Dobrý den potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si samce a samici, abych sestavil pár. Jsou staré rok a půl. Mám je už asi dva měsíce, mají tam budku 30×60 cm a kmenovou budku o rozměrech 25×50 cm. Rosely se vůbec nekrmí a nejeví o budky zájem. Tak nevím jestli to jsou dva samci. Zpestřil jsem i starvu a nic. Myslíte že by mohli mít tento rok, ještě mladé. Nebo poradil by jste mi prosím, někdo jak ještě ji spestřit. Jsem začátečník. Děkuji za odpovědi.
hotovec
napsal(a):
Dobrý den potřeboval bych poradit. Pořídil jsem si samce a samici, abych sestavil pár. Jsou staré rok a půl. Mám je už asi dva měsíce, mají tam budku 30×60 cm a kmenovou budku o rozměrech 25×50 cm. Rosely se vůbec nekrmí a nejeví o budky zájem. Tak nevím jestli to jsou dva samci. Zpestřil jsem i starvu a nic. Myslíte že by mohli mít tento rok, ještě mladé. Nebo poradil by jste mi prosím, někdo jak ještě ji spestřit. Jsem začátečník. Děkuji za odpovědi.
Chce to foto ,ale letos bude za chvíli po sezoně, ptáci už pomalu začínají pelíchat a to jejich aktivita ohledně rozmnožování pomalu končí.
hotovec
napsal(a):
foto
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Pestrá přírodní samec,skořicová samice.
hotovec
napsal(a):
A oni se krmí jen když hnízdí, nebo furt jako andulky? Není možné že si nemuseli sednou ?? Nemám třeba vyměnit samici nebo samce. Nebo mám tomu dát čas. Na příští rok.
Jak který pár ,některý se krmí jen v období hnízdění a v průběhu roku vůbec. Nemusí si být sympatičtí , dejte tomu ještě čas, někdy se stane, že když jiného nemají, tak si na sebe nakonec zvyknou, jako u lidí..
hotovec
napsal(a):
A oni se krmí jen když hnízdí, nebo furt jako andulky? Není možné že si nemuseli sednou ?? Nemám třeba vyměnit samici nebo samce. Nebo mám tomu dát čas. Na příští rok.
Rozumím tomu že to jsou lońské kusy? Dle mne je to pár, můžou se pokrmovat, ale hlavně se krmí v toku, nic nevyměńujte a vyčkejte další sezonu. Ne každé hnízdí v roce.