Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.6.2020 18:52
chose Sadska

XXX.XXX.222.52

Dobrý den, Mám Kakariki, samice sedí na vejcích, samec padl. Je schopná to sama odkrmit? Díky za odpověd.

11.6.2020 19:52
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Záleží kolik jich bude mít, nechal bych jí max.tři a neměl by být problém. Nechte tři vylíhnout a zbytek vyhoďte.

12.6.2020 14:24
Mixi3362

XXX.XXX.163.34

Popřípadě než vyhazovat a zabíjet můžete dat někomu kdo Je dokrmi
Dejte ji krmitko s vodou a jídlem co nejblíž ke vchodu do budky

12.6.2020 18:13
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Mixi3362 napsal(a):
Popřípadě než vyhazovat a zabíjet můžete dat někomu kdo Je dokrmi
Dejte ji krmitko s vodou a jídlem co nejblíž ke vchodu do budky

Jestli si myslíte, když dáte misku o půl metru blíže k budce,že samice ukrmí 7-8 mladých,jste naivní. Než ji umořit,je lepší nechat jich méně a zbylá vejce před vylíhnutím vyhodit. Naopak je lepší když se občas proletí a protáhne. Musí ale nasbírat a naloupat pro čtyři,jinak krmí samec i ji. Že by ji od toho pomohla miska u budky je blbost. Kakariki se množí jako mouchy,je lepší nechat jich méně a nezmařit samici. Zde se přehnaný outlocit nemusí vyplatit. pochybuji že je bude někdo dokrmovat, navíc když to neumí.

12.6.2020 18:23
exotchov

XXX.XXX.168.151

Zbytecne neco nekomu vysvetlovat,ano dobra samice je schopna nekolikrat treba i sama odchovat nekolik mladych,muj pripad 5-6mladych ano,kdo neveri at prijede momentalne mam samici samotnou mladych 6kusu tesne pred vyletem z budky,jiz nekolikrat se me to stalo.

12.6.2020 18:43
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

exotchov napsal(a):
Zbytecne neco nekomu vysvetlovat,ano dobra samice je schopna nekolikrat treba i sama odchovat nekolik mladych,muj pripad 5-6mladych ano,kdo neveri at prijede momentalne mam samici samotnou mladych 6kusu tesne pred vyletem z budky,jiz nekolikrat se me to stalo.

Několikrát se to stalo? S co že tak padají?

12.6.2020 20:29
exotchov

XXX.XXX.168.151

pterodactyll napsal(a):
Několikrát se to stalo? S co že tak padají?

S co ze tak padaji? nerozumim ....

13.6.2020 13:12
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

exotchov napsal(a):
S co ze tak padaji? nerozumim ....

Pardon,to S tam nepatří. Já odchoval již stovky mladých a samec mě odešel jenom stářím,nikdy když krmil. Možná to bude tím, že nechávám max.šest mladých, většinou pět. Lepší je pro ně když v pohodě mají pěkných pět,než osm chudáčku. Samici bych nikdy nenutil samotnou krmit hodně mladých.

13.6.2020 15:09
exotchov

XXX.XXX.168.151

pterodactyll napsal(a):
Pardon,to S tam nepatří. Já odchoval již stovky mladých a samec mě odešel jenom stářím,nikdy když krmil. Možná to bude tím, že nechávám max.šest mladých, většinou pět. Lepší je pro ně když v pohodě mají pěkných pět,než osm chudáčku. Samici bych nikdy nenutil samotnou krmit hodně mladých.

Ano,plne s vami i souhlasim,odchoval jsem jiz take nejakou tu stovku mladych. No ono behem 20let co mam kakariki v chovu me odeslo v prubehu hnizdeni asi 5 samcu, a dve nebo tri samice coz neprikladam k nejakemu extremu. Bud uhynuli starim ,mohly mit tz.mrtvicku,nebo i jinak skritou vadu ci nemoc.Nikdy jsem neposilal na rozbor,ale to sem trochu odbocil. chovatelsti vas vzdy prekvapi. Napisu vam letosni pribeh co se me deje,a taky nad tim dumam. mam rok a pul starou samici, mela prvniho samce,v dobe lihnuti jsem nasel samce na zemi s kapkou krve u zobaku,nic samice odchovala sama pet mladych,dal jsem ji po odstavu mladych jineho samce,sparila se a akmile se zacala lihnou mladata,opet sem nasel samce na zemi.,odchovava ted 6mladych a uz vyletuji.nachystanyho uz mam pro ni tretiho samce,jak to dopadne ? Ale ja ho tentokrat vcas oddelim. Podlozit nemam kam jelikoz pary maji od 5-8mladat. Co stakovou samici? Krmim kvalitne nekolikrat denne,michanice ,ovoce zelenina, tvaroch,klicene i suche.zelene.Mam proste na to cas.

13.6.2020 16:37
pterodactyll

XXX.XXX.35.4

Pro exotchov.
To opravdu vypadá na samici kudlanku,nebo černou vdovu. Řekl bych, že mě za ty roky nic nepřekvapí a stalo se. Já nikdy netvrdil, že je samice nemůže dochovat sama,ale s ohledu na ni bych počet omezil. Množení kakariki je natolik jednoduché, že počet mladých omezují u všech párů. Andulkam rovněž max. pět.
Tuto samici, jestliže vám zmaří i třetího samce,bych do chovu určitě nedal. Již se těžko vzpamatuje. U kakariki tedy ne , ale letos jsem našel na zemi samce Latama, také když se začali líhnout mladé . Jejich první odchov. Vylíhli se z pěti vajec tři a už jsou na bidle. Samice sedí znovu s jiným samcem. Tak tedy budu hlídat abych nedopadl podobně. Nic jsem na něm ale nenašel. Přítel který je chová mnoho let,mi řekl,že se to stává bez příčiny. Já ho také na pitvu neposlal tak uvidíme, mám je pohromadě s andulama a nikde žádný problém. No necháme se překvapit.Dejte pak vědět, jak jste dopadl s tou samicí. Ať se daří.

13.6.2020 18:08
exotchov

XXX.XXX.168.151

pterodactyll napsal(a):
Pro exotchov.
To opravdu vypadá na samici kudlanku,nebo černou vdovu. Řekl bych, že mě za ty roky nic nepřekvapí a stalo se. Já nikdy netvrdil, že je samice nemůže dochovat sama,ale s ohledu na ni bych počet omezil. Množení kakariki je natolik jednoduché, že počet mladých omezují u všech párů. Andulkam rovněž max. pět.
Tuto samici, jestliže vám zmaří i třetího samce,bych do chovu určitě nedal. Již se těžko vzpamatuje. U kakariki tedy ne , ale letos jsem našel na zemi samce Latama, také když se začali líhnout mladé . Jejich první odchov. Vylíhli se z pěti vajec tři a už jsou na bidle. Samice sedí znovu s jiným samcem. Tak tedy budu hlídat abych nedopadl podobně. Nic jsem na něm ale nenašel. Přítel který je chová mnoho let,mi řekl,že se to stává bez příčiny. Já ho také na pitvu neposlal tak uvidíme, mám je pohromadě s andulama a nikde žádný problém. No necháme se překvapit.Dejte pak vědět, jak jste dopadl s tou samicí. Ať se daří.

Vedet dam,toho tretiho samce necham po nasednuti samice v druhe polovine volierce rozdelim je mrizkou a budu jako obvykle sledovat. No ale jak tusim tak se casem odrovna,no co se da delat.At se i vam dari.

Přidejte reakci

Přidat smajlík