Papoušek královský a červenokřídlý

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2020 14:58
jimi105

XXX.XXX.239.243

Dobrý den. Chtěl sem se zeptat jestli nebude mít někdo na prodej letošní mladé papouška královského nebo cervenokridleho že společné voliery. Pokud ano prosím o kontakt. Děkuji

7.6.2020 21:04
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

králováci se společně s červenokřídlými asi chovat nedají, měl jsem je pár roků vedle sebe ve voliérách a napadali se a dělali vyrvál. Musel jsem je kvůli sousedům dát od sebe přes jednu voliéru a dali pokoj. Letos jsem králováky po 12letech prodal a červenokřídlí ztichli, už se nemají s kým hádat.

7.6.2020 21:11
jimi105

XXX.XXX.239.243

Ano věřím že každý Papoušek je originál. Už sem viděl spoustu fotek kdy byli ve velkých volierach společně. Proto bych rád odchovy že společných volier

8.6.2020 04:35
exotchov

XXX.XXX.168.151

Skousel jsem ,neslo to. nafotit se da ledacos realita je vsak jina. Ale je mozne ze se to jednomu s tisice povedlo. Za me spolecne chovy viceru druhu jsou pokus a omyl. chovam ptactvo pres tricet let,tak sem ledacos videl,ale nebudu vam to rozmlouvat.

8.6.2020 09:12
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

ono to možná pasuje nějaký rok a potom se poperou a pták s ukousnutou nohou není nic moc na podívání a ještě máte výčitky.

8.6.2020 09:14
jimi105

XXX.XXX.47.76

Já se nedohaduji. Taky jste to zkoušel :). Byl sem u chovatelů kteří měli i rozely ve společné volieře a to by mě třeba nikdy nenapadlo. Rád bych měl větší okrasnou volieru na zahradě. Proto bych to chtěl zkusit poskládat z mladých letošních ptáků a ideálně že společných volier. Samozřejmě počítám s tím že v případě potřeby osazenstvo vyselektuji. Za každé zkušenosti sem samozřejmě vděčný. Všechny diskuze ohledně tohoto tématu jsem tady taky přečetl.

8.6.2020 11:10
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

já jsem je měl první roky jen vedle sebe, nebyli společně. Pokud jsou mladí tak se určitě snesou, ale až jdou do toku, tak si každý obhajuje svoje teritorium. Máte pravdu, že každý pták je jiný. Já jsem měl samce rozely pestré, který zabíjel všechnu droboť co se náhodou nedopatřením dostala do voliéry a jiní je mají společně s jinými ptáky a tolerují se. Jen jsem napsal svou zkušenost

8.6.2020 11:14
jimi105

XXX.XXX.47.76

Já jsem rád za každou zkušenost.
Proto sem tu dal tohle vlákno. A chtěl bych to zkusit s mladýma kteří byli ve společné volieře odchovani. Byl by to dobrý začátek. Teda pokud takové odchovy budou....

alfonzo

8.6.2020 11:33
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Nechápu vaši teorii nutnosti být odchován společně.Kupte mláďata od každého druhu kdekoli, dejte do společné voliéry,mláďata se snášet budou úplně normálně.
Jestli si však myslíte,že to soužití je dědičné tak jste trošku vedle,každý tvor na planetě je jedinečný.A to nepíšu výcucy z google,jen vlastní zkušenosti s podobnými projekty doma i u desítek dalších chovatelů během předešlých padesáti let.Jednou to šlo,příště nikoli.Poměr úspěchu a neúspěchu je bohužel velice nevlídný,"prostě člověk se do přírody sr´.t nemá".

8.6.2020 12:26
jimi105

XXX.XXX.47.76

Tohle není moje teorie. Tohle jsem četl přímo tady v článku na ifauna.cz. Jestli tedy němužu podle vás věřit ani tady publikoványm článkům tak pak nevim😊

Valentko

8.6.2020 13:06
Valentko

XXX.XXX.213.117

jimi105 napsal(a):
Tohle není moje teorie. Tohle jsem četl přímo tady v článku na ifauna.cz. Jestli tedy němužu podle vás věřit ani tady publikoványm článkům tak pak nevim😊

Viete ako to je každý chovateľ má iný názor. Niekto má takú skúsenosť a niekto má zase inú. Myslim si že tu na ifaune sa da zistiť dosť uzitočných rád.

