Pyrura zelenolící

Prodám Pyruru zelenolícího - Prodám letošní mláďata papouška pyrura zelenol...
1500 Kč
Ahoj, přicházím s dotazem. Můžu po 2-3 letech rozdělit pár pyrurů za účelem spárování s jiným partnerem? Jde o mutace, pár si sedí a samec je příliš vzácný na shánění druhého, bohužel jsme "špatně" spárovali a odchovy jsou prakticky ty nejméně mutačně zajímavé, co můžou být. Je možná polygamnost pyrurů? Dvě samice by se pravděpodobně zabily, ale například "střídání"? Ať už jde o samce nebo samice. Myslím tím, že bych přepárovala aktuální pár, takže by ani jeden nebyl sám.
Děkuju za rady, zatím je dotaz pouze hypotetický
Bartos
XXX.XXX.181.79
Pokud pár harmonizuje, nedělal bych to. Může se stát, že nové partnery nepřijmou a mohou se i sebepoškozovat. Ještě se zeptám, píšete, že samec je příliš vzácný. Jaké je mutace? To by mě zajímalo.
Není vzácný, jako nějaká nová mutace a tak, je "obyčejný", ale štěpák a především u pyrurů sehnat 100% štěpáka je docela dřina. Když by měl samici tyrkys skořice, bude mít v odchovech všechny mutace (kromě těch nových dilute kombinací). Už jsem zkoušela najít stejného jedince, ale většina chovatelů ani o štěpení neví a rodiče odchovu nezveřejňují, takže ani já pak nevím.
Bartos
XXX.XXX.181.79
Terezie_Uherková
napsal(a):
Není vzácný, jako nějaká nová mutace a tak, je "obyčejný", ale štěpák a především u pyrurů sehnat 100% štěpáka je docela dřina. Když by měl samici tyrkys skořice, bude mít v odchovech všechny mutace (kromě těch nových dilute kombinací). Už jsem zkoušela najít stejného jedince, ale většina chovatelů ani o štěpení neví a rodiče odchovu nezveřejňují, takže ani já pak nevím.
V tom případě to nejsou skuteční chovatelé. Hledejte ty, co ví, co mají a tím pádem, jaká budou jejich mláďata. Ale jak říkám, nepřepárovával bych, protže se vám může stát to, co jsem psal.
alfonzo
XXX.XXX.0.243
Dobrý den,přepárujte,jinak se dostanete tam kam není třeba.Budete mít spoustu odchovů,část štěpitelných po otci,ale nevíte kteří.Tak jak to máte nikam nevede,jen produkujete neurčitá mláďata,chcete barvu,zkuste to,nic za to nedáte,vrátit můžete kdykoli.Mnohokráte jsem byl v podobné situaci,někdy to nevyšlo hned,ale ze svého hlediska dlouholetého chovatele mutací doporučuji přepárovat,ať se to povede.
alfonzo
napsal(a):
Dobrý den,přepárujte,jinak se dostanete tam kam není třeba.Budete mít spoustu odchovů,část štěpitelných po otci,ale nevíte kteří.Tak jak to máte nikam nevede,jen produkujete neurčitá mláďata,chcete barvu,zkuste to,nic za to nedáte,vrátit můžete kdykoli.Mnohokráte jsem byl v podobné situaci,někdy to nevyšlo hned,ale ze svého hlediska dlouholetého chovatele mutací doporučuji přepárovat,ať se to povede.
Za tento názor jsem upřímně moc ráda, většina lidí to vidí jako hřích, když chci rozdělit "velkou lásku", ale po zjištění, že je samice takřka nejhorší možnou variantou k samci už na nic jiného nemyslím, i s rizikem, že budu na odchov čekat déle, pro mě jako pro chovatele je to prostě lákavá možnost, když se jedná o mutační ptáky🙂
Terezie_Uherková
napsal(a):
Za tento názor jsem upřímně moc ráda, většina lidí to vidí jako hřích, když chci rozdělit "velkou lásku", ale po zjištění, že je samice takřka nejhorší možnou variantou k samci už na nic jiného nemyslím, i s rizikem, že budu na odchov čekat déle, pro mě jako pro chovatele je to prostě lákavá možnost, když se jedná o mutační ptáky🙂
Trochu nechápu, proč jste se vůbec ptala. Očividně jste jen čekala na názor, který jste chtěla slyšet.
bubanek
napsal(a):
Trochu nechápu, proč jste se vůbec ptala. Očividně jste jen čekala na názor, který jste chtěla slyšet.
Děkuji za vyjádření někoho, kdo se do diskuze ani nezapojil🙂. Tak to není, pochopitelně beru všechny názory, proto jsem se také ptala, ale jsem ráda za odpověď ze zkušeností chovatele, který má pro mě pochopitelně větší hodnotu než "nechte je spolu když se mají tak rádi". Děkuji za pochopení.
Bartos
XXX.XXX.181.79
Terezie_Uherková
napsal(a):
Děkuji za vyjádření někoho, kdo se do diskuze ani nezapojil🙂. Tak to není, pochopitelně beru všechny názory, proto jsem se také ptala, ale jsem ráda za odpověď ze zkušeností chovatele, který má pro mě pochopitelně větší hodnotu než "nechte je spolu když se mají tak rádi". Děkuji za pochopení.
V tom případě přeju hodně štěstí v osobním životě! Doufá, že Vás něco podobného nepotká.
Tak já přidám svoji zkušenost z rozdělením páru Pyrur Červenobřichých .Přesně před měsícem jsem na burze v Kroměříži koupil pětiletou samici s tím že k ní seženu samce což jsem zjistil že je docela problém tak jsem hned následující týden koupil od chovatele ze Znojma desetiletou paru o které mi řekl že nikdy neodchovali ,tak jsem je přepároval a dnes mají v budce zatím tři vejce z toho první po prosvícení je vidět že je plné tak jsem zvědavý kolik vajec nakonec bude a jestli se odchov podaří zatím jsou prakticky pořád v budce a sedí . Takže mám ted jednu samici navíc tak pokud by měl někdo na prodej samce starého cca 3 až 8 let tak bych koupil.