Okrasné ptactvo

Prodám Roselu pestrou - Dobrý den prodám rosely spevaky Alexandry malé andu...
Dobrý den,mám pár rozel pestrých,letos mají 4 mladé,je jim 10 dnů a rodiče nechtějí přijímat vaječnou míchanici.Dělám ji z vař. vejce,suchého rohlíku,zkoušel jsem do toho přidávat mrkev,salát ale nechtějí to žrát.Jediné co trochu žerou mimo klasického krmení je samotný bílek.Myslíte,že by pomohlo přikrmování dokrmovací směsí?Je to jejich druhá chovná sezóna,vloni obě snůšky uhynuly do jednoho týdne.Děkuji za odpovědi
pepa2
napsal(a):
Dobrý den,mám pár rozel pestrých,letos mají 4 mladé,je jim 10 dnů a rodiče nechtějí přijímat vaječnou míchanici.Dělám ji z vař. vejce,suchého rohlíku,zkoušel jsem do toho přidávat mrkev,salát ale nechtějí to žrát.Jediné co trochu žerou mimo klasického krmení je samotný bílek.Myslíte,že by pomohlo přikrmování dokrmovací směsí?Je to jejich druhá chovná sezóna,vloni obě snůšky uhynuly do jednoho týdne.Děkuji za odpovědi
Dobrý den. Vybodněte se na míchanici, uvařte vajíčko na tvrdo, rozřízněte ho pak celé i se skořápkou na půl a dejte jim ho tak, k tomu podávejte namočenou nebo naklíčenou směs zrnin a zelené krmení.
pepa2
napsal(a):
Znám spoustu chovatelů, co míchanici nedávají vůbec.
odchov mladých nestojí na vaječné míchanici, dávejte jim pestrou nabídku zrnin a zeleného krmení. Žabinec ptačinec, levanduli (květy i po odkvětu se semeny) různé plevele a trávy. Mě braly i moučné červy. Květy růží, ibišků syrských, prostě všeho co máte v okolí. Oni si vyberou a budou krmit jako o závod.