alfonzo

8.6.2020 13:17
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Nepodsouvám,že to nejde,ale velikost voliéry,pokud nepůjde do extrému na to nemá tak velký vliv,záleží na memtalitě osazenstva.Jednomu se to vede,dalším X lidem to nejde.Jsem zastáncem nedráždit hada bosou nohou,ptáci se mohou v různých takovýchto společenstvích i pozabíjet a kdo je vinnen,ptáci v žádném případě.Chovatelství se odvíjí na jném zájmu než "kdo z koho".A jak píšu výše,chovám papoušky přes padesát let.Navštívil jsem stovky chovatelů a něco viděl,včetně vámi popisovaného pokusu různých společensví,někdy jsem zíral,že to vychází.
Můj kolega z práce měl uprostřed skalky okrasný domeček asi metr na metr půdorys,pět párů andul,pár korel,pár zpěváků,pár tyrkysáků a každoročně hejno odchovů a vše OK.Nic podobného ,bezproblémového jsem na takto malé rozloze nikdy neviděl.
Další chovatel,tři páry horáků,jeden červenokřídlých,vše OK včetně odchovů.Voliéra bez záletu,odhadem šest x čtyři metry.
Píšu jen dvě ukázky z mnoha dalších,se kterými jsem se setkal,prostě někdy se zadaří.

8.6.2020 13:51
jimi105

XXX.XXX.47.76

Já jsem rád za každou radu obzvláště když máte takovou praxi. Neříkám že mi něco podsouvate. Podle debat jsou různé názory na společný chov. A jak píšete někdy se zadari někdy ne. Chce to mít čas a osazenstvo sledovat a v případě potřeby zasáhnout.Jen sem vám psal kde jsem přišel na tu teorii odchovu že společné voliery. A chtěl sem tu teorii vyzkoušet. V inzerátu nikdo neuvede zda je odchov že společné voliery nebo ne. Ale tak trochu předpokládám že po tolerantních rodičích by mohl být i tolerantní odchov.Nějaké druhý jsem už choval i společně a samozřejmě i samostatně.Ale pak sem chov zrušil protože sem stavil dům. Teď je zase čas a chuť a hlavně zahrada tak začínám znovu.

alfonzo

8.6.2020 14:11
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Základem projektu se domnívám,že je dlouholetá zkušenost s danými druhy jako takovými chovanými samostatně včetně odchovů,mít vypozorované jejich zvyky a potřeby na odchov.Potom bych přistoupil ke zkoušce společného chovu.Jak jsem uvedl výše,proč experimentovat,když mohu mít voléry dvě.Mám také Ary vedle Kakaduú,jednoduché pletivo,komunikují spolu i kontaktně bez napadání a jsou to letití ptáci.Ale nebudu pokoušet vyříznout mezistěnu jen proto,že zrovna já si něco přeji.Byl jsem vychován ke vstřícnosti k druhým a nevnucovat jim vše co si myslím,tak se tak chovám i ke zvířatům.Ono stačí jen to ,co člověk napáchá ze své strany na základě vlastní blbosti,mohl bych o tom napsat knihu.

8.6.2020 18:32
marcel1972

XXX.XXX.157.204

Nevím proč, ale nám to zatím funguje.V jedné voliéře mimo jiné pára králováků a dvě páry červenokřídlých.Jedna má mladé,druhá sedí na vajíčkách,jenom královaci nic.Řekl bych ,že králováci jsou nejpohodovější ptáci z celého osazenstva.

8.6.2020 18:37
jimi105

XXX.XXX.239.243

marcel1972 napsal(a):
Nevím proč, ale nám to zatím funguje.V jedné voliéře mimo jiné pára králováků a dvě páry červenokřídlých.Jedna má mladé,druhá sedí na vajíčkách,jenom královaci nic.Řekl bych ,že králováci jsou nejpohodovější ptáci z celého osazenstva.

Mohl bych vás poprosit o kontakt? Popřípadě odkud jste měl bych o cervenokridle zájem. Dekuji

8.6.2020 19:01
marcel1972

XXX.XXX.157.204

jimi105 napsal(a):
Mohl bych vás poprosit o kontakt? Popřípadě odkud jste měl bych o cervenokridle zájem. Dekuji

Kroměříž,voliéra je na tamním výstavišti jako ukázková. 724609793

8.6.2020 19:13
pepa13

XXX.XXX.146.1

V ZOO Hluboká mají společný chov 1 páru papoušků královských a 1 červenokřídlých ve větší voliéře. Co jsem u nich včera chvíli stál, tak královačka menší červenokřídlé docela proháněla. Odchovy u nich vidět nebyly.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2020 14:05

No, nevím, zkusit to můžete. Ale taky se spíš kloním k tomu, že to nebude fungovat.

