajímá.

https://www.mojecestina.cz/article/2016081601-vyjmenovana-slova-polni-vodni-a-lesni-pych

Na druhou stranu to děláme rovněž. U nás sice proso nepěstují,ale zase chodíme na klásky obilí. Oni by se mohly považovat i klasy trav za pych ,pokud nejsou z vlastního pozemku. Hlavní aby nevznikla škoda pošlapáním větší,než užitek z pár klásků.
Já to řeším, že si naseji dva záhony Senegalu a někdy i zeleného prosa. Trvá to déle ale přeci.

Doufám, že si tu vámi poslanou definici slova přečtou i ti co je čeština nezajímá. Ono opravdu pych a pích je něco jiného, ikdyž v realitě je to s tím tvrdým a měkým mnohdy problém.
Dět mají dlouhé prázdniny a i hraním s významem českých slov se učí logicky myslet.
Ale je to dnes většinou netrápí.

alfonzo

30.5.2020 22:45
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Zdravím,pane Moudivláčku,máte pravdu,ten pich s měkkým opravdu bývá jaksi problém velký.

30.5.2020 22:46
perejil

XXX.XXX.145.3

Panebože...to snad ne...

31.5.2020 07:39
JoPe

XXX.XXX.82.6

alfonzo napsal(a):
Zdravím,pane Moudivláčku,máte pravdu,ten pich s měkkým opravdu bývá jaksi problém velký.

Klidně spolu pokračujte v předávání zkušeností, ať se ještě něco dovíme, jestli to rozjedete, tak až po 22h a do rána příspěvky zlikvidovat.

31.5.2020 08:38
atobajus

XXX.XXX.195.189

perejil napsal(a):
Panebože...to snad ne...

Přesně takhle jsem reagoval, když jsem si přečetl váš úvodní (zakládající) příspěvek. Každé pole má totiž svého majitele a vy se tu klidně veřejně ptáte kde nějaké leží aby se mohlo vyrabovat. Pěstitelé prosa si nemusí stěžovat už jen na počasí, ale i na parazitující chovatele.

31.5.2020 18:16
helixas

XXX.XXX.128.124

Už i na ifaune funguje organizovaný zločin🤔. Kde asi má Perejil zahradu? Také by se tam dalo něco pěkného natrhat.

31.5.2020 21:19
perejil

XXX.XXX.145.3

atobajus napsal(a):
Přesně takhle jsem reagoval, když jsem si přečetl váš úvodní (zakládající) příspěvek. Každé pole má totiž svého majitele a vy se tu klidně veřejně ptáte kde nějaké leží aby se mohlo vyrabovat. Pěstitelé prosa si nemusí stěžovat už jen na počasí, ale i na parazitující chovatele.

To snad ne... A to si myslíte, že těch pár klásku opravdu zdecimuje zemědělce popřípadě jejich zisk...? Nebuďte naivní...Když přijde vichr a bouře a čtvrtinu pole to poláme a uschne tak co? Taky tragédie ve stylu bude o 10 kilo prosa méňe tak jej zdražímě o 3 kč na kilo? Zamyslete se nad tím trochu....

31.5.2020 21:20
perejil

XXX.XXX.145.3

helixas napsal(a):
Už i na ifaune funguje organizovaný zločin🤔. Kde asi má Perejil zahradu? Také by se tam dalo něco pěkného natrhat.

Mohu Vás uklidnit... žádnou nemám... asi proto si ho nemohu sám vypěstovat a musím ho jít krást ve "velkém" na pole stačí Vám to takhle?

31.5.2020 23:42
cvrdlikacek

XXX.XXX.6.155

Já nevím,ale proso můžete zkusit i za oknem v truhliku a nezralé sklízet aniž by jste ,,kradl" 😂 nebo místo prosa jít do krámu,koupit salát,jablka,mrkev atd atd...a pořád dobrý 😂 ale takhle se ptát kde můžete nakrast je vážně blbost 😂

1.6.2020 04:49
atobajus

XXX.XXX.195.189

perejil napsal(a):
To snad ne... A to si myslíte, že těch pár klásku opravdu zdecimuje zemědělce popřípadě jejich zisk...? Nebuďte naivní...Když přijde vichr a bouře a čtvrtinu pole to poláme a uschne tak co? Taky tragédie ve stylu bude o 10 kilo prosa méňe tak jej zdražímě o 3 kč na kilo? Zamyslete se nad tím trochu....

Je vidět, že jste opravdu z paneláku a nic jste nepěstoval. Věřte, že je hodně nepříjemné si něco pěstovat a pak zjistit, že vám do toho lezou cizí lidi a i když berou v malém tak to hodně zamrzí a nasere.
Zkuste se zamyslet Vy a sám nad sebou, pokud jste toho schopen.

1.6.2020 07:12
helixas

XXX.XXX.128.124

Já jsem v klidu. Vzdy je možnost a nekrast a ničit cizím lidem jejich práci. Jen stačí chtít. Už dávno nejsou časy všechno patří všem....

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.6.2020 07:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

perejil napsal(a):

Vy sa zamyslite nad tým, ako by vyzerali tie polia keby sa každý chovatel správal ako vy,

1.6.2020 07:26
Kokr

XXX.XXX.85.112

atobajus napsal(a):
Je vidět, že jste opravdu z paneláku a nic jste nepěstoval. Věřte, že je hodně nepříjemné si něco pěstovat a pak zjistit, že vám do toho lezou cizí lidi a i když berou v malém tak to hodně zamrzí a nasere.
Zkuste se zamyslet Vy a sám nad sebou, pokud jste toho schopen.

Naprostý souhlas! Já si senegalské proso pěstuji sám a úplně mi stačí co sežerou vrabci a jiní volně žijící ptáci. A ještě, aby mi to někdo kradl?!

1.6.2020 11:39
pavon

XXX.XXX.148.89

Kokr napsal(a):
Naprostý souhlas! Já si senegalské proso pěstuji sám a úplně mi stačí co sežerou vrabci a jiní volně žijící ptáci. A ještě, aby mi to někdo kradl?!

K těm vrabcům bych já ještě přidal boj se suchem,krtky a plevelem a letošní sklizeň senegalu bude katastrofální.

1.6.2020 12:00
Kokr

XXX.XXX.85.112

Vidím že taky pěstujete, pěkně jste mě doplnil!

1.6.2020 12:07
euw

XXX.XXX.131.79

perejil napsal(a):
Zdravím chovatelé tak objevil už někdo v okolí?

Nachytať Vás tak na mojom 20 árovom poli s prosom ako ho kradnete......
Asi by to pre Vás nedopadlo moc dobre.

1.6.2020 16:35
hzp

XXX.XXX.83.72

Zrovna si říkám, že bych se za zadavatelem stavil, a vybral si něco bez placení do chovu. Stejně mu to může chcípnout, tak co, ho neubude.
Fakt zajímavé uvažování -někdo má velké pole, tak ho neubude.
Vy máte asi malý chov, tak já si vezmu jen něco malého, nebojte.

Přidejte reakci

Přidat smajlík