Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Marťas1977

17.6.2020 12:11
Marťas1977

XXX.XXX.3.227

Dobrý den,
prosím o radu kde by se dal sehnat přípravek Tillan nebo podobný se stejným účinkem, děkuji za info

alfonzo

17.6.2020 12:31
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Dobrý den,jaký problém řešíte?

Marťas1977

17.6.2020 12:36
Marťas1977

XXX.XXX.3.227

popis mého problému u papouška červenokřídlého: špatné trávení, nakrmená tvrdá volátka, menší váhový přírustek, odchov pod chůvou jelikož samice nezasedla, 12. den odebrána k ručnímu dokrmení, bohužel tento troblém si již přenesli z hnízda, dají se mládˇata ještě zachránit. Nejedná se zatím o úhyn. Jak jsem se dočetl tento nebo podobný problém se vyskytuje zejména u pap.královských a červenokřídlých.

Citace od pana Bartla:

U ptáků odchovávaných pod rodiči se bakterie do rodičů dostanou ovocem a naklíčeným zrním. A do mláďat se dostanou přes rodiče. Toto je případ tzv. syndromu pátého dne, kdy najdete mláďata nakrmená, uhynulá v hnízdě. Hodně se tento případ objevuje u papoušků královských a červenokřídlých. Dá se tomu čelit přípravkem Tillan. Vyzkoušeli jsme ho v několika chovech. Pokud se aplikuje včas, tedy pátý den od nejstaršího mláděte, kdy se jedenkrát denně kápne do zobáku mláďatům tento přípravek (10% roztok), je velká naděje na úspěch.

alfonzo

17.6.2020 12:52
alfonzo

XXX.XXX.0.243

Jak jsou mláďata stará,čím dokrmujete,jak často,myslím dobu strávení?V jaké je máte teplotě.Nemáte dokrmovací směs příliš hustou?
Tylan leta nepoužívám,zkoušel jsem ho někdy před více než třiceti lety na plicní problémy papoušků bez úspěchu,později vyřešeno jiným preparátem.Ale jinak není špatný pro jiná zvířata,prověřeno u kamarádů,kterými mě byl doporučen.

Marťas1977

17.6.2020 13:14
Marťas1977

XXX.XXX.3.227

S dokrmováním máme zkušenosti jelikož již 3.rokem dokrmujeme, dokonce již z líhně až do odstavení s úspěchem (minulý rok) a to kvůli rodičům některých penantů, kteří chtějí znovu hnízdit a cca po 14-ti dnech se pustí do narůstajícího peří mláďat. S červenokř.bohužel zkušenosti nemáme. Doba trávení 12 hodin a to již od odebrání z hnízda, kde měli nakrmená plná tvrdší volata od krmících rodičů. Od známého jsem se dozvěděl, že se zejména u kralováků a červeno dostávají do volete přes krmící rodiče baketrie, které zpomalují trávení, které přecházejí do trávícího ústrojí. Nejslabší mládě má řidší světle zelený trus (dle info z www nestrávená potrava díky bakteriím). Od 10 dne používám katee dokrmovací směs v poměru 1:2 u penantů 1:1,75 a bez problémů. Při odchovu od 1.dne Nutribird také bez problémů.

17.6.2020 22:50
chovatel000

XXX.XXX.108.242

Dobrý den, tylan je antibiotikum, seženete jej tedy u veterináře. Pokud máte v chovu problém, obraťte se na veterináře, který se zaměřuje na papoušky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík