Číňani, patagonci a mníšci v jedné voliéře

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.5.2020 09:41

Dobrý den, chtěl bych zkusit společný chov ve voliéře. Vím že Patagonci s mníškama jdou dohromady. Takže spíš řeším ty Číňany. Voliéra venek 7x3,3x2 m, vnitřek 3,5x3,5x2m. Děkuji za všechny slušné názory. S pozdravem
Pavel Hrdlička

31.5.2020 20:06
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Tak tuto otázku jsem dal před pár lety. bez odezvy.
Voliéra 2 krát dva a zálet stejný. Pár patagonských a 2,1 čínských, protože mně mojí blbostí závěrem krmného pultu 4 ulétli. Nyní patagonští sedí. Vše v pohodě. a jen teoreticky můj názor.
Oba druhy z jižní polokoule je plus. Jiná hnízda, další plus. Tak bych to zavedl jako sourodou skupinu. Co na to odborníci?

1.6.2020 19:00

Děkuji za názor. Asi to zkusím po 2-ou párech od každého.
S pozdravem
Pavel Hrdlička

svejk74

2.6.2020 13:39
svejk74

XXX.XXX.182.200

Já měl v okrasné šestiúhelníkové voliéře tři páry číňanů jeden pár patagonců a dva páry mnichů a žili spolu v pohodě. Číňani odchovávají i mniši ale bohužel patagonci mi ulétli dříve než byli dospělý.
Jen se připravte na to že je to jedna z nejhlučnějšších voliér jakou můžete složit. Byl to opravdu rachot hlavně když tam byli ti patagonci s číňanama

2.6.2020 17:22

Děkuju za informace, už se těším.
Miluju sousedy. 😁

5.6.2020 13:10
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Moudivláček napsal(a):
Tak tuto otázku jsem dal před pár lety. bez odezvy.
Voliéra 2 krát dva a zálet stejný. Pár patagonských a 2,1 čínských, protože mně mojí blbostí závěrem krmného pultu 4 ulétli. Nyní patagonští sedí. Vše v pohodě. a jen teoreticky můj názor.
Oba druhy z jižní polokoule je plus. Jiná hnízda, další plus. Tak bych to zavedl jako sourodou skupinu. Co na to odborníci?

Tak po dvou letech zase nic, jen jedna reakce z praxe, které si cením. Odborníci jsou, ale rady dávat zadarmo asi nechtějí, ikdyž se jedná o papoušky pár do 6000 Kč, takže o nic nejde. Pro začátečníky je to cenná diskuze, ale asi jsem mimo realitu a žiji v minulém světě.

Přidejte reakci

Přidat smajlík