Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Denous09

24.6.2020 20:07
Denous09

XXX.XXX.242.202

Zdravím, doma máme pár let starého anduláka. Od mala je zvyklý na lidský kontakt, ale ke vší smůle až moc. Jediné, co ho baví je, sedět na rameni a žužlat řetízek či náušnice. Na stůl jde, jen, když jsme vedle něj a nevydrží sám v místnosti. Na internetu jsem koukala, jaké umí jiné andulky povely a jaké aktivity je baví a začala jsem to s ním taky zkoušet, ale od té doby je... Za poslední dobu se začal hodně bát věcí okolo. Když ho vytáhnu z klece, je roztěkaná a mnohdy ani ven nechce a schovává se za své hračky. Když ho přesto dostanu ven, sedí na rameni nebo na ruce a něco přežvykuje. Je to prostě jeho povaha? Když si nechce s ničím hrát, tak bych to ani neměla zkoušet? Neřekla bych, že bychom se k němu chovali nějak špatně. Zkrátka od doby, kdy jsem začala zkoušet nové aktivity abych obohatila jeho život, tak začal být divný..

9.8.2020 08:19
Birdsong

XXX.XXX.71.4

Andulka je divná,protože není určena k cirkusovým kouskům na přání majitele...Tito ptáci byly po milionech kusů dováženy z Austrálie pro chovatele,kteří tímto tvorem započali své chovatelské zkušenosti...Až později napadlo jistého omezence,že naučí tohoto ptáka sedě na rameni nebo dokonce mluvit!Tak započal stupidní a primitivní způsob drezůry,která měla dokazovat lidské schopnosti-bohužel...Dokázala jediné-nevzdělanost a netolerantnost k živému tvoru,který byl zbaven přirozených instinktů až do stadia nepředvídatelného chování...U andulek nelze pochybovat o snížení počtu chovného materiálu,ale u cenných papoušků v souvislosti s pochopitelným zákazem vývozu zemí své fauny je situace horší-nedostatek chovných kusů díky dobře prodaným dokrmených ptáků se časem citelně projeví...Moje doporučení:Přihlaste svoji andulku do Sokola,tam bude spokojená...Řimák

9.8.2020 11:52
Archie213

XXX.XXX.207.62

Pořídila bych jí kamaráda. Vždyť jí musí být smutno. Jsou to hejnoví ptáčci. Uvidíte, jak bude spokojená.. Budou si navzájem čistit peří, povídat si spolu atd.
Je radost vidět 2 spokojené ptáčky

Přidejte reakci

Přidat smajlík