Začínám s papouškem horským kouřovým

Papoušek horský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ivoivo3

26.6.2020 19:41
ivoivo3

XXX.XXX.97.186

Dobry den, chystam se stavet volieru pro papouska horskeho cca 3x2x2m a uz mam zamluvene opravdu krasne kusy z jednoho chovu, jsou to letošní mladé. Az se vybarvi, necham si jen jedno pohlavi. Chci se zeptat na stavbu voliery, par rad by mi urcite pomohlo.
Nevím z čeho udělat střechu a jestli zakryt komplet volieru nebo jen z poloviny.
Nevím jakym olejem nebo naterem natrit drevenou konstrukci aby byla zdravotne nezavadna pro papousky.
Ktere dalsi druhy se k papouskum horskym hodi aby spolu bez problemu souzily, muze byt papousek nadherny?
Zavetri bych chtel udelat z osb desek, jednu kratsi stranu voliery a pak polovinu delky, je to vhodny material?

Jde o celorocni venkovni chov. Jelikoz zacinam, snad me tady nikdo neukamenuje. Moc dekuji

26.6.2020 20:18
skrobisko96

XXX.XXX.91.242

DOBRY DEN
ja bych udelal aspon s poloviny krytou strechu
a s pappouskem nadhernych bych ho nedaval muzou se skrížit je to stejny rod mam vyzkoušene korely holoubky diamantove a ryzovníky
ja drevně casti kdysy natíral otec vapnem ted jak jsem delal voliery tak z osv ale zakrite jsme nechal hole

26.6.2020 22:17
Jimu

XXX.XXX.230.37

Mám již čtvrtým rokem dva páry horských s třemi páry nádherných ve voliéře 6x3x2,29 a nikdy k pokusům o páření mezi nimi jsem nepozoroval. Jsou to tolerantní a klidné druhy, takže žádné šarvátky i době hnízdění nevznikají. Voliéra je od západu ( třímetrová strana) a polovina šestimetrové stravy ( od severu ) je plná (osb desky obložené rákosovými rohožemi ( prodávají se v délce 5x2 m). Střecha v délce 2 m je z vlnitých asfaltových desek,další 2m jsou z komůrkového polykarbonátu o tloušce 1 cm a poslední 2 m jsou volné. Ptáci se tam rádi sluní a za deště se nechávají s oblibou smáčet. Na přední pohledové straně je první 1 m z polykarbonátu, aby ptáci, když nocují na bidlech, měli více klidu a další desky přidávám dle potřeby ( vítr, silný boční déšť apod. ). Tito papoušci jsou nejlepší letci z australských papoušků, takže čim větší voliéra, tím lepši a nehrozí tloustnutí k čemuž jsou v malých voliérach náchylní. Tyto druhy dřevěnou konstrukci neničí, což je jejich přednost. Tak klidně do toho.

Přidejte reakci

Přidat smajlík