Máme pár královských vedle páru červenokřídlých a 2 párů horských. A samec často sedne na společnou stěnu a po ostatních sekne. Co jsem mluvila s chovateli králováků, všichni doporučovali chovat odděleně. Že dřív nebo později se jim do ostatních ptáků pustili a lítala krev. :( U červenokřídlých asi záleží na jedincích, my zkusili 2 páry (měli jsme starý pár + mladé). Mladí letos zasedli a jak se začali pojímat, naháněl mladší staršího tzv.do úmoru. Tak jsme museli starší pár hned oddělit. Je pravda, že se říká, že když společnou voliéru, tak spíše 3 páry a víc, aby se to hašteření rozdrobilo. A musím říct, že něco na tom asi bude. Měli jsme od podzima ve voliéře pár kakariků s pap.nádhernými a jakmile nádherná lezla na jaře dýl do budky, začal kakarik na nádherného útočit. Tak jsme je taky museli dát od sebe.

Za mě bych spíš k těm červenokřídlým dala nádherné či horské a pravdu 3-4 páry, jak místo dovolí.

10.6.2020 20:50
Snůpy

XXX.XXX.215.224

Dobrý den, sdělím pouze vlastní zkušenost : máme voliéru 5 x 2,5 x 2m. V ní už tři roky spolu žijí 1 pár královských, 1 pár červenokřídlých, 1 pár korel a 2 páry andulek, a důchodce kohout bažant zlatý. Před třemi lety tam byli tak nějak všichni vpuštění během jednoho léta. Voliéra je poměrně členítá co se týká zeleně, kryté ochranými koši ve tvaru válce různého průměru a výšky (stočené pletivo esafort s horním "víkem"). Dají se z rostlin při čištění sundat, protože jejich tvar papoušci redukují na rozměr koše. Rostliny : vrba, tůje smaragd, bambus, bobkovišeň a okrasné raviny. Máme voliéru před francouzským oknem jako druhou televizi a moc se nám to líbí. Během těch tří let zatím nedošlo k závažným problémům, tedy takovým aby se něco porvalo , nebo bylo nutno osazenstvo změnit. Co se týká odchovů, tak korely, andulky a červenokřídlý ano, královští jen vejce na zemi bez nasednutí.... Ale to je možná daň za společný chov. My máme voliéru pro potěšení a na podívání, takže pokud se vše nedaří ideálně, tak nevadí. Rosely rubina, pestré a penanti mají samozřejmě své soukromí, co pár to voliéra. Takže v našem případě to jde (královský a červenokřídlý), ale tím nechci říct že to je a musí být pravidlo, Mějte se hezky. V případě zájmu mohu poslat foto na soukromý mail.

10.6.2020 20:53
jimi105

XXX.XXX.239.243

Snůpy napsal(a):
Dobrý den, sdělím pouze vlastní zkušenost : máme voliéru 5 x 2,5 x 2m. V ní už tři roky spolu žijí 1 pár královských, 1 pár červenokřídlých, 1 pár korel a 2 páry andulek, a důchodce kohout bažant zlatý. Před třemi lety tam byli tak nějak všichni vpuštění během jednoho léta. Voliéra je poměrně členítá co se týká zeleně, kryté ochranými koši ve tvaru válce různého průměru a výšky (stočené pletivo esafort s horním "víkem"). Dají se z rostlin při čištění sundat, protože jejich tvar papoušci redukují na rozměr koše. Rostliny : vrba, tůje smaragd, bambus, bobkovišeň a okrasné raviny. Máme voliéru před francouzským oknem jako druhou televizi a moc se nám to líbí. Během těch tří let zatím nedošlo k závažným problémům, tedy takovým aby se něco porvalo , nebo bylo nutno osazenstvo změnit. Co se týká odchovů, tak korely, andulky a červenokřídlý ano, královští jen vejce na zemi bez nasednutí.... Ale to je možná daň za společný chov. My máme voliéru pro potěšení a na podívání, takže pokud se vše nedaří ideálně, tak nevadí. Rosely rubina, pestré a penanti mají samozřejmě své soukromí, co pár to voliéra. Takže v našem případě to jde (královský a červenokřídlý), ale tím nechci říct že to je a musí být pravidlo, Mějte se hezky. V případě zájmu mohu poslat foto na soukromý mail.

Moc děkuji za info. Pokud by vám nevadilo zaslat foto jen pro inspiraci budu moc rád. Email tihlicka@gmail.com. Dekuji

10.6.2020 21:06
cvrdlikacek

XXX.XXX.90.52

Také poprosim..smrndulin123@seznam.cz

10.6.2020 21:15
Snůpy

XXX.XXX.215.224

Ano, zítra nafotím a pošlu fota. Pokud pro Vás není daleko Hrušky u Břeclavi, můžete se stavit podívat. Aby to nevypadalo že tady šířím nějaké bludy nepravdivé.....

11.6.2020 04:14

Mohu poprosit také o foto? pommovi@seznam.cz. Děkuji.

