Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2020 08:20
demlis

XXX.XXX.202.64

Dobrý den , setkal se někdo s tim ,ze mel u mládat červené očí? 1,1 žlutý , maji 4 mladé a 3 maji červene oči.

alfonzo

5.6.2020 09:04
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Zdravím do Kout,podle všeho samec štěpí na lutino,ta červenooká mláďata jsou samice.Ale mezi těmi dalšími mláďaty budou někteří samci štěpit na lutino po otci,ale to nikdo nepozná,jedině kontrolní odchovy.

5.6.2020 22:38
vabl

XXX.XXX.0.251

u kakariků č.č. již existuje krom ino vázaného na pohlaví i NSL a falow - vše různě červenooké, ale s odlišnou dědičností.

6.6.2020 13:08
demlis

XXX.XXX.34.150

vabl napsal(a):
u kakariků č.č. již existuje krom ino vázaného na pohlaví i NSL a falow - vše různě červenooké, ale s odlišnou dědičností.

A NSL je co?

6.6.2020 13:17
papouch.rex

XXX.XXX.93.10

demlis napsal(a):
A NSL je co?

non sex linked - ino které není vázáno na pohlaví.

není možné, že jsou mláďata obyčejná skořice? Oči by pak ztmavly jestli se nepletu

6.6.2020 14:37
Querido

XXX.XXX.83.193

Kakarik lutino neexistuje , buď máte škorice alebo fallow

alfonzo

6.6.2020 16:18
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Querido
Ještě hodně polévky budete muset sníst,aby ste mohl správně odpověďět na diskuzi.Sice jsem odpovědět také příliš rychle,aniž bych znal stáří mláďat,ale napsal jsem lutino,protože lutina jsem mnohokráte viděl,červené oko,stejně i plavá mutace i v dospělosti na rozdíl od skořice,která má jako dospělý pták oko červenohnědé.Třeba to demlis upřesní se stářím mláďat.

6.6.2020 19:15
atobajus

XXX.XXX.195.189

demlis napsal(a):
Dobrý den , setkal se někdo s tim ,ze mel u mládat červené očí? 1,1 žlutý , maji 4 mladé a 3 maji červene oči.

Váš žlutý pár nejspíš štěpí na fallow.

6.6.2020 19:37
frodik

XXX.XXX.233.6

alfonzo napsal(a):
Querido
Ještě hodně polévky budete muset sníst,aby ste mohl správně odpověďět na diskuzi.Sice jsem odpovědět také příliš rychle,aniž bych znal stáří mláďat,ale napsal jsem lutino,protože lutina jsem mnohokráte viděl,červené oko,stejně i plavá mutace i v dospělosti na rozdíl od skořice,která má jako dospělý pták oko červenohnědé.Třeba to demlis upřesní se stářím mláďat.

Mutaci ino stále nikdo neodchoval o této problematice jsem diskutoval s p.Šarounem což je dle mého jeden z mála co genetice opravdu rozumí a má přehled. Tyto tzv. lutina jsou žlutí ptáci (kombinace recesivní a dominantní straky), kteří jsou z větší části plaví proto ty červené oči a z menší skořicoví a těm jak je známo oko ztmavne.

6.6.2020 20:54
demlis

XXX.XXX.150.114

Děkuju za reakce mláďata jsou cca 5 deni

Přidejte reakci

Přidat smajlík