Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.6.2020 21:30
perejil

XXX.XXX.145.3

Zdravím, má někdo zkušenost zdali jde na tento stmívač napojit dvojlinka z Led pásků a zdali stmívá a rožíná postupně?

https://www.t-led.cz/p/programovatelny-ovladac-usb-5ch-20a-pro-led-6182?artnr=306&sizenr=306&gclid=EAIaIQobChMI6bOB9tLE1QIVg73tCh2oGg0NEAQYASABEgLHHfD_BwE

25.6.2020 22:28
zd50

XXX.XXX.100.214

Zdravím,
sice s tímto ovladačem zkušenosti nemám, ale podle návodu by neměl být problém k tomu LED pásky připojit. Řekl bych, že je k tomu přímo určen. Má 5 samostatných a samostatně naprogramovatelných kanálů (až 50 programů). Takže si s tím na počítači můžete vyhrát dle libosti. Jen si musíte uvědomit, že k tomu budete při plném zatížení potřebovat napájecí zdroj schopný dodat min 20A (5x4A) / při 12V, což je s rezervou 300W. Záleží na Vás, kolik (jak dlouhých) LED pásků k tomu chcete připojit a jaká tedy bude spotřeba a k tomu odpovídající průměr dvojlinky. Nesmíte překročit 4A na kanál. Podle spotřeby pásků si můžete odvodit velikost zdroje.
To je za mě asi tak vše.

26.6.2020 14:53
.martina.

XXX.XXX.252.198

Zdravím, my máme presne tento, kúpený z Aliexpressu, máme naň napojené LED pásy, od začiatku funguje bez problémov, cez počítač si nastavíte čas stmievania, v zime máme nastavený napríklad čas, že 15:45 sa začína postupne rozsvecovať, o cca 16:15 naplno svieti až do 21:00, a od 21:00 do 21:30 zasa postupne stmieva svetlo ( tie časy som Vám napísala orientačne). Dá sa nastaviť buď postupné stmievanie (čo je ako prirodzené) alebo ,,sekané,, . Z vlastnej skúsenosti odporúčam 😉

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.6.2020 17:51

Zdravím, taky ho mám a funguje perfektně. Dá se naprogramovat spousta variant stmívání a rozednění v časech, jak se vám hodí. Jde naprogramovat buď přímo na stmívači, ale jednodušší je to přes USB vstup přes NTB. Mám to jen rozdělené do dvou fází, protože v úrovni vyšší svítivosti je rozdil v intezitě jen nepatrný. Po zkouškách a pokusech jsem nakonec skončil u nastavení, kdy stmívá 1 hodinu ze 100% na 10% a pak ještě půl hodiny z 10% na 0%. Rozednívání mám ve stejném nastavení opačně. Pokud to necháte v jednom režimu, tedy ze 100% na 0%, tak to ke konci stmívá znatelně skokově a není to tak plynulé.

28.6.2020 21:31

Dobrý večer,
mohu tím stmívat i bodové LED žárovky na 12V

4.7.2020 09:43
martin1 1

XXX.XXX.230.53

Zdravím, stmívač používám už přes dva roky a potvrzuji pozitivní zkušenosti ostatních. Více se o možnostech nastavení a použití dočtete na webech akvaristů - hledejte pod označením TC 420 nebo TC 421 (verze nastavitelá přes wifi). Stmívač se dá koupit i v Číně, kde to bude zřejmě levnější, já jej koupil na tuzemském akva eshopu. Rovněž potvrzuji výše uvedené, že možnosti nastavení jsou široké, ale rozednívání a stmívání je nutné naprogramovat na delší dobu, jinak je více skokové než bych si představoval. Dokonce po mnoha testech jsem zjistil, že mezi nastavením 0 % a 1 % jsou ještě min. 2 úrovně svícení. Ty se však nastavit přímo nedají a jediná možnost je počáteční procenta nastavit na delší dobu. Taky mi tam chybí možnost nastavení automatického zkracování nebo prodlužování světelného dne. Vyřešil jsem to tak, že jsem si vytvořil 12 samostatných profilů svícení, a to od 12 hodin denně (mimohnízdní období) až po 15 hodin denně (hnízdní období). Potom přímo na stmívači jednou týdně po vypnutí svícení přepnu na další profil a od dalšího dne je již svícení delší/kratší, podle toho, jestli přecházím z období chovné sezony na mimohnízdní nebo naopak. Více by se mi zamlouvalo, kdyby se dalo nastavit, aby se každý den přidalo nebo ubralo pár minut délky svícení. Samotné zapojení LED pásků a zdroje je jednoduché.
Svícení používám celoročně v bednových klecích. Jediné co stále řeším je najít LED pásky, které budou mít větší životnost. Po ročním používání je intenzita svícení viditelně nižší a mění se i teplota světla, když zapnu svícení v kleci, kde nebylo používáno a v kleci, kde se svítilo celý rok. A to mám v každé kleci pásek nalepený v hliníkovém profilu, protože dodavatel tvrdil, že životnost se zkracuje přehříváním.

Přidejte reakci

Přidat smajlík