11.6.2020 06:18
Karel1979

XXX.XXX.175.168

Dobrý den možná by bylo lepší dát foto sem díky chci to taky vidět info@tespostavebni.cz

18.6.2020 14:18
copanek.calfa

XXX.XXX.249.144

Dobrý den podívejte se na moji voliéru kde mám vyfocené dospělé 6 leté páry papouška královského a papouška červenokřídlého ve společné volieře jsou spolu 3 roky a mám tam ještě páru papouška nádherného. Ten nádherný mi chodil samec krmit mladé do budky ke kralovakům a normálně mu to trpěly. Samci nádherného a královského jsou spolu pořád na zemi zobou popadané zrní, větvičky a normálně se tolerují. Je pravda že královský a červenokřídlý se moc nemusí, ale zatím nebyl problém. Mám královského opravdu klidné povahy a pokud mu červenokřídlý nechodí obtěžovat samici (což v době toku dělá) jeho mu asi nestačí tak si ho absolutně nevšímá. Navíc mi pára kralovaků zasedne až v květnu a to už jsou červenokřídlý, Horáci, nadherní v budkách a krmí mladé kteří mají 14 dní cca. Později když mláďata vylétnou z budky tak se tím nenechají rušit. Spoustu chovatelů slyším jak říkají, že soused jim začal sekat vedle na pozemku trávu a přišly o mladé způsobené vyrušením samice je ušlapala nebo jinak usmrtila. Já sekám trávu normálně každý týden sekačkou i křovinořezem a nebo cca 10 m od voliery řežu dřevo na cirkulárce a nemám problém. Asi jsem měl štěstí na klidné. Samozřejmě to nemusí být pravidlo.

18.6.2020 19:52

copanek.calfa napsal(a):
Dobrý den podívejte se na moji voliéru kde mám vyfocené dospělé 6 leté páry papouška královského a papouška červenokřídlého ve společné volieře jsou spolu 3 roky a mám tam ještě páru papouška nádherného. Ten nádherný mi chodil samec krmit mladé do budky ke kralovakům a normálně mu to trpěly. Samci nádherného a královského jsou spolu pořád na zemi zobou popadané zrní, větvičky a normálně se tolerují. Je pravda že královský a červenokřídlý se moc nemusí, ale zatím nebyl problém. Mám královského opravdu klidné povahy a pokud mu červenokřídlý nechodí obtěžovat samici (což v době toku dělá) jeho mu asi nestačí tak si ho absolutně nevšímá. Navíc mi pára kralovaků zasedne až v květnu a to už jsou červenokřídlý, Horáci, nadherní v budkách a krmí mladé kteří mají 14 dní cca. Později když mláďata vylétnou z budky tak se tím nenechají rušit. Spoustu chovatelů slyším jak říkají, že soused jim začal sekat vedle na pozemku trávu a přišly o mladé způsobené vyrušením samice je ušlapala nebo jinak usmrtila. Já sekám trávu normálně každý týden sekačkou i křovinořezem a nebo cca 10 m od voliery řežu dřevo na cirkulárce a nemám problém. Asi jsem měl štěstí na klidné. Samozřejmě to nemusí být pravidlo.

A jak velkou tu voliéru máte?

18.6.2020 20:23
copanek.calfa

XXX.XXX.249.144

16 m2 a budu na za měsíc až dohnizdi zvětšovat na 22 m2

24.7.2020 14:50
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

marcel1972 napsal(a):

Prosím jak to dopadlo ,když šli Králováci do toku?,A šli vůbec?Letošní rok ,zdá se být poněkud nepřející odchovům.

24.7.2020 19:23
luki10000

XXX.XXX.233.99

Horák lutino napsal(a):
Prosím jak to dopadlo ,když šli Králováci do toku?,A šli vůbec?Letošní rok ,zdá se být poněkud nepřející odchovům.

Tento rok, jeden z najlepsich na odchov! Aspon u mna...

24.7.2020 20:49
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

luki10000 napsal(a):
Tento rok, jeden z najlepsich na odchov! Aspon u mna...

To Vám přeji,mě letos chovný pár Korel co odchovává už 4 roky letos 3 s nůžky po 5 vejcích a všechny vejce čisté.

Siggi

10.1.2023 01:15
Siggi

XXX.XXX.121.118

A ještě otázka. Když můj kraloval samec povídá a pořídím mu samičku je pravda že přestane povídat?

10.1.2023 06:26
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Siggi napsal(a):
A ještě otázka. Když můj kraloval samec povídá a pořídím mu samičku je pravda že přestane povídat?

Nepřestane (povídat),ale začne komunikovat se samicí a Vy jim už nebudete rozumět.

Přidejte reakci

Přidat smajlík